رشد سرمایه گذاری خارجی در حوزه انرژیهای تجدید پذیر

خبرگزاری شبستان:کشورمان چند سالی است که استفاده از انرژی های تجدیپذیر را مورد توجه قرار داده است و کشورهای بسیاری در این زمینه در ایران سرمایه گذاری کرده اند تا جایی که امروز سه میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در انرژیهای تجدید پذیر تصویب شده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: در سال‌های اخیر با توجه به این که منابع انرژی تجدید ناپذیر رو به اتمام هستند انرژی های تجدیدپذیر مورد توجه قرار گرفته‌اند. در سال ۲۰۰۶ حدود ۱۸ درصد از انرژی مصرفی جهانی از راه انرژی‌های تجدید پذیر بدست آمد. سهم زیست‌توده به‌طور سنتی حدود 13 درصد، که بیشتر جهت حرارت دهی و 3 درصد انرژی آبی بود.۲/۴ درصد باقی‌مانده شامل نیروگاهای آبی کوچک، زیست توده مدرن، انرژی بادی، انرژی خورشیدی، انرژی زمین‌گرمایی و سوختهای زیستی می‌باشد که به سرعت در حال گسترش هستند.

 

بنابراین گزارش، انرژی‌های نو را می‌توان در مقیاس‌های کوچک (نیروگاه کوچک خارج مدار یا نیروگاه کوچک مدار بسته) استفاده کرد. به این دلیل که منابع انرژی‌های تجدیدپذیر در تمام نقاط کره زمین در دسترس می‌باشند، در حواشی و در جاهای دور افتاده، نقش انرژی‌های نو به‌خوبی نمایان می‌شود، در حالی که منابع سوخت‌های فسیلی (نفت، گاز، و زغال‌سنگ) فقط در کشورهای خاصی یافت می‌شود. کنیا دارای بالاترین نرخ سالانه فروش سیستم‌های کوچک خورشیدی (۲۰-۱۰۰ وات) به میزان ۳۰۰۰۰ سیستم در سال می‌باشد. در کشورمان هم چند سالی است که استفاده از انرژی های تجدیپذیر بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است و کشورهای بسیاری در این زمینه در ایران سرمایه گذاری کرده اند تا جایی که امروز سه میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در انرژیهای تجدید پذیر تصویب شده است.

 

این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از حمید چیت چیان، وزیر نیرو نوشته است: "سه میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در بخش انرژی های تجدید پذیر به وزارت اقتصادی و دارایی درخواست شده و مورد تصویب قرار گرفته است. وزارت نیرو زمینه سرمایه گذاری خارجی و داخلی را برای احداث نیروگاه فراهم کرد و از کشورهای متعدد پیشنهاد سرمایه گذار دریافت کرد که برخی از طرح ها نیز بسیار زود اجرا و بهره برداری شد. به زودی در استان هرمزگان عملیات اجرایی نیروگاه حرارتی 1400 مگاواتی به زمین زده می شود که با تامین منابع مالی از خارج صورت گرفته است."

 

یادآور می شود: کل ظرفیت منصوبه نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور 243 مگاوات است که حدود 158 مگاوات آن نیروگاه‌های بادی و بقیه نیروگاه‌های خورشیدی، برق آبی کوچک و زیست توده هستند.

کد خبر 611949

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha