خبرگزاری شبستان- کرمان؛ امسال و در دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی شاهد برپایی نمایشگاه اقتصادمقاومتی در حسینیه ثارالله علیه السلام بودیم؛ نمایشگاهی که گرچه چندان بزرگ نبود اما در نوع خود قابل توجه و پربار بود؛ نمایشگاهی که حتی تبلیغات برای آن آنقدر ضعیف بود که در فضای رسانه ای استان هم بازتاب چندانی نداشت.
نمایشگاه به همت بسیج سازندگی سپاه ناحیه حضرت رسول صلی الله علیه و آله و نیز تعدادی از پایگاه های حضرت امیر علیه السلام دایر شد و روح تلاش و کوشش و جوشش در آن موج می زد؛ اکثر غرفه داران نیروهای جوانی و نهایتاً میانسالی بودند که با توکل بر خدا و تکیه بر توان خود و بهره گیری از ذوق و علاقه خود، کسب حلالی فراهم کرده و از این طریق به اقتصاد خانواده خویش کمک می کنند.
عباس دوستکامی، ۳۱ ساله و فوق دیپلم کامپیوتر یکی از غرفه داران است که توانسته با توکل و توان خود، مرکز تولید محصولات بلدرچین کبک را راه اندازی کند؛ او در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: ما اولین مرکزی که به صورت صنعتی در کرمان با ظرفیت 32 هزار و 700قطعه کار می کند را داریم.
وی ادامه می دهد: همچنین اولین مرکزی که همه محصولات آن کد بهداشتی گرفته و در آینده نزدیک اولین کشتارگاه صنعتی تخصصی بلدرچین کبک در جنوبشرق کشور را راه اندازی می کنیم.
دوستکامی که برای به ثمر نشستن کارش نزدیک 6 سال تلاش کرده و یک سال را فقط در پیچ و خم های داری دنبال اخذ مجوز گذرانده است؛ می افزاید: علاقه و کسب روزی حلال باعث شد به این کار روی بیاورم. قبلاً طلافروش بودم اما احساس کردم خیلی شک و شبهه در کارم وجود دارد؛ لذا آن را رها کردم.
وی اظهار داشت: از کارم راضی ام اما دستگاه های دولتی، حمایت نمی کنند. یکسال تمام فقط دنبال مجوز بسته بندی تخم بلدرچین بودم که همین یک سال ها خودش، خیلی می شود؛ البته من حرفه های زیادی را دنبال کردم و مدرک خیاطی، سیم پیچی و... از فنی حرفه ای دارم.
این جوان کارآفرین کرمانی که معتقد است نباید تنها به یک حرفه اکتفا کرد و باید چند حرفه در بازو داشت؛ می گوید: بعضی جوانان خیلی خانه نشین شدند و کار هم که بگذاری جلوی آنان نمی تواند انجام دهد؛ باید دنبال علاقه شان بروند و خیلی کارها با سرمایه اندک می شود سود زیاد بدست آورد.
وی افزود: فنی حرفه ای راه خوبی باز کرده، من مدرک برق ساختمان را هم آنجا گرفتم، به نظرم برق ساختمان واقعاً برای کسانی که سرمایه اولیه ندارند، خوب است زیرا فقط یک دریل، فازمتر و چند نوارچسب می خواهد که با پول توجیبی هم می شود آن را تهیه کرد؛ عده ای می خواند راه صد ساله را یک شبه بروند در حالیکه باید صبر زیادی داشته باشند.
اکرم حاج ملک، که با انوع عرقیجات خانگی به این نمایشگاه آمده، در گفتگو با شبستان می گوید: همسرم جانباز است اما متأسفانه صورت سانحه ندارد؛ در صحافی کار می کند که آنجا هم سختی کار به او تعلق نگرفته؛ شب ها خواب ندارد از درد؛ خودم مدتی منشی وکیل بودم که زمین خوردم و دیگر نتوانستم کار کنم.
وی می افزاید: به ذهنم رسید در کار عرقیجات و سبزی وارد شوم؛ در خانه تهیه می کنم و در جلسات خانگی، خانم ها از من خریداری می کنند؛ بهرحال بهتر از هیچی است.
ماشاءالله احمدی هم که بازنشسته بانک ملی است؛ دو سال است در کار کشت زعفران وارد شده زیرا با توجه به کویری و خشکسالی بودن کرمان، نیاز به آب چندانی ندارد. درباره فروش زعفران ریحانشهر زرند می گوید: تقریباً خوب است؛ پارسال که سال اول بود زیاد برداشت نداشتیم اما امسال هنوز بازار فروش پیدا نکردیم. کسی هم درست راهنمایی نمی کند. برای همین خیلی ارزان می دهیم و آن را از زعفران خراسان هم ارزان تر می فروشیم در حالیکه کیفیت بسیار خوبی دارد.
فاطمه سادات مهدوی، که قبلا''در مجمع قاریان فعال بوده بعد از بازنشستگی همسرش از سازمان بهزیستی، تصمیم به تهیه قاووت خانگی با کمک همسرش می گیرد در حالیکه هیچ تجربه ای هم در این زمینه نداشته است.
«بارها خراب کردم تا آباد شد»این جمله ای است که خانم مهدوی که قاووت هایش امروز واقعاً خوردنی است، می گوید و می افزاید: گاهی مواد خراب می شد و اینقدر پرس و جو می کردم تا بدانم دقیقاً چگونه باید تهیه کنم که حالا امروز یک کارگاه کوچک با شاگردی که هفته ای دوبار پیشم می آید، دارم.
روز اول تنها با 100 هزار تومان موارد و ابزار لازم را خریداری کردم، بعدها که قاووت به فروش رفت تا چند ماه فقط وسایل مورد نیاز کارم را خریداری می کردم. الان می توانم تجربیاتم را در اختیار دیگر علاقه مندان قرار دهم. چیزهایی که خودم به آن رسیدم.
در این نمایشگاه از انواع روغن خانگی گرفته تا پته کرمان- کار دست دوز زنان هنرمند کرمانی-تا تراش سنگ هیا قیمتی، حتی نان خانگی و ترشی و شیرینی و پرورش گل و گیاه، همه و همه نمونه هایی از اراده هایی است که ثابت می کنند می توان بدون اتکاء به شغل های دولتی، درآمد داشت و خوب زندگی کرد.
نظر شما