آفریقایی های آمریکا... رمضان با طعم آزادی

آفریقایی های آمریکایی مسلمان ماه مبارک رمضان را به علت رنج برده داری که از سالها پیش بر دوش خود دارند، با طعم آزادی می چشند. این آزادی روحی را در ماه مبارک رمضان یافته اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، همه ما می دانیم که فرا رسیدن ماه مبارک رمضان از اهمیت و ارزش در میان میلیونها مسلمان در همه مناطق جهان برخوردار است، به طوری که بر تزکیه نفس هایشان و تقرب به خدا کمک می کند.

ماه رمضان به نسبت برای بیش از نیم میلیون مسلمان آمریکایی افریقایی تبار طعم ویژه ای دارد، به طوری که تناقض میان رنج برده داری که اجداد آفریقایی آمریکاییشان در معرض آن بودند، و عبادت های اسلامی ارایه شده درباره آزادی روحی را پنهان می کند.

بیش از 500 مسلمان آمریکایی آفریقایی تبار در مسجد محمد در واشنگتن که قدیمی ترین موطن برای جامعه آفریقایی مسلمان در ایالت متحده آمریکا به شمار می آید، به عبادت خدا می پردازند.

طالب شریف، نظامی بازنشسته در نیروی هوایی آمریکایی و امام جماعت جدید می گوید: تجربه و رنج مسلمانان سیاه نسبت به سایر مسلمانان در ایالت متحده آمریکا متفاوت است.

شریف می افزاید: بیشتر مسلمانان آمریکایی آفریقایی تبار در این کشور، کلیسا را تجربه کرده اند به همین دلیل ما پس از این تجربه مسلمان شدیم چراکه اسلام چیز متفاوتی برای ما به شمار می آید.

وی تاکید می کند: بیشتر افراد خانواده شناختی از اسلام ندارند. به همین دلیل ما ملزم به تفسیر بسیاری از امور شدیم همچنانکه ما باید بخش عظیمی از زندگیمان را با اطرافمان سهیم باشیم زیرا ما در اقلیت دینی هستیم.

جوسلین کول، یکی از آمریکایی ها آفریقایی(24 ساله) است که برای ایجاد توازن بین عادات و رسوم مسیحیت و اسلام تلاش می کند. با توجه به اینکه مادرش مسیحی است و پدرش پیش از تولد جوسلین به دین اسلام گرویده بود.

وی درباره خاطراتش از ماه مبارک رمضان می گوید: در ماه مبارک رمضان با پدرم بود، به یاد می آورم که کودکی بودم که برای خرید خرما به بازار می رفتم تا با آن افطار کنم. باوجود اینکه من یک روز را کامل روزه نمی گرفتم من روحانیت را در این ماه احساس می کردم زمانی که در انتظار لحظه افطار با پدرم بودم.

ابراهیم مومن، یکی از نوادگان آمریکایی ها آفریقایی تبار که رنج برده داری قدیم را تجربه کرده، ماه رمضان را فرضت مغتنمی برای حضور ایمانی با غیر مسلمانان می داند.

مومن تاکید می کند: باوجود گذشت ده از حادثه 11 سپتامبر، بسیاری از آمریکایی ها همچنان از مسلمانان می ترسند و نسبت به اسلام ناآشنا هستند.

وی می افزاید: در یکی از کنسرت ها از من پرسیدند که کجایی هستی ؟ زیرا بسیاری از آمریکایی ها این تصور را دارند که همه مسلمانان از کشور دیگری می آیند. به همین دلیل جواب دادم که من آمریکایی هستم و گذرنامه ام را نشان دادم.

از سوی دیگر، شریف، امام جماعت مسجد محمد تاکید می کند که آنچه ماه رمضان را برای آمریکایی های آفریقایی متمایز می کند، ارتباط قوی است که بین تاریخچه مبارزاتی آمریکایی های آفریقایی به منظور دستیابی به آزادی و مساوات از زمان پایان بردگی در سال 1860 میلادی و سنت های اسلامی که هدف آن احساس آزادی روحی است، وجود دارد.

وی می افزاید: ماه مبارک رمضان فرصتی برای مسلمانان سیاه آمریکایی است که این مسایل را به یاد بیاورند.

بنابر گزارش هسبریس، شریف در ادامه گفت: تو می دانی که ما از اسارت و بردگی آزاد شدیم . این اسارت به مانند سفری برای مشاهد آزادی انسان و بشریت بود. ما اسلام را پس از این تجربه و رنج برگزیدیم برای متجلی کردن سه معنی بسیار مهم آزادی، عدالت و مساوات. و ما تنها آن را می خواهیم بلکه همه انسانها آن را می خواهند.
پایان پیام/

کد خبر 61245

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha