به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، حمید کارگر، رئیس مرکز ملی فرش ایران، عصر روز گذشته(26 بهمن) در جشنواره گره های زرین که همزمان با نخستین نمایشگاه تخصصی فرش دستباف و صنایع وابسته، با اشاره به افزایش 19 درصدی صادرات فرش ایرانی نسبت به مدت مشابه سال گذشته گفت: از ابتدای امسال تا پایان دی ماه چهار هزار و 400 تن فرش ایرانی به ارزش 275 میلیون دلار به 80 کشور دنیا صادر شده است.
وی افزود: از نظر وزنی میزان صادرات فرش ایرانی امسال 10 درصد و از نظر ارزش دلاری 19 درصد رشد پیدا کرده است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه برجام، میزان صادرات فرش دستباف کشور را افزایش داده است، اظهار کرد: تا پیش از امضای برجام فروش فرش ایرانی و صادرات آن به آمریکا به مدت 5 سال تحریم و ممنوع بود که از ابتدای ژانویه و پس از اجرای برجام و لغو این تحریم ها، نخستین محموله فرش ایرانی به آمریکا صادر شد.
وی با بیان اینکه سال گذشته رقم صادرات فرش ایرانی به آمریکا صفر بود، گفت: در ده ماهه امسال 69 میلیون دلار صادرات فرش به آمریکا صادر شده است البته این بدان معنا نیست که این کشور برای همیشه پذیرای فرش ایرانی است، اگر برنامه و هدف درستی برای صادرات به این کشور نداشته باشیم، به زودی این بازار را از دست خواهیم داد.
کارگر با بیان اینکه باید ظرفیت ها و داشته های گذشته خود را تقویت کنیم، افزود: باید وضعیت فرش ایرانی را بهبود ببخشیم و به دنبال معرفی آن در خارج از مرزهای داخلی باشیم.
وی با اشاره به ثبت جهانی فرش ترکمن نیز بیان کرد: این فرش دارای هویت و اصالت است و برای همین نیز به ثبت ملی رسیده است اما نتوانسته ایم به خوبی از داشته های خود پاسداری کنیم. متأسفانه فرش دستباف کشور دچار آفت هایی مانند تقلب و گره بافی شده است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه از نظر فرهنگ و هنر، فرش ایرانی همچنان پاینده و بالنده است، گفت: فرش ایرانی سفیر پرافتخار و نامداری از فرهنگ و هنر کهن این سرزمین بوده و پیام آور فرهنگ و هنر و صلح دوستی ملت ایران است.
وی با تأکید براینکه صنعت فرش دستباف کامل ترین دانش فنی و مهارتی داشته و از تنوع بالایی برخوردار است، خاطرنشان کرد: در حوزه اقتصاد مقاومتی واقعا فرش ایرانی قابل اتکا است، هیچ نمونه و نظیری در حوزه اقتصاد مقاومتی همپا و هم رده با فرش دستباف ایرانی وجود ندارد.
نظر شما