هایده حیدری کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، با اشاره به اینکه زوجین برای فرزند آوری باید به توافق برسند، به خبرنگار خبرگزاری شبستان، گفت: متاسفانه برخی افراد به زوجین برای رفع مشکلاتشان پیشنهاد می دهند فرزند دار شوند و این موضوع گاهی وقت ها مشکلات را دو چندان می کند.
وی افزود: زوجین باید این موضوع را بدانند که با آمدن فرد سومی در زندگیشان، مشکلاتشان برطرف نمی شود و قبل از باردار شدن باید مشکلات اساسی خود را برطرف کنند.
حیدری، با بیان اینکه در تمامی زندگی ها پستی و بلندی های زیادی وجود دارد، افزود: زوجین باید با گفتمانی به دور از لجبازی و مبتنی بر تعقل، تمام مشکلات خود را برطرف کنند و در مقابل هم ایثار و گذشت داشته باشند.
وی اظهار کرد: تا زمانی که زوجین نسبت به همسر خود شناخت کامل پیدا نکرده اند و مهارت های درست زندگی کردن را نیاموخته اند نباید اقدام به فرزندآوری کنند و زوج و زوجه هر دو باید با توافق و رضایت کامل اقدام به فرزندآوری کنند.
این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، با اشاره به اینکه زوجین باید قبل از فرزندآوری به بلوغ فکری رسیده باشند، ابراز کرد: زوجینی که به بلوغ فکری رسیده اند می توانند در صورت مواجه شدن با مشکلات گوناگون زندگی بهترین راه مقابله با آن را انتخاب کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه شایع ترین بیماری از لحاظ اختلالات روان؛ استرس و افسردگی است، تصریح کرد: ضروری است تا خانمها قبل از ازدواج با انجام مشاوره، در صورت بروز هر گونه مشکل، درمان شده یا بیماری خود را کنترل کنند در غیر این صورت پزشکان نباید اجازه بارداری فرد را صادر کنند و در صورت بارداری کودک با مشکلات ژنتیکی مواجه خواهد شد.
به گفته حیدری، استرس و افسردگی دو عامل مهمی است که به صورت مستقیم بر جنین اثر می گذارد بنابراین باید محیط خانواده برای زوجینی که قصد بارداری دارند کاملا آرام و به دور از هر گونه استرس یا افسردگی باشد.
این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، در پایان نقش ژنتیک را در شکل گیری شخصیت کودک مهم دانست و یادآور شد: 55 درصد شخصیت کودک ژنتیکی و ذاتی، 35 درصد یادگیری و 10 درصد خطاهایی بوده که در ژنتیکی و یادگیری به وجود میآید.
نظر شما