به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، نعمتالله موسیپور، معاون دانشگاه فرهنگیان در اولین همایش ملی خیر ماندگار که در سالن همایش های دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال برگزاری است، گفت: فراخوان مقاله در شش محور با موضوعات آموزش، اقتصاد، فقه و حقوق، جامعه و فرهنگ انجام شد و در آن ایده پردازان و صاحبان دانش به ارایه ایده های نوی خود در این موضوعات پرداختند.
موسی پور افزود: بیش از 181 مقاله، ایده و تجربه ارزشمند به دبیرخانه همایش خیر ماندگار ارسال شد که از این تعداد 100 در اختیار عموم قرار گرفت.
دبیر علمی همایش ملی خیر ماندگار ادامه داد: 31 مقاله در همایش ملی خیر ماندگار ارایه می شود و 31 مقاله دیگر نیز در قالب پوستر، تهیه و ارایه شده است.
دبیر علمی همایش ملی خیر ماندگار خاطرنشان کرد: این همایش می تواند فرصت مناسبی برای همکاری موسسات خیریه و دانشگاه ها و مراکز علمی ایجاد کند.
موسی پور خاطرنشان کرد: می توانیم با استفاده از ظرفیت دانشگاه ها کارهای پژوهشی اقدامات موثرتری در حوزه کار خیر انجام دهیم.
معاون دانشگاه فرهنگیان یادآور شد: رشته مطالعات کار خیر در آینده نزدیک به عنوان یک رشته تحصیلی و حرفه ای در مراکز آموزشی ارایه خواهد شد.
وی با بیان اینکه در کمیته علمی همایش خیر ماندگار این باور را داشتیم که خیر عمل ارزشمندی است، اظهار داشت: این عمل ارزشمند اجتماعی آرمانی است که همه مردم در ایران به آن دل بسته اند.
وی افزود: خیر و نیکوکاری یک ویژگی در فرهنگ ایرانیان است و در بررسی های تاریخی که انجام شده اندیشه خیر با ورود اسلام به ایران با فرهنگ ایرانی درآمیخته است.
موسی پور با بیان اینکه کار خیر پدیده اجتماعی و جاری ایرانیان است، خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه امور خیر در ایران قدمت زیادی دارد اما متاسفانه آماری از تعداد خیران و موسسات خیریه نداریم و اطلاعات کافی در این بخش در اختیارمان نیست.
دبیر علمی همایش خیر ماندگار شاخص نیکوکاری را یکی از شاخص های جهانی برای نشان دادن پدیده های مثبت اجتماعی عنوان کرد و افزود: باید شاخص نیکوکاری به عنوان یکی از شاخص های جهانی برای نشان دادن پدیده های مثبت اجتماعی را در کشور احصا و تقویت کنیم.
وی در ادامه بر ضرورت پاسخ به چند سوال درباره هستی، چرایی، چیستی و چگونگی مدیریت خیر و رویکرد جامعه نسبت به امور نیکوکاری تاکید کرد و گفت: باید نقاطی نظیر اینکه خیران و خیرطلبان چگونه عمل می کنند و انگیزه های آنها در خصوص امور خیریه چیست پژوهش هایی انجام دهیم و اینکه عرصه ها و موضوعات اولویت دار در امر خیر کدام است و برای تحقق جامعه مطلوب ضروری هستند.
موسی پور با بیان اینکه امور خیر به عنوان دانش و رشته تحصیلی در جامعه ما از رونق برخوردار نیست، اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم از این همایش که محفلی بین خیران و سیاستگذاران است شرایطی به وجود آوریم که جای خالی رشته مطالعات خیر و انجمن مطالعات امر خیر در آینده نزدیک مشهود نباشد و بتوانیم رشته های مرتبط با امور نیکوکاری و خیر را در دانشگاه ها تاسیس کنیم.
نظر شما