ادعاهای واهی عادل الجبیری/ آیا سلیمانی به مسکو سفر کرده است؟

خبرگزاری شبستان:تحریم های جدید علیه ایران، ادعاهای واهی عادل الجبیری، ایران می خواهد عربستان را تضعیف کند، آیا سلیمانی به مسکو سفر کرده است؟ برخی از سرتیترهای اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، تحریم های جدید علیه ایران، ادعاهای واهی عادل الجبیری، ایران می خواهد عربستان را تضعیف کند، آیا سلیمانی به مسکو سفر کرده است؟ برخی از سرتیترهای اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

تحریم های جدید علیه ایران

جمهوری اسلامی ایران با آزمایش موشکی که طی ماه گذشته انجام داد نشان داد در انجام اقدامات دفاعی از آنچه تهدید های ترامپ قلمداد می شود واهمه ای ندارد . در حالی که رئیس جمهوری آمریکا حتی در دیدار با نخست وزیر ژاپن و در کنفرانس مطبوعاتی پس از این ملاقات از اظهار نظر کردن در خصوص آزمایش موشکی کره شمالی نیز طفره رفت.

گفته می شود سناتور های آمریکا در پی تصویب قانونی هستند که بر اساس آن ایران به عنوان ناقض قعطنامه های سازمان ملل متحد و همچنین مخل امنیت و ثبات منطقه خاورمیانه معرفی می کند. این اظهار نظر را سناتور جمهوری خواه لیندسی گراهام در کنفرانس امنیتی مونیخ در حالی عنوان کرد که پیش از این نیز در آمریکا تحریم های جدیدی علیه ۱۲ فرد و شرکت به تصویب رسیده بود.

روی موشک های بالستیک ایران نوشته شده است مرگ بر اسرائیل و آنها این موشک ها را شلیک می کنند اگر می خواهند ما رفتار متفاوتی با آنها داشته باشیم بهتر است آنها نیز ساخت این موشک ها و شلیک آنها را متوقف کنند. سناتور آمریکایی در حالی این سخنان را عنوان کرد که ایران می گوید آزمایش های موشکی این کشور نقض قعطنامه های شورای امنیت نیست.

ادعاهای واهی عادل الجبیری

عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان سعودی در اجلاس امنیتی مونیخ باردیگر ادعاهای پیشین خود را در خصوص ایران تکرار و اظهار داشت جمهوری اسلامی ایران حامی ترور در جهان است.

این وزیر سعودی بدون اشاره به رفتارهای عجیب ریاض در حمایت از داعش و دیگر گروه های تروریستی در منطقه خاورمیانه و جهان و کشتارهای این کشور در یمن و سوریه باردیگر تلاش کرد تا تمام ضعف های ریاض را به گردن جمهوری اسلامی ایران بیاندازد.

عادل الجبیری ضمن رد درخواست ایران برای گفتگو میان جمهوری اسلامی و کشورهای منطقه ادعا کرد ایران عامل بی ثبات کننده در منطقه خاورمیانه است و آنها می خواهند ما را نابود کنند. از نکات جالب این اظهار نظر از سوی وزیر خارجه عربستان هم پوشانی سخنرانی وی با با سخنرانی وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در این کنفرانس بود.

ایران می خواهد عربستان را تضعیف کند

کنفرانس امنیتی مونیخ که هر ساله میزبان وزرا و نمایندگان سیاسی و امنیتی بسیاری از کشورهای جهان است اینبار با سخنرانی جالب و ادعاهای جالب تر وزیر جنگ رژیم صهیونیستی همراه بود.

آویگدو لیبرمن که یکی متعلق به جریان افراطی در رژیم صهیونیستی است در این کنفرانس با تکرار ادعاهای سابق خود اظهار داشت جمهوری اسلامی ایران قصد دارد تا عربستان سعودی را ضعیف کند.وی همچنین گفت هدف ایران تضعیف ثبات و امنیت سعودی است.

این اظهار نظرها در حالی است که رئیس جمهوری ایران هفته گذشته در راستای بهبود مناسبات میان تهران و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به عمان و کویت سفر کرده بود.لیبرمن همچنین مدعی شد ایران می خواهد همه کشورهای خاورمیانه را ضعیف کند و هدف اصلی آن عربستان سعودی است.

آیا سلیمانی به مسکو سفر کرده است؟

همکاری های منطقه ای ایران و روسیه در خصوص آینده تحولات سوریه و روابط با عربستان سعودی در کنار تحریم های آمریکایی در مسکو بررسی می شود. این خبر را فاکس نیوز به نقل از یک منبع آگاه در حالی منتشر کرده است که ادعا می کند سردار سلیمانی در فرودگاه ونوکوا در ساعت 12:13 به وقت محلی دیده شده است.

فاکس همچنین ادعا می کند وی همراه با یک پرواز ماهان ایر از ایران با شماره WD084 به مسکو سفر کرده است. مدت اقامت سلیمانی از سوی فاکس نیوز اعلام نشده است اما گفته می شود این سفر به منظور همکاری های منطقه ای میان دو کشور تنظیم شده باشد. فاکس در همین حال سلیمانی را عامل کشتار 500 آمریکایی در عراق معرفی می کند . مک تورنبرری به فاکس در رابطه با سفر سلیمانی به مسکو می گوید: دو کشور در جهان هستند که می خواهند برای آمریکا مشکل آفرینی کنند و آنها جز ایران و روسیه نیستند. وقتی آنها با هم صحبت می کنند و به دیدارهای مشترک می روند به معنی مشکلات بیشتر برای امریکا است.

به گفته فاکس CIA  در خصوص این سفر واکنشی نشان نداده است.

ایران روابطش را با شورای همکاری خلیج فارس احیا می کند

جمهوری اسلامی ایران و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در دوران پس از برجام مناسبات تیره ای را تجربه کرده اند. اعدام شیخ نمر در سعودی در کنار حمله به سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد روابط دو هژمون منطقه ای را وارد جنگ سردی کرد که در تبلور آن را در یمن و سوریه شاهد هستیم. در همین حال پیام کشورهای شورای همکاری به ایران از طریق کویت فضا ی را فراهم آورده است که می توان امیدوار بود از بار چالش های منطقه ای کمی کاسته شود. برخی این تغییر رویکرد را تاکتیکی و پس از شکست های متعدد در سوریه قلمداد می کنند.

سفر رئیس جمهوری ایران به عمان از سوی دیگر برای گسترش میان مناسبات تهران و مسقط قابل بررسی است به طوری که جمهوری اسلامی و حکومت سلطان نشان دادند می توانند مذاکرات پیچیده و چالش برانگیزی را مخفیانه پیش ببرند . به همین جهت روابط دو کشور فارق از چالش های خلیج فارس و تهران مناسبات خوب و رو به رشدی است.

از سوی دیگر باید توجه داشت که روابط ایران و کویت نیز مناسباتی خود است . امیرکویت در سال 2014 از تهران دیدن کرد که پس از اغاز نبرد ها در سوریه وی تنها رئیس عربی است که به جمهوری اسلامی ایران برای مذاکرات سیاسی سفر می کند. وزیر خارجه وی نیز همانطور که اشاره شد پیامی را به رئیس جمهوری ایران رساند که سفر به کویت در راستای پاسخ به همین پیام است.

هند نفت بیشتری از ایران می خرد

جمهوری اسلامی ایران و هند روابط انرژی خود را توسعه داده اند. آنطور که آمارها نشان می دهد هندوستان واردات انرژی خود از ایران را به میزان 1.5 درصد افزایش داده است . در همین حال گزارش های تکمیلی نشان می دهد پالایشگاه های هند آمارهای منتشر کرده اند که نشان می دهد جمهوری اسلامی ایران صادرات خود به هند را در ژانویه در مقایسه با دسامبر افزایش داده است.ایران دومین تامین کننده بزرگ نفت هند به شمار می رود که بعد از تحریم های غربی جایگاه خود را از دست داده بود. در حال حاضر عراق جایگاه ایران را اشغال کرده و دومین صادرکننده نفت به هند به شمار می رود. عربستان سعودی بیشترین نفت را به این کشور در حال توسعه صادر می کند.

اما در ژانویه 2017 ایران نخستین صادرکننده نفت به هند بود به طوری که عربستان سعودی و عراق را پشت سر گذاشت. گفته می شود میزان واردات نفت هند از ایران پس از تحریم های بین المللی به طور چشم گیری افزایش یافته است. اما میزان صادرات نفت ایران به هند در مقایسه با ژانویه 2016 554600 بشکه در روز افزایش نشان می دهد . این گزارش را مرکز تامسون وابسته به رویترز در خصوص انتقال انرژی منتشر کرده است.

در یک سال کاری متشکل از آوریل تا ژانویه که 10 ماه را شامل می شود جمهوری اسلامی ایران به هند 532800 بشکه نفت در روز صادر کرده است که در مقایسه با سال گذشته در همین مقطع زمانی که 228600 بشکه نفت بوده است نشان از رشدی چشم گیر دارد.

کد خبر 611918

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha