مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان به مناسبت 30 مرداد برابر با 21 آگوست، روز به آتش کشیدن مسجد الاقصی توسط صهیونیست ها که به نام روز جهانی مسجد نامگذاری شده است، به خبرنگار شبستان گفت: اعلان مخالفت با جهان اسلام و به آتش کشیدن مسجد که نماد اسلامی و نخستین قبله گاه مسلمین است، نشان از عناد و کینه آنان نسبت به این پایگاه مهم اسلامی بود.
حجت الاسلام مهدی رضائی در این زمینه به اهداف صهیونیست های جنایتکار در این اقدام شنیع اشاره و تصریح کرد: به تقابل واداشتن مسلمانان نسبت به این حرکت ددمنشانه و وارد کردن آنان به فضای خشم و خشونت از دیگر اهداف به آتش کشیدن مسجدالاقصی است.
این مسئول در ادامه به شکل گیری کنفرانس اسلامی و در نهایت تصمیم این کنفرانس برای نامگذاری 30 مرداد به روز جهانی مسجد اشاره و تصریح کرد: مهمتر از این نامگذاری، پرداختن به مسجد به عنوان نقطه کلیدی در فرهنگ اسلامی و بزرگترین پایگاه تجمعع مردم است.
وی افزود: این پایگاه می تواند اسلام را به منحصربفردترین ادیان الهی تبدیل کند کما اینکه تبدیل کرده است زیرا مخالفت دشمنان و عداوت آنان نسبت به مسلمین برخاسته از این است که آنان می دانند مسجد به عنوان پایگاه اجتماعی اسلام که افراد با بصیرت را در خود جای داده است، تهدیدی برای آنهاست.
حجت الاسلام رضائی با ارزیابی کلی وضعیت مسجد در دوران قبل و بعد از انقلاب، و یادآوری نگاه امام(ره)به این پایگاه که حرکت های خودجوش مردم به سمت این پایگاه های دیی معطوف بوده است، تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب هم عمده حضور مردم در صحنه های اجتماعی از مسجد بوده است که نمونه بارز آن دفاع مقدس است.
وی یادآور شد: علی رغم همه تلاش هایی که در حوزه مساجد انجام شده است اما به نظر می رسد که پس از پیروزی انقلاب، کارکرد مسجد آن گونه که باید در برنامه ریزی های قانونی و اجرایی قرار نگرفته است.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان خاطرنشان کرد: علاوه بر این از سوی برنامه ریزان و متولیان امر، توجه چندانی به این جایگاه مهم اسلامی نشده و همین امر باعث عدم شفافیت در بهره برداری از این فضای سالم دینی شده است به گونه ای که پایگاه های اجتماعی در جاهای دیگری تعریف شده اند.
وی ادامه داد: این در حالی است که به مسجد به عنوان یک زیرساخت در فرهنگ و مسائل اجتماعی کمتر پرداخته شده است و گرچه در ظاهر حرف هایی بیان شده اما در عمل به عنوان بحث اساسی مورد نظر متولیان فرهنگی نیست.
حجت الاسلام رضائی تأکید کرد: اکنون انقلاب به مرحله ای رسیده که باید خود مردم وارد صحنه شده و با استفاده از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و نقشه راهی که معظم له برای مساجد طراحی کردند به سمتی حرکت کرد که مسجد طراز انقلاب و طراز اسلامی به وجود آوریم.
وی با اشاره به اینکه در بحث پرداختن به مسجد نمی توان نهاد خاصی را به عنوان متولی قلمداد کرد، اظهار داشت: باید ساز و کاری برای ایجاد شورایی که هماهنگ کننده نهادهای متولی امور مساجد باشد اتخاذ شود تا از لحاظ قانونی و حاکمیتی هم متصل به ولایت باشد.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمان، بخشی از ویژگی های مسجد را مورد توجه قرار داد و گفت: تحول و سازندگی درونی فرد بر اثر ورود به فضای مقدس مسجد و راز و نیاز با معبود خویش مهم ترین برکتی است که در سایه ارتباط با مسجد به دست می آید.
وی روحیه جمع گرایی و درک حلاوت حضور در جمع را از دیگر برکات حضور در مسجد خواند و گفت: در میان جمع قرار گرفتن نیز خود حرکتی سازنده است.
حجت الاسلام رضائی، بصیرت افزایی با انتقال پیام از امام جماعت آگاه به مسائل سیاسی، اجتماعی اقتصادی و.. را باعث رشد و بالندگی مأمومین و از دیگر برکات حضور در مسجد دانست.
وی تأکید کرد: آنچه امروز باید به جدیت در مسجد طراز اسلامی و انقلابی دنبال شود ایجاد شبکه بزرگ اجتماعی از میلیون ها انسان مؤمنی است که به مسجد رفت و آمد می کنند تا همه دغدغه های موجود در حوزه داخلی و حتی خارجی با یک حرکت اسلامی و انقلابی و شبکه ای سالم، منسجم و در عین حال بالنده ترین شبکه ای که با محوریت ذات اقدس الهی شکل می گیرد، هدایت کرد.
پایان پیام/
نظر شما