راه اندازی 90 کانون فرهنگی هنری مسجد تا پایان سال جاری در گلستان

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی، هنری مساجد گلستان با اشاره به فعالیت 210 کانون فرهنگی، هنری مسجد در این استان، گفت: این تعداد تا پایان سال به 300 باب می رسد.

مهدی بیکی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی، هنری مساجد گلستان با اشاره به روز جهانی مسجد به خبرنگار شبستان گفت: نامگذاری هفته جهانی مساجد به دلیل اهانتی است که به ساحت مسجدالاقصی و بیت المقدس شده است.


وی بیت المقدس را قبله گاه اول مسلمین دانست و افزود: این نامگذاری بسیار مناسب و به جا بود تا ما بتوانیم در برابر توطئه و نقشه های شوم استعمار و به خصوص رژیم غاصب اسرائیل یک مقابله و تاکتیک بسیار خوبی را داشته باشیم.


بیکی با اشاره به برنامه های کانون های مساجد در هفته جهانی مساجد، تصریح کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد در تمامی ایام سال برنامه های مناسبی دارند و فقط مختص به این هفته نیست و در این هفته شاید پر رنگ تر شده و رنگ و بوی دیگر به خود بگیرد.

 

وی در خصوص برنامه های اوقات فراغت در کانون های مساجد، گفت: در ابتدای تابستان سال جاری و برگزاری جلسه توجیهی برای هر چه بهتر برگزار شدن برنامه های اوقات فراغت، برنامه های کانون ها تشریح و برنامه ها در قالب تفاهم نامه مشترک بین کانون ها و دبیرخانه مساجد استان اعلام شد.


بیکی، سرانه نقدی هر کانون در ایام اوقات فراغت را 550 هزار تومان بیان کرد و افزود: سرانه نقدی کانون ها طی یک تفاهم نامه و برگزاری برنامه های مختلف پرداخت می شود.


وی برگزاری همایش و محافل انس با قرآن و مهارت های دیگر، آموزشی و اردویی را از برنامه های کانون ها در قبل از ماه مبارک رمضان دانست و گفت: حدود 80 درصد کانون های مساجد استان برنامه های قرآنی را با سطوح و رتبه های مختلف برگزار می کنند.


بیکی ادامه داد: در حال حاضر 210 کانون فرهنگی هنری مسجد در استان فعالیت می کنند که این تعداد تا پایان سال به 300 باب می رسد.


وی در خصوص شرایط تاسیس کانون، گفت: برای تشکیل کانون فرهنگی و هنری مسجد باید متقاضیان از فضای مناسب و نیروهای مستعد برای تاسیس کانون برخوردار باشند.


بیکی تصریح کرد: 50 درصد کانون های فرهنگی هنری مساجد استان در روستاها و 20 درصد در اهل سنت تاسیس شده که با توجه به عدم وجود مراکز فرهنگی در روستاها باید این رقم به 60 درصد برسد.


وی با بیان اینکه تاسیس 90 کانون تا پایان سال جاری دارای مشکلاتی نیز است، گفت: دستگاه های دیگر نیز باید در تاسیس این کانون ها به دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کمک کنند.


بیکی عمده فعالیت کانون ها را در سه محور برنامه های اردویی، ورزشی و آموزش و قرآن برشمرد و افزود: بر اساس تفاهم نامه امضا شده در ابتدای سال جاری با کانون ها، برخی برنامه ها به صورت متمرکز در استان برگزار می شود.


وی دوره های تربیت مفسر و ترویج قرآن، مشارکت در برنامه قرآنی 1445، همایش اندیشه های آسمانی، دوره آموزش زوج های آسمانی ویژه زوج های جوان، آموزش قبل از جشنواره ها، کرسیه های نظریه پردازی، کارآفرینی فرهنگی، آموزش مبارزه با فرقه ضاله، برنامه های پژوهشی، حمایت از پژوهش مختلف، برگزاری کارگاه های روش تحقیق، مرحله استانی جشنواره قرآنی مدهامتان در مهرماه در استان، بزرگداشت عید سعید غدیرخم، دهه کرامت و هفته جهانی مساجد را از دیگر برنامه های کانون های فرهنگی هنری مساجد استان در طول سال جاری بیان کرد.


وی با اشاره به کانون های تخصصی گفت: بر اساس اصل 44 قانون اساسی مبنی بر برون سپاری، کانون ها در قالب کانون های تخصصی تشکیل می شود تا کانون ها به صورت موفق بتوانند به عنوان بازوی فکری و فرهنگی در کانون های مساجد فعالیت کنند و در این زمینه موفق بودند.


بیکی افزود: کانون های تخصصی در زمینه های مختلف قسمت عمده ای از آنها توانستند رسالت اصلی خود را پاسخ دهند و فعالیت های خوبی داشته باشند.


وی آی تی، پژوهش، ورزشی، سمعی و بصری، قرآنی، آموزش، کتابخانه ای، ادبیات، مهدویت، چهره به چهره و ... را از کانون های تخصصی بیان کرد و گفت: برای شکل گیری یک کار فرهنگی خوب باید همه بخش های دولتی حمایت و نظارت داشته باشند تا اجرای آن توسط مردم بومی هر محله و شهر و روستاییبه خوبی انجام شود.


بیکی، هدف ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور را به سمت برون سپاری و نظارت و حمایت ازکانون ها دانست و گفت: راه اندازی چهار کانون تخصصی سهمیه امسال دبیرخانه کانون های مساجد استان است.


پایان پیام/

کد خبر 60992

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha