خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران به طور کلی از قرون وسطی یک رابطه دوستانه با فرانسه داشتهاست. با انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس دولت یازدهم، وزارت امور خارجه فرانسه همراه با وزارتخانههای امور خارجه اغلب کشورهای اروپایی، ضمن تبریک این پیروزی، ابراز امیدواری جهت بهبود روابط با ایران را مطرح کردند. روز بعد از مراسم تحلیف حسن روحانی، وزیر امور خارجه فرانسه در دیدار سفیر ایران در پاریس، ضمن ابراز خرسندی از ریاستجمهوری حسن روحانی، ابراز داشت همانطور که مردم ایران خواستار تغییر در سیاستهای خارجی ایران هستند، فرانسه نیز امیدوار است ایران در زمینه برنامه هستهای ایران، جنگ داخلی سوریه و حقوق بشر در ایران اقدامات عینی انجام دهد.
بنابراین گزارش، فرانسه در حال حاضر تلاش هایی را برای گسترش روابط اقتصادی با ایران انجام می دهد تا جایی که فرانسوا سی نمو، سفیر فرانسه در ایران بر گسترش همکاری کشورش با ایران آمادگی کشورش را برای تعامل بیشتر اعلام کرده است. باشگاه خبرنگاران جوان در این زمینه به نقل از فرانسوا سی نمو، سفیر فرانسه در سمینار مشترک ایران و فرانسه نوشته بود: "دولت روحانی برای نوسازی زیرساخت های ایران عزم جدی دارد. همکاری های ایران و فرانسه پس از توافق برجام در سال گذشته رشد بسیار داشته و در زمینه های مختلف پژوهشی، فنی، دانشگاهی و تجاری تعامل داشته ایم. فرانسه برای تقویت روابط ایران و فرانسه تلاش دارد. در ماه های گذشته سمینارها و همایش های آموزشی و کاربردی متعددی انجام شده و در آتی نیز ادامه خواهد داشت."
این گزارش می افزاید: به تازگی نیز وزیر خارجه فرانسه سفری به ایران داشت و در خلال این سفر تفاهمنامه های تجاری و اقتصادی میان دو طرف به امضا رسید؛ توسعه فرودگاه مشهد از جمله این توافقات بود. سند پیشقرارداد مشارکت سرمایهگذاری شرکت دسنی در پروژه توسعه فرودگاه مشهد توسط معاونت عملیات شرکت فرودگاه و ناوبری ایران و مشاور وزیر راه ایران و نماینده شرکت دسنی ایرپورت به امضاء رسید.
یادآور می شود: فرودگاه مشهد درسال 1330 درمحل زائرسرای فعلی احداث شد. قبل ازآن درمحل ميدان پانزده خرداد باندی خاکی جهت فرود هواپیماهای کوچک نظامی وجودداشت که محل استقرار قبضه های ضدهوایی بود. اولین باندفرودگاه مشهد درتوسعه فرودگاه مشهد به صورت تاکسی وی الحاقی پارکینگ هواپیمای فرودگاه قدیم به ابتدای باند 13 وادامه آن بصورت تاکسی وی تا پارکینگ نیروی هوایی بهسازی شد.
درسال 1346 باندجدید فرودگاه مشهد ازنوع بتن وپایگاه پدافند نیروی هوایی مورد بهره برداری قرارگرفت که روزانه یک پرواز از نوع DC3 درمسیرتهران مشهد وپروازهای آموزشی و ایرتاکسی علاوه بر پروازهای نظامی ازآن استفاده میکردند باافزایش پروازها و ورود هواپیماهای DC8 و بوئینگ 727،737،707 وایرباس درسال 1357 پارکینگ وترمینال جدید برج مراقبت پرواز و ساختمانهای جانبی فرودگاه جدید بصورت ناقص مورد بهره برداری قرارگرفت که بعلت انحلال شرکت پیمانکار مراحل تکمیل آن تا بعدازانقلاب اسلامی ادامه یافت. پس ازانقلاب شكوهمند اسلامی، فرودگاه مشهد وارد مرحله جديدي از فعاليت خود شد. با پايان جنگ تحميلي و ورود مملكت به دوران سازندگي فرودگاه مشهد مزين به نام شهید هاشمي نژاد شد.
نظر شما