داریوش حاجی زاده، رییس هیات مدیره مرکز امور وکلای خراسان شمالی به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: دفعات ارائه مشاوره در این استان طی سال جاری، پنج درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته تا جایی که طی 9 ماه گذشته 29 هزار مشاوره توسط وکلای دادگستری به مراجعان ارائه شده است.
وی با بیان اینکه در استان خراسان شمالی به دلیل به حد نصاب نرسیدن وکلا، کانون وکلا تأسیس نشده است، گفت: 128 وکیل در کانون وکلا و 137 وکیل هم در مرکز وکلا عضویت دارند که از این تعداد 63 وکیل زن و 74 وکیل هم مرد است.
حاجی زاده افزود: طی اصل 35 قانون اساسی حق در اختیار داشتن وکیل، به تصویب رسیده است بر همین اساس اشخاص یا می توانند به دفاتر وکلا مراجعه کرده و از این حق قانونی خود بهره مند شوند و یا اینکه اگر تمکن مالی نداشته باشند قانون برای متهم در جرایم بزرگ، ملزم به انجام این کار می شود.
وی با بیان اینکه وکالت، الزام به انجام وظیفه است نه تعهد به حصول نتیجه، عنوان کرد: در طی سال هم وکلا با توجه به تعهد اخلاقی که دارند، برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی مشاوره های رایگان ارائه می دهند و این مددجویان می توانند همیشه از این خدمات بهره مند شوند.
رئیس هیات مدیره مرکز امور وکلای خراسان شمالی با ابراز گلایه از لغو قانونی الزام بهره گیری از وکلا، گفت: متأسفانه به دلیل تولید برنامه های نادرست به خصوص در صدا و سیما و ارائه تصویری تجاری از تعهد کاری این قشر، این قانون لغو شده است.
وی به استقلال وکلا نسبت به قوای دیگر اشاره کرد و ادامه داد: این استقلال باعث شده است که تحقق عدالت بهتر اعمال شود، اگرچه اگر ادغام وکلای مرکز قوه قضائیه با وکلای کانون دادگستری بر اساس ماده 187 قانون اساسی سریع تر انجام شود اقدامی درخور توجه خواهد بود.
نظر شما