به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، امروز(5 اسفند) در حاشیه سفر رئیس جمهور به استان خوزستان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: 35 درصد عوامل پدیده گردو غباردر استان ناشی از کانون های داخلی و 65 درصد آن از کانون های خارجی کشورهای همسایه عراق و عربستان نشات می گیرد.
وی با اشاره به پیگیری ها و فعالیت های انجام شده برای مقابله با این پدیده در استان، افزود: کارگروه ملی مقابله با گرد و غبار در سال 92 تشکیل شد و مصوباتی به منظور مقابله با این پدیده تصویب و بر اساس آن وظایفی به عهده بسیاری از دستگاه ها و نهادها قرار داده شد.
ابتکار با بیان اینکه مسئولیت اصلی اجرایی مقابله با این پدیده بر عهده وزارت کشاورزی و سازمان جنگل ها و مراتع است، ادامه داد: علاوه بر پیگیری مصوبات این کارگروه، شناسایی کانون های ریزگردها در تمام کشور نیز از مواردی بود که توسط این کارگروه و ستاد مورد پیگیری قرار گرفت.
وی با اشاره به شناسایی کامل کانون های گرد و غبار دراستان خوزستان، اذعان داشت: به این ترتیب کانون های گرد و غبار استان به کانون های فعال، کانون های بحرانی و کانون های فوق بحرانی تقسیم بندی شده اند.
معاون رئیس جمهور در ادامه از شناساییی 40 هزار کانون گرد و غبار فوق بحرانی در خوزستان خبر داد و تصریح کرد: بیابان زدایی این کانون ها با توجه به فوق بحرانی بودن آنها در اولویت سازمان محیط زیست قرار دارد.
وی به فعالیتهای انجام شده در زمینه مقابله با پدیده ریزگردها در خوزستان اشاره کرد و اظهار داشت: احیای تالاب ها از مواردی بود که نتایج بسیار خوبی به همراه داشت به طوری که در تالاب هورالعظیم که سال 92 به کانون گردوغبار جدی برای استان تبدیل شده بود، امروز وضعیت بهتری دارد و بسیاری از کانون های گرد و غبار این تالاب به زیر آب رفته است.
ابتکار همچنین به وضعیت تالاب شادگان اشاره کرد و گفت: تالاب شادگان نیز که روزگاری وضعیت چندان خوبی نداشت و می رفت که به کانون ریزگردها در استان تبدیل شود، امروز وضعیت بهتری یافته و پیگیری برای تامین حق آبه مورد نیاز آن از سوی وزارت نیرو همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به عواملی که بر شدت پدیده ریزگردها تاثیرگذار بوده، اذعان داشت: افزایش روند خشکسالی و کم بارشی، کاهش امکان زراع و کشاورزی و وضعیت تالاب ها از جمله عواملی هستند که بر شدت این پدیده تاثیرگذار می باشند.
نظر شما