خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: میدان گازی پارس جنوبی (در قطر: گنبد شمالی) بزرگترین میدان گازی جهان است که در صورت برداشت کامل گاز این میدان، انرژی ۱۰ سال کل ساکنان کره زمین تأمین میشد. مساحت این میدان ۹۷۰۰ کیلومتر مربع است که ۳۷۰۰ کیلومتر مربع آن در آبهای سرزمینی ایران و ۶۰۰۰ کیلومتر مربع آن در آبهای سرزمینی قطر قرار دارد. حجم گاز برداشتشدنی میدان به همراه میعانات گازی، معادل ۲۳۰ میلیارد بشکه نفت خام است.
ذخیره بخش ایرانی میدان ۱۳٫۳ تریلیون مترمکعب گاز درجا و ۱۹ میلیارد بشکه میعانات گازی (۹ میلیارد بشکه قابل برداشت) است که ۵۰ درصد ذخایر گازی ایران و ۸ درصد از ذخایر گازی جهان را در خود جای داده است. گاز خشک قابل استحصال در بخش ایرانی میدان ۸٫۱ تریلیون مترمکعب با ضریب بازیافت ۰٫۶۱ میباشد. ذخیره بخش قطری میدان ۳۷ تریلیون مترمکعب گاز درجا و ۲۶ تریلیون مترمکعب گاز قابل برداشت و ۳۰ میلیارد بشکه میعانات گازی (۱۰ بیلیون بشکه قابل برداشت) است که معادل ۹۹٫۹ درصد ذخایر گازی قطر و ۲۱ درصد ذخایر گازی جهان است. بهرهبرداری از مجتمع بندری پارس، از تیرماه ۱۳۸۹ به شرکت ملی نفتکش ایران، واگذار شد.
بنابراین گزارش، توسعه و بهره برداری از این میدان گازی در دستور کار است و در این مسیر اقدامات بسیاری انجام شده است و در آخرین خبرها درباره این میدان گازی روزانه ٨٣ میلیون مترمکعب گاز از فازهای ٦ تا ٨ پارس جنوبی برداشت می شود.
این گزارش می افزاید: شانا در این زمینه به نقل از بهزاد سالاری، سرپرست مدیریت پالایشگاه چهارم نوشته است: "پالایشگاه چهارم مجتمع گاز پارس جنوبی روزانه بیش از ٨٣ میلیون مترمکعب گاز از مخزن مشترک برداشت میکند. از این میزان گاز دریافتی، روزانه حدود ٥٣ میلیون متر مکعب گاز به خط پنجم سراسری ارسال می شود. حدود ٣٠ میلیون متر مکعب گاز نیز از فازهای ٦تا٨ پارس جنوبی به پالایشگاههای مجتمع گازی پارس جنوبی ارسال میشود. روزانه هزار تن پروپان و بیش از ٧٠٠ تن بوتان در فازهای ٦ تا ٨ مجتمع گازی پارس جنوبی تولید میشود که از این میزان تولید، قسمتی به وسیلهی کشتی جهت صادرات و قسمتی دیگر نیز به پتروشیمیهای همجوار ارسال میشود."
یادآور می شود: پروژههای اتصال گاز پالایشگاه چهارم به پتروشیمی بوشهر و پالایشگاه سوم از مهمترین پروژههای در دست اقدام است که خوشبختانه هماکنون با شتاب بسیار خوبی در حال انجام است.
نظر شما