به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از نیویرک تایمز جمهوری اسلامی ایران و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در دوران پس از برجام مناسبات تیره ای را تجربه کرده اند. اعدام شیخ نمر در سعودی در کنار حمله به سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد روابط دو هژمون منطقه ای را وارد جنگ سردی کرد که در تبلور آن را در یمن و سوریه شاهد هستیم. در همین حال پیام کشورهای شورای همکاری به ایران از طریق کویت فضا ی را فراهم آورده است که می توان امیدوار بود از بار چالش های منطقه ای کمی کاسته شود. برخی این تغییر رویکرد را تاکتیکی و پس از شکست های متعدد در سوریه قلمداد می کنند.
سفر رئیس جمهوری ایران به عمان از سوی دیگر برای گسترش میان مناسبات تهران و مسقط قابل بررسی است به طوری که جمهوری اسلامی و حکومت سلطان نشان دادند می توانند مذاکرات پیچیده و چالش برانگیزی را مخفیانه پیش ببرند . به همین جهت روابط دو کشور فارق از چالش های خلیج فارس و تهران مناسبات خوب و رو به رشدی است.
از سوی دیگر باید توجه داشت که روابط ایران و کویت نیز مناسباتی خود است . امیرکویت در سال 2014 از تهران دیدن کرد که پس از اغاز نبرد ها در سوریه وی تنها رئیس عربی است که به جمهوری اسلامی ایران برای مذاکرات سیاسی سفر می کند. وزیر خارجه وی نیز همانطور که اشاره شد پیامی را به رئیس جمهوری ایران رساند که سفر به کویت در راستای پاسخ به همین پیام است.
نظر شما