به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت و درمان پیش از ظهر امروز (4 اسفند) در همایش معاونان توسعه مدیریت و منابع دانشگاه های علوم پزشکی که در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد، بیان کرد: ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) را تسلیت می گوییم و امیدواریم در یک و نیم روزی که در خدمت شما هستیم توفیقاتی را داشته و این جلسات راهگشا باشد.
سید علی صدرالسادات ادامه داد: در این دوره کارهای بزرگی در وزارت بهداشت انجام شده و در شرف انجام است و وزارت بهداشت وزارتخانه ای بسیار غنی است که از حیث منابع انسانی بهترین نیروها را در خود جای داده و تجارب بالایی دارد و به لحاظ امکانات هم جزو دستگاه های غنی کشور است.
وی اضافه کرد: کارهای خوب و برنامه ریزی خوبی در این وزارتخانه انجام می شود که ان شاالله حاصل این گردهمایی هم حل مشکلات باشد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت و درمان با اشاره به روند 13 ساله تأمین منابع عمومی و اختصاصی بخش سلامت اظهار کرد: این روند نشان می دهد ما همچنان به این سمت می رویم که منابع عمومی مان کمتر و منابع اختصاصی بیشتر شود و در واقع سهم ما از بودجه دولتی کمتر می شود بنابراین باید متکی به خود باشیم.
وی توضیح داد: با توجه به روندی که در بودجه کشور در 13 سال گذشته شاهد بودیم، اینگونه نیست که سهم بیشتری از منابع عمومی کشور را داشته باشیم البته در این بین باید تلاش کنیم این سهم افزایش یابد مانند این افزایش در بودجه سال 96 ولی وضعیت بودجه کشور و روند آینده ما را به سمتی نمی برد که منابع بیشتری از بودجه عمومی داشته باشیم از همین رو باید به منابع خود و به توان داخلی خود توجه کنیم.
صدرالسادات عنوان کرد: در بحث هزینه کرد، نظام نوین مالی طراحی شده است، نظام مالی ما نظام قابل قبولی است البته اشکالاتی دارد که باید تکمیل شود و این در بهبود هزینه کرد ما اثرگذار است.
وی با اشاره به چالش های حوزه درآمد و هزینه کرد و ارائه خدمات گفت: مدیریت نامناسب منابع درآمدی و عدم پرداخت هزینه های اولویت دار از جمله چالش های جدی این حوزه است.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت و درمان در خصوص اقدامات و پیشنهادات برای رفع چالش های حوزه درامد خاطر نشان کرد: اصلاح فرآیندهای دریافت درآمد، آموزش وسیع کارکنان بخش درآمد، شناسایی کانون های درآمدی، کاهش کسورات بیمه ای از طریق اصلاح فرآیند و آموزش، تعامل مناسب با سازمان های بیمه گر برای به حداقل رساندن کسوران، استفاده از ظرفیت های واگذاری در درآمدزایی، شناسایی ظرفیت های جدید درآمدزا و استفاده از آنها و غیره از جمله پیشنهادات و اقدامات برای رفع چالش های حوزه درآمد است.
در ادامه رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین اظهار کرد: استان قزوین دارای ظرفیت ها و پتانسیل های بالایی است به طوری که در بخش صنعت در تولید صنایع شوینده رتبه نخست را داراست، در بخش کشاورزی هم این استان در تولید محصولاتی نظیر انگور، فندق، زیتون، گیلاس، قارچ خوراکی و غیره رتبه بالایی در کشور دارد.
منوچهر مهرام اعلام کرد: قزوین استانی صنعتی، کشاورزی، دانشگاهی ولی فقیر است زیرا به دلیل مجاورت با پایتخت، این استان را برخوردار فرض کردند و از همین رو شاهد فقر در شرایط اجتماعی استان و رسیدگی به استان هستیم.
وی در ادامه با اشاره به اصلی ترین چالش های وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی توضیح داد: مدیریت تولید منابع، مدیریت هزینه، مشاوره های نادرست، ناهماهنگی بین اجزا حوزه های مختلف و تهدیدات بیرونی از جمله چالش هایی است که با آن روبرو هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به نمونه هایی از تصمیم گیری های مدیریت نادرست گفت: تعیین نادرست فرانشیزها، واگذاری خدمات درآمدزا به بخش خصوصی( دیالیز، شیمی درمانی و غیره)، پلکانی کردن و تعیین سقف پرداخت کارانه پزشکان، ناهماهنگی معاونت های وزارتخانه در نحوه هزینه کرد منابع و بی توجهی به هیئت امنایی بودن دانشگاه ها از جمله نمونه های تصمیم گیری مدیریتی نادرست در این حوزه است.
وی یادآور شد: محدودیت و پایین بودن سقف مصوب حقوق و مزایا بر اساس مصوبه شورای حقوق و دستمزد، محدودیت ایجاد شده در پرداخت کارانه، منع اشتغال همزمان در بخش های دولتی و خصوصی و خروج اساتید و پزشکان از سیستم دولتی و توسعه خدمات بدون بسترسازی از جمله چالش های جدی پیش رو است.
نظر شما