خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران با اقلیم های متنوع که پتانسیل های مناسبی در زمینه های مختلف کشاورزی از جمله آبزی پروری دارد و با 1800 کیلومتر نوار ساحلی در جنوب کشور و همچنین وجود زمین های لم یزرع در سواحل خلیج فارس و دریای عمان از پتانسیل بالایی در زمینه آبزی پروری ساحلی برخوردار است.
اوایل دهه هفتاد، شیلات ایران به عنوان متولی اصلی توسعه آبزی پروری در کشور جهت استفاده از پتانسیل یاد شده اقدامات جدی را برای توسعه صنعت پرورش میگو در جنوب کشور سرلوحه برنامه های خود قرار داد. تلاش های اولیه برای واردات لارو و مولد میگوی مونودون از مالزی با مشکلاتی مواجه شد و خوشبختانه در همین زمان کارشناسان جوان آن دوره شیلات ایران که انگیزه فراوانی جهت دستیابی به بیوتکنولوژی تکثیر و پرورش میگو داشتند، موفق به تکثیر میگوی سفید هندی در بندر کلاهی شدند. این موفقیت سرآغازی شد برای برنامه ریزی و سرمایه گذاری در زمینه تولید میگوی سفید هندی در ایران.
بنابراین گزارش، بنابراین گزارش، دهه هفتاد و اوایل دهه هشتاد به سال های طلایی پرورش میگو در ایران معروف است. در این سالها به علت سودآوری مناسب، اقشار مختلف مردم تمایل بسیار زیادی به سرمایه گذاری در صنعت پرورش میگوی ایران داشتند و ارائه تسهیلات بانکی و حمایت های مناسب از طرف شیلات ایران زمینه مناسبی برای رشد صنعت پرورش میگو در ایران فراهم کرد. در این سالها سود حاصله از صنعت پرورش میگو و همچنین مزیت های دیگر این صنعت از جمله اشتغالزایی برای ساکنان مناطق ساحلی جنوب و مسائل اجتماعی چنان امیدوار کننده بود. صنعت پرورش میگو بعد از آن سال دارای اوج و فرود بود اما در چند سال اخیر توجه ویژه ای به این حوزه شده است و شاهد رشد صادرات میگوهای پرورشی کشورمان هستیم و در آخرین خبرها در این زمینه 582 تن میگو گلستان به بازارهای جهانی صادر شده است.
این گزارش می افزاید: روابط عمومی شیلات گلستان در این زمینه به نقل از سید جواد قدس علوی، مدیر کل شیلات گلستان نوشته است: "تاکنون 582 تن از میگوی تولید شده سال جاری در مزارع پرورشی استان به بازارهای جهانی صادر شده است. امسال بالغ بر یکهزار و 120 تن میگو از مزارع مجتمع گمیشان برداشت شد که 80 درصد این میزان به بازارهای جهانی ارسال خواهد شد. به علت کیفیت بالا و منحصربفرد بودن میگو تولید شده در گلستان، بسیاری از کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای شرقی و اروپا تقاضای خرید این محصول را دارند. صادرات 80 درصد میگوی تولیدی استان بالغ بر 5 میلیون دلار ارزآوری برای کشور به همراه خواهد داشت. از سوی دیگر حدود 600 نفر نیز به صورت مستقیم و غیرمستقیم در حوزه پرورش و فرآوری میگو در استان مشغول به کار هستند."
یادآور می شود: 80 درصد میگوی تولید شده در گلستان به کشورهای حاشیه خلیج فارس، آسیای شرقی و اروپا از جمله امارات، چین، ویتنام و اسپانیا صادر می شود و 20 درصد باقیمانده به مصرف داخلی در کشور و استان می رسد. مجتمع پرورش میگو گمیشان واقع در شمال غرب گلستان، تنها مجتمع تولید میگو در شمال کشور است که تولید انبوه گونه وانامی را انجام می دهد. امسال 1120 تن میگو از 25 مزرعه پرورشی در شهرستان گمیشان برداشت شد که نسبت به تولید سال گذشته افزایش 57 درصدی دارد. در حوزه عمل آوری و بسته بندی میگوی گلستان 5 مرکز فعال بوده و یک مرکز نیز در آینده نزدیک به بهره برداری می رسد.
نظر شما