استحکام بخشی گنبد فیروزه ای امامزاد گان آستانه

خبرگزاری شبستان:مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی از استحکام بخشی به گنبد فیروزه ای امامزادگان سهل ابن علی، طالب ابن علي علیه السلام شهر آستانه شازند خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، شهر آستانه شهری کهن و با قدمتی طولانی در فاصله 42 کیلومتری مرکز استان مرکزی و شهر اراک واقع است و از جمله سکونت گاه های باستانی شهرستان شازند است.

 

این شهر تاریخی که بخشی از تاریخ و تمدن استان و ایران اسلامی است در این شهر تاریخی بزرگ مردان علمی، فرهنگی و علما و اندیشمندان زیادی متولد شده که مایه عزت و افتخار استان و کشور بوده و هستند.

 

شهر آستانه که در قدیم به نام کرج ابودلف معروف بوده از جمله سکونت گاه های باستای شهرستان شازند است این شهر پس از اسلام مورد اقبال خلفا و همچنین اولاد ائمه اطهار علیه السلام قرار گرفت.

 

پس از هجرت تعداد از اولاد ائمه معصوم به این منطقه و شهادت آن بزرگواران به دست دشمنان اهل بیت علیه السلام به نام آستانه شهرت یاقت و به شدت مورد توجه مسلمانان به خصوص شیعیان قرار گرفت به حدی که بعضی از روزهای خاص عزاداری یا اعیاد اسلامی جمعیت کثیر از استان های همجوار به این شهر می آیند.

 

وجود امامزادگان مقدس با نام های سهل ابن علی علیه السلام، طالب ابن علي علیه السلام وجعفر ابن علی علیه السلام و فضل بن جعفر علیه السلام این شهر را از شهری تاریخی به یک شهر مذهبی تبدیل کرده که مورد توجه افراد از اقصی نقاط ایران اسلامی است و همواره در زمان های مختلف به ویژه در ایام تعطیل و شهادت ها و مناسبت های مختلف شاهد حضور خیل عظیم عاشقان و دوستداران ولایت و امامت در این شهر هستیم.

 

بقعه مبارکه امازادگان سهل ابن علی و طالب ابن علی علیه السلام داری گنبد فیروزه ای است که مربوط به حدود قرن چهارم هجری قمری زمان آل بویه و توابع آنهاست.

 

با توجه به اینکه بیشتر از ده قرن از بنای ساختمان باارزش و تاریخی بقعه میگذرد بدیهی است که در دوران های مختلف بازسازی شده است و امروز نیز نیازمند بازسازی است.

 

آستانه علوی مدفن چهار مرد از سُلاله علی علیه السلام است که گنبد آن فعلی در دوران صفویه ساخته شده و در دوران قاجار نیز چندبار بازسازی شده است.

 

امامزاده "ابو سهل احمد بن علی" معروف به سهل بن علی مدفون در شهر آستانه دارای یک از زیباترین و قدیمی ترین صحن و سراها و گنبدی زیباست که این کنبد فیروزه ای این بقعه مبارکه یکی از بلندترین گنبدها در ایران است که بنای آن به حدود قرن چهارم هجری قمری و زمان آل بویه برمی گردد.

 

گنبد که از سطح زمین 20 متر ارتفاع داشته وسطوح خارجی آن با کاشی های معرق تزئین شده است. ساختمان روضه از داخل رواق به شکل هشت ضلعی بوده و محیط خارجی دیوار آن که پایه های گنبد بر روی آن استوار است 48 و نیم متر است.

 

دیواره و سقف روضه تماما گچبری و کاسه بندی شده و با نقاشی و رنگ آمیزی بسیار زیبا و هنرمندانه ای آراسته گردیده است.ضریح مطهر از جنس نقره و آبکاری طلا، کار صنعتگران اصفهان است.

 

اختصاص ۶ میلیارد ریال اعتبار به منظور استحکام بخشی گنبد

حجت الاسلام سید محمد باقر حسینی اراکی، مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی با اشاره به قدمت بنای بارگاه ملکوتی امامزادگان سهل ابن علی و طالب ابن علی علیه السلام شهر آستانه از توابع شهرستان شازند، گفت: این بنای تاریخی و با عزمت نیازمند بازسازی و مقاوم سازی است.

 

وی با اشاره به تخریب بخشی از قسمت های گنبد فیروزه ای افزود: در فصول سرد سال و همزمان با بارندگی شاهد مشکلاتی برای این بارگاه نورانی به ویژه در گنبد بودیم که این مهم سبب برپایی جلسات متعدد و تخصیص اعتبار برای تعمیر و مقاوم سازی این بنا شد.

 

حجت الاسلام حسینی اراکی از اختصاص 6 میلیار ریال اعتبار برای این مهم خبر داد و گفت: در جلسه ای که با مدیر کل میراث فرهنگی، فرماندار، شهردار و شورای شهر آستانه و اعضای هیئت امنا آستان مقدس برگزار شد، 6 میلیارد ریال اعتبار برای استحکام بخشی و پوشش فیروزه ای گنبد امامزاده شهرستان آستان برای حفظ قدمت این مکان تاریخی در نظر گرفته شد.

 

وی خاطر نشان کرد: این اعتبار از طرف اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اداره کل اوقاف این استان و فرمانداری و شهرداری شهرستان آستانه برای حفظ قدمت و بازسازی این گنبد این امامزاده هزینه می شود.

 

این مقام مسئول ادامه داد: نگهداری آثار تاریخی ، مذهبی و ملی از وظایف مهمی است که باید به آن پرداخته شود.

 

 

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی ادامه داد: این بنای تاریخی بیش از 700 سال قدمت دارد و گنبد فیروزه ای آن جلوی ای خاص به بقعه مبارکه داده و تاریخ و تمدن و فرهنگ استان را نشان می دهد.

 

وی اضافه کرد: قرار داد تهیه کاشی ها بسته شد و مقرر شده که کاشی ها طوری در کوره ها پخته شود و از کیفیت عالی برخوردار بوده و برای مدت طولانی بتوانند در برابر بارندگی مقاوم باشند.

 

چهار هزار و 700 موقوفه، 26 هزار رقبه و 264 امامزاده در استان مرکزی وجود دارد.

 

کد خبر 610116

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha