رشد و رحمت دو مولفه مدیریت رحمانی/ بهترین شیوه برای ارزیابی نیروی انسانی مدیریت رحمانی است

خبرگزاری شبستان:سرپرست دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه اصفهان با بیان اینکه مهمترین سرمایه های یک سازمان، نیروی انسانی آن می باشد گفت: بهترین شیوه برای ارزیابی نیروی انسانی مدیریت رحمانی است که براساس دو مولفه رشد و رحمت تعریف می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام میثم شریف، سرپرست دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه اصفهان در گردهمایی رابطان منطقه ای خواهر کانون های فرهنگی، هنری مساجد استان اصفهان اظهار داشت: مجموعه فرهنگی از دوبخش؛ پرسنل که نیروی انسانی سازمان را تشکیل می دهند و بخش غیر پرسنل که شامل امکانات ملموس و ناملموس است تشکیل می شود.

 

هدف گذاری، اولین حکم برای مدیریت است

وی اولین حکم برای مدیریت را هدف گذاری بیان کرد و ادامه داد: برنامه ریزی براساس هدف، سازماندهی، هدایت و کنترل از ارکان مدیریت می باشد که اولین حکم برای مدیریت هدف گذاری است.

 

وی اضافه کرد: اهداف شامل سه دسته؛ اهداف کوتاه مدت، اهداف میان مدت و اهداف بلند مدت می باشد که اهداف کوتاه مدت اهداف عملیاتی، اهداف میان مدت برنامه های یک ساله و اهداف بلند مدت اهداف سه ساله هر سازمان را تشکیل می دهد.

 

اهداف میان مدت راه دستیابی به اهداف بلندمدت است

رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه اصفهان با بیان اینکه برای دستیابی به اهداف بلندمدت باید ابتدا برنامه های میان مدت برنامه ریزی شود گفت: اگر تربیت مربی  از اهداف بلند مدت یک سازمان باشد جهت رسیدن به این هدف ابتدا باید جذب نیرو داشته باشد تا بتواند با برگزاری یک دوره آموزشی و در راستای چشم انداز بلندمدت سازمان به هدف خود دست یابد که این جذب نیرو جزء اهداف میان مدت سازمان تلقی می شود.

 

وی ادامه داد: جایگاه اهداف کوتاه مدت در مثال فوق می تواند برگزاری یک اردوی زیارتی باشد که در زمان گزینش این افراد باید به اهداف بلند مدت توجه شود و افرادی را جذب کنیم که یاری رسان سازمان در دستیابی به اهداف بلندمدت باشد.

 

نیروی انسانی مهمترین سرمایه های یک سازمان است

وی فرهنگ را کلیت همتافته ارزش ها، باورها، آرمانها، اهداف کلانی که نظام تعیین می کند، آداب و رسوم و هنرها تعریف و ادامه داد: به کارگیری منابع مادی و انسانی، برنامه ریزی، هدایت و کنترل برای دستیابی به باورها ارزش ها، آرمان ها، هنرها و آداب و رسوم را مدیریت فرهنگی می گویند.

 

حجت الاسلام شریف با بیان اینکه فرهنگ جنبه ذهنی و بروز بیرونی این فرهنگ، تمدن است خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم مسجدی را بنا کنیم باید ارزش ها، باورها، هنرها و آرمان ها را درنظر بگیریم که این بخش از فرهنگ، بخش ذهنی است و زمانی که بخش ذهنی نمود بیرونی پیدا می کند و بنای مسجد ساخته می شود تمدن شکل گرفته است.

 

وی مهمترین سرمایه های یک سازمان را نیروی انسانی آن دانست و ادامه داد: مهم ترین سرمایه های یک سازمان نیروی انسانی آن است که مدیریت نیمه انسانی هر سازمان، هدف گذاری، برنامه ریزی، انگیزش و نظارت و کنترل بر این نیمه انسانی به معنای مدیریت منابع انسانی می باشد.

 

مدیریت رحمانی بهترین شیوه مدیریت است

حجت الاسلام شریف مدیریت رحمانی را بهترین شیوه برای ارزیابی نیروی انسانی دانست و گفت: ارکان مدیریت رحمانی بر دو مولفه رشد و رحمت تاکید می کند که بهترین شیوه برای ارزیابی نیروی انسانی، مدیریت به شیوه رحمانی است.

 

وی ادامه داد:مدل مدیریت خداوند مدل مدیریت رحمانی است و بهترین مدل مدیریت بر جهان است چرا که طبق مدل مدیریت رحمانی اولا خداوند حکیم است و هر کاری را به بهترین شکل موجود انجام می دهد و ثانیا خداوند مدیر جهان است.

 

وی مدیر موفق را در رشد و پرورش دادن نیمه انسانی و غیر انسانی سازمان دانست و گفت: از دیدگاه اسلام و مطابق با مولفه رشد در مدیریت رحمانی، مدیری موفق است که هم نیمه انسانی و هم نیمه غیر انسانی سازمان را رشد و پرورش دهد.

 

اولویت تشویق بر تنبیه در مدیریت نیروی انسانی

وی به جایگاه رحمت در مدل مدیریت رحمانی اشاره ای داشت و اضافه کرد: بهترین و کوتاه ترین جمله برای تعریف رحمت در این مدل این است که رحمت خداوند بر غضب او دراولویت است بنابراین در مدیریت نیروی انسانی باید تشویق بر تنبیه در اولویت باشد.

 

وی نظارت و ارزیابی بر نیروی انسانی را براساس مدل تقوای گریز و تقوای ستیز دانست و ادامه داد: تقوای گریز شرایطی را ایجاد می کند که افراد بدانند نظارت و کنترل بر اعمال ان ها وجود دارد  و باید بر اعمال، رفتار و عملکرد خود مواظبت داشته باشند و تقوای ستیز بیان می کند که برای داشتن خروجی مناسب از پرسنل خود باید آنان را آموزش دهیم.

 

کد خبر 612529

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha