به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، محسن پیرهادی، عضو هیات رییسه شورا در سیصد و بیست و نهمین جلسه شورا و در جریان بررسی لایحه بودجه شهرداری تهران در سال ۹۶ با بیان اینکه فرایند کمک به مساجد یک فرایند مشخص است و در قالب کمک می باشد، گفت: دو کد پروژه درخصوص مساجد داریم مبنی بر احداث مساجد و تعمیر و نگهداری مساجد که از دهه های گذشته نیز وجود داشته است.
وی با بیان اینکه هزینه های مساجد به نوعی توسط هیات امنا و خود مردم تامین می شود و شهرداری تنها در قالب کمک برخی هزینه ها را تخصیص می دهد، خاطرنشان کرد: تمام هزینه ها در این حوزه مشخص است و روال کمک به مرمت مساجد به این شکل است که کارشناسان دینی، امام جماعت مسجد، نماینده حوزه اجتماعی منطقه نظر می دهند و پس از آن اسناد مربوطه به امضای طرفین می رسد.
حجت الاسلام ناصحی، رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نیز در ادامه با اشاره به اینکه بودجه حوزه فرهنگی و اجتماعی 1400 میلیارد تومان است، اظهارداشت: احداث برخی مساجد حالت تکلیفی دارد و برعهده شهرداری است و در این زمینه هم از نظر اخلاقی و هم شرعی مدیریت شهری مسئول است.
احمد دنیا مالی،عضور شورای اسلامی شهر تهران نیز در رابطه با بودجه مربوط به حوزه فرهنگی و اجتماعی گفت: یکی از اشکالاتی که در بحث بودجه باید مورد توجه قرار گیرد این است که در اطراف بزرگراه امام علی پروژه احداث مسجد سه سال است کد دار شده و امسال این کد حذف شده و باید ساخته می شده است.
وی تصریح کرد: کمک به مساجد باید متعادل باشد و در شرایطی که تعداد مساجد رو به ازدیاد است و همت مدیریت شهری هم بر این امر استوار است باید بر تعادل در کمک هزینه ها تمرکز بیشتری داشته باشیم.
احمد مسجد جامعی نیز با اشاره به مصوبه شورا درخصوص احداث مساجد به صورت محلی، خاطرنشان کرد: مبنای مصوبه این بود که برخی محله ها برای مساجد خیلی هزینه می کنند و حال آنکه برخی محلات حتی مسجد ندارند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: می توان بحث مساجد تاریخی را نیز گنجاند بدین صورت که اگر ما در راستای تعمیر و نگهداری و مرمت مساجد هزینه ای پرداخت می کنیم برای مساجد تاریخی با هماهنگی میراث نیز اعمال شود.
مسجدجامعی از مساجد به عنوان یک ظرفیت مناسب در مواقع بحران یاد کرد و خاطرنشان کرد: در مدیریت بحران، مساجد یکی از فضای هایی که استفاده می شود، گرچه وجود سوله های بحران ضروری است، اما می توان از مساجد نیز به عنوان یک ظرفیت مناسب در این خصوص استفاده کرد بنابراین مقاوم سازی مساجد اهمیت بیشتری می یابد.
اسماعیل دوستی در اعتراض به کاهش ۱۳ درصدی بودجه مساجد در سال ۹۶ گفت: شهرداری باید این بند از بودجه سال ۹۶ را اصلاح کند.
وی با بیان اینکه در جنوب شهر، مردم بضاعت ساخت مسجد را ندارند و شهرداری باید در این مناطق برای احداث مسجد کمک کند، تصریح کرد: از بودجه فرهنگی و اجتماعی 5 درصد هم صرف ساخت مساجد نمی شود که این امر نیز باید اصلاح شود.
نظر شما