عدم پرداخت وجوهات شرعی سبب گسترش گناه در جامعه است

خبرگزاری شبستان: استاد حوزه علمیه گفت: پرداخت وجوهات شرعی امتحان الهی است عدم پرداخت آن نوعی حرام‌خواری و سبب گسترش گناه در جامعه است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام محسن اویسی، استاد حوزه علمیه، شامگاه یکشنبه اول اسفند ماه در مراسم سوگواری حضرت زهرا(س) که در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شد، گفت: امتحان سنت الهی است که در مشکلات و سختی‌ها نمود پیدا می‌کند.

وی افزود: در زندگی دنیا امتحان انسان با ثروت و فقر یکی از سخت‌ترین امتحانات الهی است، چراکه نفس انسان نسبت به اموال دنیوی حریص و در بخشش آن بخیل است.

استاد حوزه علمیه با اشاره به آیه‌ای از سوره آل عمران مبنی بر اینکه مال و فرزندان فتنه و وسیله امتحان انسان است، عنوان کرد: بر اساس فرمایش امیرمومنان علی(ع) در نهج‌البلاغه خداوند انسان‌ها را با مال و فرزندان امتحان می‌کند تا رضایت آنها را نسبت به تقدیر الهی معلوم نماید.

حجت الاسلام اویسی افزود: در طول تاریخ بسیاری از انسان‌ها در امتحان الهی نسبت به اموال و فرزندان قبول نشدند.

وی در ادامه بیان داشت: یکی از امتحانات الهی درباره اموال پرداخت وجوهات شرعی است، کسانی که آن را پرداخت نکنند دچار حرام خواری می‌شوند.

استاد حوزه علمیه با اشاره به اثرات حرام‌خواری در جامعه، گفت: حرام‌خواری سبب گسترش گناه در جامعه است، چراکه اثر امربه معروف و نهی از منکر بر قلب انسان را از بین برده و به دنبال آن بی حیایی و بی غیرتی در جامعه افزایش می‌یابد.

حجت الاسلام اویسی افزود: اگر در روز عاشورا خطبه های امام حسین(ع) بر مردم اثر نکرد در اثر لقمه‌های حرام و شبهه‌ناک بود.

وی با اشاره به ارزش و اهیمت قرض دادن، ابراز کرد: افرادی که به برادران مومن خود قرض می‌دهند یا انفاق می‌کنند در واقع با خدا معامله می‌کنند که به طور قطع سود فراوانی می‌برند.

استاد حوزه علمیه با اشاره به فرمایش امیرمومنان علی(ع) درباره قرض دادن، گفت:  زمانیکه پروردگار از شما طلب قرض می‌کند به یاری شما نیازی ندارد چراکه همه خزائن آسمان و زمین در اختیار اوست هدف خداوند در قرض خواستن آزمایش شما بندگان است؛ قرض دادن هیبت و شخصیت مسلمان را حفظ می‌کند.

حجت‌الاسلام اویسی در پایان ابراز کرد: انفاق یکی از ابراز رسیدن انسان به کمال است بنابراین آن را در نهایت احترام به فقرا انجام دهید.

کد خبر 611280

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha