فرهنگ، اساس همبستگی ملی است

خبرگزاری شبستان: فرهنگ، اساس و زیربنای انسجام و همبستگی ملی است و سنگ زیر بنای جامعه بر اساس عناصر فرهنگی، شکل می گیرد و بازخورد کارهای فرهنگی در مدت کوتاه ملموس و مشهود، نیست.

خبرگزاری شبستان - مازندران

 

فرهنگ، هویت هر جامعه را تشکیل می دهد که برای واکاوی و شناساندن بیشتر هر ملت نیاز است تا به فرهنگ آن کشور، مراجعه شود.

 

فعالیت های فرهنگی برای به ثمر نشستن نیاز به برنامه ریزی کاربردی و منظم دارند و امری حیاتی محسوب می شوند که باید بستر کارهای فرهنگی نظیر آموزش، تجیهزات لازم و ... آماده باشند.

 

بازخورد کارهای فرهنگی در جامعه، زمان بر است؛ ملموس و مشهود در مدت کوتاه نیست و حتی ممکن است بعد از گذشت چند سال و حتی نسل های مختلف، تاثیرگذاری آن مشخص شود.

 

فرهنگ با توجه به حساسیت و تاثیرگذار بودن آن، نیاز به توجه بیشتر از سوی مردم و مسئولین دارد چرا که در تمام قسمت های زندگی، اثرگذار است و تخصصیص اعتبار به فرهنگ، هزینه به شمار نمی آید بلکه سرمایه گذاری، محسوب می شود.

 

حجت الاسلام سید مختار موسوی، مسئول فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: اشخاص مختلف از فرهنگ، تعابیر متفاوتی دارند و در هر کشوری، آداب و رسومی خاص، وجود دارد.

 

وی افزود: در کشور جمهوری اسلامی ایران با قوانین حاکم بر آن، فرهنگ اسلامی در این کشور، وجود دارد و گفتمان فرهنگ اسلامی، غالب است.

 

حجت الاسلام موسوی اظهار کرد: معاونت دانشجویی و فرهنگی و همچنین بخش دفتر فرهنگ اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، مبلغ و ترویج دهنده فرهنگ اسلامی هستند.

 

وی بیان کرد: فرهنگ اسلامی، چند بخش دارد که به مسائل قرآنی، قرآن و عترت، اقامه نماز، برگزاری مناسبت های مذهبی در اعیاد و شهادت ها نظیر ایام فاطمیه، ماه صفر، ماه رمضان، دهه فجر، بحث اخلاق اسلامی که تمام آنها، نشات گرفته از فرهنگ اسلامی هستند تا حد امکان می پردازد.

 

حجت الاسلام موسوی ابراز کرد: اصل هویت هر جامعه به فرهنگ، مرتبط است و برای شناسایی هر ملت باید به فرهنگ آن کشور، مراجعه کرد.

 

وی گفت: مردمان ایران زمین، از فرهنگ دیرینه حتی جلوتر از اروپا، برخوردار هستند و هویت در کشور ایران، بعد از اسلام با این دین الهی عجین شدند و فرهنگ این کشور، قوی تر از گذشته شده است.

 

عیسی الهیان، مدرس علوم ارتباطات اجتماعی، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: ایران یکی از متمدن ترین کشورهای جهان است و رتبه نخست را از لحاظ قدمت تمدن و فرهنگ دارد.

 

وی اظهار کرد: کشورهایی نظیر آمریکا و انگلیس از طریق ماهواره، شبکه های اجتماعی و ... درصدد نابودی بنیاد فرهنگی ایران مبتنی بر اسلام هستند که سست شدن بنیان خانواده، افزایش طلاق، کاهش ازدواج، افزایش ازدواج سفید و تغییر فرهنگ، شواهدی بر این مطلب است.

 

الهیان بیان کرد: تکنولوژی های جدید، فرهنگ استفاده مربوط به خود را دارند که با وجود افزایش شبکه های اجتماعی، گسترش ماهواره و افزایش اینستاگرام به جای بهره گیری صحیح برای تبلیغ، معرفی فعالیت شخصی، اطلاع رسانی لازم و ...، بهره برداری های دیگر و نادرستی، صورت می گیرد که باید فرهنگ استفاده از تکنولوژی های جدید، نهادینه شود.

 

وی ابراز کرد: چگونگی پایدار ماندن فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی به عنوان یکی از متمدن ترین کشورهای جهان نیاز به تحلیل محتوا، توجه به نیازهای افراد و  مهم دانستن ابعاد کیفی کارهایی نظیر فعالیت های فرهنگی به جای تعدد ابعاد کمی دارد.

 

الهیان گفت: شبکه های تلویزیون ایران باید به فعال بودن و تعداد جذب مخاطبین، اهتمام ویژه داشته باشند چرا که تعدد برنامه های کشورهای دیگر بسیار بیشتر از میهن خودمان است و این امر به یک تغییر و تحولی اساسی، نیازمند است.

 

وی با اشاره به اینکه پرداختن به فعالیت فرهنگی زمان بر است، اظهار کرد: برای مصون ماندن از فرهنگ بیگانه باید خود را از سیطره این فرهنگ ها، خارج کرد و فرهنگ اصیل بومی ایرانی اسلامی وطن را ترویج داد.

 

الهیان بیان کرد: بزرگان و شعرای بسیاری نظیر سعدی، حافظ و نیما یوشیج در ایران وجود دارند که در وطن خویش، مغفول مانده اند اما کتاب های بسیاری از این شعرا به زبان های مختلف جهان، ترجمه و اطلاع رسانی به جهانیان شده اند.

 

وی ابراز کرد: دایره وسعت حیطه کاری فرهنگ، زیاد است و برای کمک به فرهنگ خود باید از رسانه ها به عنوان قدرتمندترین ابزار اطلاع رسانی و همسو و همراه با حکومت و دین، بهره گرفت.

 

منوچهر پهلوان، استاد جامعه شناسی، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: فرهنگ شامل ارزش ها، باورها و هنجارها است و در واقع، شخصی که در جامعه ای دارای فرهنگ غنی و پیشرو است، بیانگر این مطلب محسوب می شود که تعقلات و مناسبات فرهنگی قوی تری دارد.

 

وی اظهار کرد: در هزاره سوم، جنگ نظامی با اسلحه رودرو نیست و در تخاصمات و تضادها در قالب جنگ نرم، جنگ عناصر فرهنگی مطرح می شود.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه بیان کرد: فرهنگ، اساس و زیربنای انسجام و همبستگی ملی است و سنگ زیر بنای جامعه بر اساس عناصر فرهنگی، شکل می گیرد.

 

پهلوان ابراز کرد: فرهنگ همانند سیمانی، محسوب می شود که خشت ها را در کنار یکدیگر، محکم تر و قوی تر حفظ می کند تا بنای تمدنی شکل بگیرد و اگر بنای جامعه با سیمان قوی ترکیب شود، این خشت ها با یکدیگر انباشته شده و بنای مستحکمی می سازند.

 

وی گفت: اگر ترکیب مناسب با کیفیت عالی، ساختار جامعه را شکل ندهد، خشت ها در کنار هم لرزان شده و حالت غیرساختاری به خود می گیرد و عناصر جامعه از هم می گسلد و ایمان جامعه که عناصر فرهنگ جامعه باشند، انعطاف پذیری لازم و ثبات مناسب را ندارند تا به پیشرفت جامعه، کمک کنند.

 

این پژوهشگر اظهار کرد: افرادی که در عرصه فرهنگی، فعالیت دارند در عصر جدید ارتباطات و فضای اجتماعی بانفوذ در لایه های فرهنگی می توانند بسیاری از گروه ها، سازمان ها و خانواده ها را از هم، جدا کنند بنابراین لازم است تا متولیان امر و نخبگان فرهنگی جامعه در نظام ارزشی، قوی تر عمل کرده و عناصر فرهنگی جامعه را در راستای تقویت هر چه بیشتر نمودهای فرهنگی، بیشتر کنند تا از هرگونه آفت، مصون بمانند.

گزارش: معصومه علیزاده

 

کد خبر 612541

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha