به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی، سيد سعيد سرابي مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی افزود: بايد از همه موقعيت ها و فرصت ها براي تبيين جايگاه مشهد به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام استفاده كنيم.
دبير شوراي هماهنگي و برنامه ريزي مشهد پايتخت فرهنگي جهان اسلام اظهار داشت: ما همواره در حوزه فرهنگ تلاش کرده ایم علی رغم کمبود اعتبارات و امکانات از هر وقت و امکانی استفاده کنیم تا جایگاه فرهنگی استان و شهرمان را ارتقاء دهیم.
وي ادامه داد: فرصت انتخاب مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۱۷ از جمله این موارد است که سعی کردیم به فراخور امکانات و بضاعت و حتی تلاشی بیشتر از امکانات و بضاعت از این فرصت فرهنگی استفاده کنیم.
سرابي گفت: ما رویداد پایتخت فرهنگی جهان اسلام را یک اتفاق گذرا که محدود به یک مراسم یا افتتاحیه باشد نمی دانیم بلکه آن را به صورت یک فرایند طراحی و برنامه ریزی نمودیم و انتظار نتیجه و بازخورد را در طول سال آینده هم داریم و امیدوارم خداوند توفیق پیگیری های مربوز را عنایت نماید.
وي از تلاش همه رسانه ها براي تدوين برنامه ها در طول سال اشاره كرد و افزود: فعالیت هایی نیز در طول سال ۲۰۱۷ در بین دستگاه ها و نهادهای مرتبط با این رویداد فرهنگی انجام خواهد پذیرفت که رسانه ها در جای خود هر فعالیت و برنامه را اطلاع رسانی خواهند کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی بيان داشت: دستگاه های اجرایی استان بویژه استاندار خراسان رضوي که دبیرخانه ستاد پایتخت فرهنگی جهان اسلام را هدایت و حمایت می نمودند نقش به سزایی در پیشبرد اهداف مربوطه داشتند.
دبير ستاد مشهد ٢٠١٧ بر حمايت همه جانبه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از برنامه ها تاكيد كرد و گفت: وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نقش كليدي در مجموع برنامه هاي افتتاحيه داشتند، در جلسات شوراي برنامه ريزي و در سفر هاي خود به مشهد شخصا موارد را پيگيري كردند، با تاکید و پیگیری وزیر بودجه سنواتی دولت در بخش اعتبارات هزینه ای به لایحه بودجه رفت و از طریق سازمان مدیریت پیگیری شد و در طول این مدت با هرگونه درخواستی که از ایشان در موضوع پایتخت فرهنگی داشتیم به جهت درک عمیقی که از این وضعیت بی نظیر داشتند و به جهت اشرافی که به ظرفیت دیپلماسی فرهنگی دارند به بهترین شکل ممکن پشتیبانی شد.
وی با اشاره به اینکه استفاده از ظرفیت دیپلماسی فرهنگی از اهداف دولت تدبیر و امید می باشد با اشاره به طرح موضوع در هیات دولت، مصوبات هیات وزیران و تاکیدات و رهنمودهای ریاست جمهور از همراهی دولت در جریان افتتاحیه تقدیر نمود.
سرابی همچنین تاکید کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله صاحب نظران در موضوع دیپلماسی فرهنگی می باشد که با درک دقیق ظرفیت هایی از این دست توان و ظرفیت وزارت متبوع و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و معاونت های تخصصی موضوعی وزارت را در انجام این رخداد بسیج نمود و این موضوع سبب آن شد که انعکاس رسانه ای این رویداد در سطح ملی و بین المللی فراتر از انتظارات ما باشد به گونه ای که به راحتی می توان تاکید کرد تا به حال رخدادی در این سطح در مشهد مقدس در رسانه ملی و بین اللملی انعکاس نداشت.
وي با اشاره به افتتاحيه باشكوه رسمي ٢٠١٧ اظهار داشتت: مجموعه برنامه های افتتاحیه شامل برنامه، تولیدات، انتشارات با هزینه ای حدود ۳۰میلیارد ریال انجام شد سعي شد افتتاحیه در بالاترین سطح ممکن برگزار شود که نماینده آیسسکو هم از سطح بالای افتتاحیه تشکر و قدردانی کرد همچنین بسیار سپاسگذاریم که نماینده ولی فقیه و امام جمعه مشهد که همواره دغدغه های فرهنگی ایشان راه گشای بسیاری از مسائل فرهنگی بوده است و هدایت های داهیانه ایشان همواره مدنظر مان بوده است و بسیاری از علما و شخصیت های برجسته حوزوی در مراسم افتتاحیه شرکت کردند.
سرابی ادامه داد:از تولیت عظمای آستان قدس رضوی به عنوان یک چهره شاخص فرهنگی در حوزه توسعه و ترویج فرهنگ رضوی در شهر جهانی امام رضا (علیه السلام) سپاسگذاریم که بایسته های فرهنگی شهر مشهد مقدس مشهد را در افتتاحیه پایتخت فرهنگی جهان اسلام برای مهمانان خارجی حاضر در افتتاحیه تبیین نمودند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: با عنایت به اینکه مشهد درباب بحث گردشگری سلامت در بین کشورهای جهان مطرح است، صحبت های وزیر بهداشت نیز در افتتاحیه مراسم مورد قدردانی است و امیدوارم توسط دستگاه های ذیربط، بهره برداری لازم از رویداد پایتخت فرهنگی جهان اسلام دربخش گردشگری سلامت صورت پذیرد.
سرابي در ادامه بيان داشت: یک بار دیگر از حضور جدی همه دست اندرکاران در موضوع مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال ۲۰۱۷ سپاسگذارم و از وزیر صمیمانه قدردانی می نمایم که اولویت یک توجهشان به مسائل حوزه فرهنگ در برهه کنونی و به حسب اقتضاء مسئله مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام و ظرفیت دیپلماسی فرهنگی آن بود و اهتمام ویژه ای در این امر داشتند و این اهتمام را به زیر مجموعه های خود نیز منتقل نمودند.
دبير شوراي هماهنگي و برنامه ريزي مشهد پايتخت فرهنگي جهان اسلام در پايان گفت: نکته آخر اینکه دبیرخانه ستاد پایتخت فرهنگی جهان اسلام همچنان فعال است و پیگیر امور مربوط به فرایند پایتخت فرهنگی جهان اسلام است.
نظر شما