به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر عبدالله پارسا، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز امروز(4 اسفند) در مراسم افتتاحیه هشتمین همایش ملی انجمن فلسفه تعلیم و تربیت ایران با عنوان فلسفه آموزش و یادگیری مداوم گفت: دانشگاه شهید چمران اهواز بر پایه های دانشگاه جندی شاپور شکل گرفته و سابقه بسی طولانی در تعلیم و تربیت دارد.
وی افزود: این دانشگاه حداقل در زمان معاصر با بیش از 60 سال سابقه فعالیت علمی و بیش از 15 هزار دانشجو دارای 600 عضو هیأت علمی در 53 گروه آموزشی و 13 دانشکده است که در بیش از 150 رشته مقاطع سه گانه به خدمتگزاری در حوزه تعلیم و تربیت مشغول است.
پارسا با اشاره به موضوع همایش ملی انجمن فلسفه تعلیم و تربیت ایران اذعان داشت: در این همایش بر یادگیری مداوم تاکید شده چرا که دوام و پایداری ملزوم همدیگر می باشند و در واقع از ضروریات پایداری، استقلال است در حالی که اتکا به غیر از استقلال می کاهد و وابستگی را بیشتر می کند.
وی ادامه داد: همچنین وابستگی فروریختن را محتمل تر و نزدیک تر میکند که با توجه به این موارد باید برای دستیابی به استقلال نیرومند و توانمند باشیم چراکه اندیشه های سست، کاهنده و فروریختنی هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با تاکید بر اینکه نیرومندی در اندیشه و خردورزی استواری به همراه دارد، تصریح کرد: این نیرومندی در اندیشه نیازمند آموزش است و از سویی با توجه به اینکه اندیشیدن یک اتفاق گذرا و مقطعی نیست بنابراین آموزش نیز نمی تواند صرفاً یک رویداد تلقی شود.
وی خاطر نشان کرد: آموزش جریانی مداوم و همیشگی در طول زندگی است و همانطور که زندگی از یک فرآیند خطی محض تبعیت نمی کند و با فراز و نشیب های بسیاری همراه است، آموزش نیز نمی تواند یکسان باشد و نیازمند دگرگونی است.
پارسا اذعان داشت: آموزش مداوم باید این تفاوت و گوناگونی را در ساحت انسانی به معنای رشد، کمال و تحقق استعدادها و در وجهه دیگر در ساحت سازمانی به معنای توسعه، پیشروی و پیشگامی به رسمیت بشناسد.
وی خاطر نشان کرد: در حوزه آموزش باید از یکسان سازی و تجویز دستورالعمل های خطی و همانند یا مشابه برای همگان پرهیز شود چرا که آموزش مداوم باید خود را با گام های زندگی هماهنگ سازد و پیش رود.
نظر شما