رهاورد دولت یازدهم برای  علوم انسانی/اختصاص ۵۰ درصد ظرفیت آموزش عالی به این علوم

خبرگزاری شبستان: اکنون ۷ مرکز رشد در زمینه های محیط زیست، صنایع الکترونیکی، گردشگری و زیارت، مدیریت، هنرهای قرآنی و ... فعالیت می کنند و از سال ۹۲ تا ۹۵ نیز مجوز ایجاد ۴۰ پژوهشکده مرتبط با علوم انسانی صادر شده است.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، دکتر محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز یکشنبه، 24 بهمن ماه در مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره بین‌المللی فارابی که در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد، با اشاره به اینکه علوم انسانی به دلیل آنکه موضوعش علم انسان است دارای جایگاه والایی است، اظهار کرد: شرافت هر علم به موضوع آن است و هیچ موجودی از لحاظ شرافت بالاتر از انسان نیست.

 

وی با بیان اینکه 47 تا 50 درصد ظرفیت آموزش عالی کشور هم در بعد آموزشی و هم پژوهشی در اختیار علوم انسانی است، افزود: در حال حاضر علوم انسانی از ظرفیت کمّی بالایی برخوردار است و دولت تدبیر و امید برای استفاده از این ظرفیت کمّی بالا در حوزه برنامه ریزی و عمل به دنبال برنامه هایی است.

 

فرهادی با اشاره به توفیقات دولت یازدهم در زمینه علوم انسانی، تصریح کرد: وزارت علوم از سال 94 شورای توسعه پژوهش و فناوری در علوم انسانی و هنر را با دو هدف اصلی تولید علم و نظریه پردازی در علوم انسانی و همچنین ورود فناوری به این حوزه ایجاد کرد و تدوین آیین نامه هدفمندی رساله های دکتری و کارشناسی ارشد را انجام داد.

 

وزیر علوم با بیان اینکه هم اکنون 1199 نشریه علمی در کشور مجوز دارد که 661 مورد آن در حوزه علوم انسانی است، ابراز کرد: تعداد 5 نشریه فارسی در زمینه علوم انسانی در پایگاه بین المللی اسکوپوس نمایه شده و همچنین شیوه نامه حمایت مالی از این نشریات تدوین شده است.

 

فرهادی با بیان اینکه دولت یازدهم پای فناوری را به حوزه علوم انسانی باز کرد، گفت: هم اکنون 7 مرکز رشد در زمینه های محیط زیست، صنایع الکترونیکی، گردشگری و زیارت، مدیریت، هنرهای قرآنی و ... فعالیت می کنند و از سال 92 تا 95 نیز مجوز ایجاد 40 پژوهشکده مرتبط با علوم انسانی صادر شده است که جشنواره فارابی جلوه ای از این اقدامات را نمایش می دهد.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه جشنواره فارابی راه را برای رسیدن علوم انسانی به جایگاه اصلی خود باز می کند، خاطرنشان کرد: مهمترین دستاورد این جشنواره زمینه سازی برای پرورش عالمان انسانی است و بر اساس ارزیابی های به عمل آمده دبیرخانه این جشنواره بناست برآوردی را از عملکرد هشت دوره برگزاری به جامعه ارایه کند حتی این امکان فراهم شده که پایشی از علوم انسانی توسط این دبیرخانه هرساله انجام شود.

 

 

کد خبر 609411

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha