گفت‌وگو با ایران تنها حلقه نجات عربستان/ایران رئیس گروه ۷۷ سازمان ملل شد

خبرگزاری شبستان:گفت‌وگو با ایران تنها حلقه نجات عربستان، دولت ترامپ از قاهره خواسته به مهار ایران کمک کند، ایران رئیس گروه ۷۷ سازمان ملل شد، اروپا مخالف سیاست ضد ایرانی ترامپ است از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: گفت‌وگو با ایران تنها حلقه نجات عربستان، دولت ترامپ از قاهره خواسته به مهار ایران کمک کند، ایران رئیس گروه ۷۷ سازمان ملل شد، اروپا مخالف سیاست ضد ایرانی ترامپ است از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

گفت‌وگو با ایران تنها حلقه نجات عربستان برای خروج از باتلاق یمن است

سردبیر روزنامه فرامنطقه‌ای «رأی الیوم» طی یادداشتی به دلایل سفر غیر مترقبه «عادل الجبیر»، وزیر خارجه عربستان سعودی به عراق و دیدار با مقامات این کشور پرداخت.

عبدالباری عطوان با اشاره به اینکه عراق کوتاه ترین و در عین حال وسیع ترین مسیر برای رسیدن به تهران است، می‌نویسد این مسئله ‌می‌تواند تفسیری برای سفر امروز الجبیر به عراق و دیدار وی با مقامات عراقی از جمله حیدر العبادی، نخست وزیر، ابراهیم الجعفری، وزیر خارجه و فؤاد معصوم، رئیس جمهور عراق باشد.

عطوان معتقد است، سفر وزیر خارجه عربستان به عراق با توجه به روابط متشنج و حتی تا حدودی قطع شده بین دو کشور ناگهانی بود؛ چرا که با اظهارات تحریک آمیز «ثامر السبهان»،‌ نخستین سفیر عربستان در بغداد بعد از گذشت چندین سال، این تنش به بالاتریم حد خود رسید و عربستان سعودی مجبور شد برای حفظ جان او و بعد از آنکه وزارت خارجه عراق او را شخص غیر قابل قبولی خواند، سفیر خود را تغییر دهد.

نویسنده مطرح جهان عرب بر این باور است که چندین دلیل وجود دارد که وزیر خارجه عربستان را به عراق کشانده است:

*‌ اول اینکه مقامات عراق در جنگ با تروریسم توانسته‌اند به همبستگی رسیده و چندین شهر عراق را از دست داعش آزاد کنند.

* دوم اینکه نیروی هوایی عراق با حمایت ایران و آمریکا و سوریه منطقه عملیاتی خود را گسترش داده و به مواضع داعش در شهر مرزی سوریه «البوکمال» و اراضی داخلی سوریه حمله کنند.

عطوان می‌گوید، این مسئله نشان می‌دهد که دولت عراق بر اساس موافقت قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در سوریه نقشی ایفا می‌کند و چه بسا ارتش عراق پس از آزادسازی موصل به سوریه رفته و رقه را آزاد کند.

* سوم اینکه عناصر تروریستی داعش به منطقه مرزی «طریبیل» بین عراق و اردن حمله کردند که طی آن چندین نظامی اردنی کشته شدند. این منطقه به مرز عربستان نزدیک بوده و گزارش‌ها حاکی از آن است  که داعش در مناطق مرزی نزدیک عربستان فعال‌تر شده است.

* چهارم اینکه سردمداران عربستان فهمیده‌اند که سیاست «انزوا» و ایجاد درگیری‌ با کشورهای همسایه بر اساس فرقه گرایی بسیار خطرناک بوده و باید "انعطاف پذیر" ‌بود. چرا که روابط عربستان با سوریه خوب نبوده و با یمن وارد جنگ شده و روابط با ایران متشنج بوده و روابطش با عراق تقریبا قطع شده حساب می‌شود.

*‌ پنجم اینکه عربستان به این فهم رسیده است که عراق و ایران در آینده منطقه به ویژه در ایجاد راه حل برای بحران سوریه نقش مهمی خواهند داشت. به همین دلیل، عربستان به خوبی می‌داند که گفت‌وگو با ایران تنها حلقه نجاتی است برای خروج از باتلاق یمن است و عراق می‌تواند در این زمینه میانجی‌ خوبی باشد.

سردبیر روزنامه رأی الیوم در پایان می‌نویسد، خلاصه می‌توان این گونه گفت که سفر از پیش تعیین نشده عادل الجبیر به بغداد ممکن است نتیجه بازنگری‌های عربستان در سیاست‌های منطقه‌ای خود بوده و تلاش می‌کند که انزوای منطقه‌ای خود را بشکند و چه بسا اعترافی است به شکست سیاست‌های تهاجمی ریاض که طی سال‌های گذشته بر اساس فرقه گرایی بوده است.

این سفر نشان می‌دهد که «صدای عاقل و حکیمی در قصر پادشاهی ریاض گوش شنوایی پیدا کرده که به دیگاه او گوش می‌دهد؛ دیدگاهی که به نرمش و دوری از تنش و لزوم بازگشت به قوانین و اصول سیاسی و "اخلاقی" تمایل دارد».

دولت ترامپ از قاهره خواسته به مهار ایران کمک کند

هفته نامه مصری «الاهرام» در مطلبی مدعی شد که دولت آمریکا از دولت مصر درخواست کرده تا هرگونه همکاری آتی بین ایران و این کشور معلق شود.

الاهرام نوشت: منابع آگاه در قاهره، پایتخت مصر اذعان داشتند که اعضای دولت «دونالد ترامپ» رییس جمهور آمریکا به گوش مقام‌های مصر رسانده‌اند که انتظار دارند تا این کشور بخشی از تلاش جمعی برای محدود ساختن نفوذ ایران در منطقه به ویژه در عراق، سوریه و یمن باشد.

یک مقام دولت مصر که نامی از او آن عنوان نشده، گفت که برنامه‌های قبلی مصر در مسیر همکاری‌های آتی با ایران معلق شده است.

یک مقام دیگر مصر نیز مدعی شد که واشنگتن اینک آشکارا از مصر توقع دارد تا نقش سیاسی برجسته‌ و متفاوت با دیگران را در تعامل با تهران ایفا نماید.

این مقام مصری گفت: «دولت ترامپ البته از مصر انتظار دارد تا دخالت مستقیمی را در روند اوضاع درسوریه و لیبی داشته و نیز نقش آشکاری را با سعودی‌ها و اسرائیلی در رایزنی بابت برنامه مهار ایران ایفا نماید.»

وی مدعی شد که دولت ترامپ علاوه بر مصر، از عربستان سعودی، مصر، بقیه کشورهای عرب خلیج فارس و ترکیه این توقع را دارد و در تقابل با ایران و داعش در عراق و سوریه بر روی آن‌ها حساب می‌‌کند.

به نوشته این نشریه، هیچکدام از دیپلمات‌های مصری، عربی یا غربی شکل‌گیری بالقوه ائتلاف نظامی اعراب علیه ایران را تایید نکردند.

الاهرام در خاتمه به نقل از یک دیپلمات دیگر نیز نوشت که بهبود روابط واشنگتن و مسکو موجب تغییر مسیر دولت ترامپ در انزوا قراردادن ایران نمی‌شود.

مهر:

نبرد اصلی «حماس» با اسرائیل است/قدردانی از حمایت های ایران

«اسماعیل رضوان» از رهبران ارشد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) بر اهتمام این جبنش به توسعه روابط با ایران تاکید کرد.

رضوان در سخنانی گفت: «حمایت تهران از حماس پس از آغاز بحران سوریه علیرغم اختلافات دو طرف در این خصوص قطع نشده است و حماس از حمایت های ایران و بویژه ششمین کنفرانس حمایت از انتفاضه که اخیرا در تهران به کار خود پایان داد، قدردانی می کند».

این عضو ارشد حماس افزود: رابطه حماس با ایران و حمایت های ایران قطع نشده است هرچند این رابطه در برهه هایی به دلیل اختلاف نظر و مواضع پیرامون رویدادهای جاری در منطقه عربی با سستی هایی مواجه شده است».

رضوان در ادامه گفت: «رابطه حماس با ایران خوب است و ما خواهان توسعه این رابطه هستیم. همچنین خواستار توسعه این رابطه با بعد عربی و اسلامی بویژه قطر، ترکیه، عربستان، مصر و تمام طرف های حامی موضوع فلسطین هستیم».

وی در ادامه افزود: نبرد حقیقی و اصلی حماس با اسرائیل است.

ایران رئیس گروه ۷۷ سازمان ملل شد

در مراسمی که در مقر سازمان ملل در وین برگزار شد، ایران به عنوان رئیس جدید گروه ۷۷ انتخاب شد.

«یوکیو آمانو» مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، یکی از سخنرانان این نشست بود.

گروه ۷۷ که در سال ۱۹۶۴ با هدف پیگیری بحث های اقتصادی و توسعه در عرصه بین‌المللی تشکیل شد، هم‌اکنون با ۱۳۴ عضو، بزرگترین مجموعه بین‌المللی کشورهای در حال‌توسعه و از جمله گروه‌های مهم و تاثیرگذار در مباحث و مذاکرات سازمان ملل به‌ویژه در زمینه مسائل توسعه‌ای به شمار می‌آید.

این سازمان محلی برای بیان و ارتقای منافع جمعی کشورهای در حال توسعه و افزایش قدرت مذاکره این کشورها در سازمان ملل متحد در زمینه مسائل اقتصادی و امکانی برای افزایش همکاری فنی و اقتصادی میان کشورهای عضو است.

در جلسه روز جمعه، «رضا نجفی» نماینده ایران در دفتر سازمان ملل ضمن تشریح اهداف و اولویت‌های گروه ۷۷ در حوزه مباحث سازمان توسعه صنعتی ملل متحد، دفتر مقابله با جرم و مواد مخدر سازمان ملل، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و معاهده منع جامع آزمایش های هسته‌ای، اهمیت ارتقای همکاری و مساعدت فنی به کشورهای درحال‌توسعه را خاطرنشان کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان:

اروپا مخالف سیاست ضد ایرانی ترامپ است

«هانی عسل» رئیس بخش امور خارجی در مرکز مطالعات الاهرام مصر، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی، درباره گام های احتمالی آمریکا ضد ایران گفت: به اعتقاد من، دولت جدید آمریکا در حال ارزیابی مجدد طرحی است که دونالد ترامپ در تبلیغات انتخاباتی اش بیان کرد. به ویژه که تصمیمات اولیه ترامپ در مسئله ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور اسلامی به آمریکا، با جنجال های گسترده ای همراه شد. ترامپ پیش از این وعده داده بود توافقنامه هسته ای ایران را لغو خواهد کرد. او در تبلیغات انتخاباتی اش، به شدت منفی درباره این توافقنامه سخن می گفت.

بعضی از طرف ها در دولت آمریکا ترجیح می دهند، تعامل با ایران و اجرای توافقنامه هسته ای ادامه پیدا کند تا ابزارهایی برای اعمال فشار بر تهران حفظ شود. این طرف ها می گویند اگر دولت ترامپ نام سپاه پاسداران را در فهرست گروه های تروریستی قرار دهد، اهرم فشار جدی را بر دولت ایران از دست خواهد داد.

عسل افزود: آمریکا برای قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه های تروریستی به همکاری بین المللی نیاز دارد. این در حالی است که شکاف جدی بین کشورهای غرب اروپا و کانادا از یک سو و آمریکا از سوی دیگر ایجاد شده است. روابط اتحادیه اروپا با ایران گسترش یافته است و دو طرف منافع اقتصادی مشترکی دارند که خارج از چارچوب نقش سنتی واشنگتن است. ترامپ نخواهد توانست به راحتی تصمیمی درباره توافقنامه هسته ای ایران اتخاذ کند. اضافه کردن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه های تروریستی، نخستین گام برای لغو توافقنامه هسته ای خواهد بود. دولت ترامپ اکنون برای برداشتن نخستین گام در این مسیر هم تردید دارد.

وی درباره تلاش دولت آمریکا برای مقابله با نقش ایران در سوریه و عراق خاطر نشان کرد: حضور ایران در عراق و سوریه در دولت باراک اوباما تثبیت شد. به نفع کشورهای عربی حاشیه خلیج (فارس) است که همواره شکاف بین ایران و آمریکا وجود داشته باشد. زیرا این کشورها چندان از بلندپروازی ها و سیاست های ایران راضی نیستند. نقش مشاور جدید امنیت ملی ترامپ در تعیین سیاست های واشنگتن در برابر ایران مهم خواهد بود. مایکل فلین مشاور قبلی امنیت ملی ترامپ از لغو توافقنامه هسته ای با ایران و قراردادن نام سپاه پاسداران در فهرست سیاه حمایت می کرد. مایکل فلین به تندروها در حزب جمهوری خواه نزدیک بود. اما هربرت ریمون مک مستر از جمله شخصیت های منطقی در پنتاگون است.

سوزان رایس مشاور اسبق امنیت ملی آمریکا از انتصاب مک مستر استقبال کرد و این مسئله بیانگر تغییری است که او در راهبرد امنیتی ترامپ در برابر روابط با ایران یا موضوع مبارزه با تروریسم ایجاد خواهد کرد.

نشریه پرتیراژ کویتی: تداوم سیاست های ضد صهیونیستی تهران، واشنگتن را به حیرت واداشته است

نشریه پرتیراژ الرای کویت در گزارش خود می نویسد : آیت الله خامنه ای رهبر معظم ایران خواستار تقویت انتفاضه فلسطینیان علیه اسرائیل شده و همزمان سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان نیز تهدید کرده که در واکنش به هر اقدام نظامی اسرائیل نیروگاه دیمونا را بمباران خواهد کرد .

در این گزارش آمده است: دولت ایران معتقد است که پس از پیشروی های ارتش سوریه در مناطق جنوبی این کشور شرایط برای تقویت محور مقاومت مهیا شده و همزمان حمایت های مستمر تهران از انتفاضه فلسطینیان و گروه های مقاومت فلسطینی نیز ادامه خواهد یافت .

الرای می افزاید : همزمان به عقیده مسئولان آمریکایی هرگونه سیاستی برای اعمال فشار بیشتر در ایران و اعمال تحریم هایی علیه تهران به اتهام مقابله با تروریسم، با واکنش شدید جمهوری اسلامی در پرونده هسته ای روبرو خواهد شد .

این روزنامه می نویسد : این شرایط و تحولات سیاسی در حالی است که دولت کنونی آمریکا رویکرد روشن و واضحی در زمینه سیاست خارجی ندارد و این امر بهت و حیرت کارشناسان سیاسی را به همراه داشته است .

ایرنا:

ایران به بازاری نوظهور درایالت مورسیا اسپانیا تبدیل شده است

موسسه تجارت خارجی‌ اسپانیا اعلام کرد: ایران به یک بازار نوظهور برای 56 شرکت ایالت مورسیا (جنوب شرق )، تبدیل شده و میزان خرید ایران در سال 2016 نسبت به مدت مشابه سال گذشته تقریبا چهار برابر بوده است.

فروش های مذکور بر روی فناوری های کشاورزی، مواد غذایی، مصالح ساختمانی، دارو، آب نبات، کنسرو ، آب میوه ، یونجه و بزهای نسل مورسیایی/ گرانادایی متمرکز شده بودند و ایران نیز 440 هزار تن نفت خام را برای نخستین بار پس از پایان تحریم ها به پالایشگاه 'اسکومبرراس' مورسیا صادر کرد که به این کشور اجازه داد 118 میلیون یورو فروش کند.

به گفته موسسه تجارت ، هنگامی‌ که لغو تحریم ها تایید شد، خریداری محصولات مورسیا از سوی ایرانی ها در آخرین هفته های سال 2015 ، سه برابر شد و هرچند که سال 2015 با یک میزان اندک 8 میلیون و 215 هزار و 20 یورو فروش محصولات به پایان رسید اما 30 درصد افزایش نسبت به سال 2014 بود .

این موسسه اشاره کرد که در سال 2016 به ویژه در طول 6 ماهه دوم ، گسترش تجاری صریح بود به طوری که مورسیا معادل 31 میلیون و 238 هزار و 936 یورو که 280 درصد رشد نسبت به سال گذشته خود است ، فروش داشت.

این روزنامه به نقل از موسسه تجارت خارجی‌ ادامه داد :با این حال، تراز تجاری به لطف فروش نفت که در پاییز گذشته به 118 میلیون و 802 هزار و 654 یورو رسیدند ، به طور شدیدی به نفع ایران متمایل می‌ شود .

این سازمان دولتی اشاره دارد که تا زمان آغاز تحریم ها در ژانویه سال 2012 ، ایران یکی‌ از 10 تامین کننده اصلی‌ نفت پالایشگاه اسکومبرراس با حجمی بین 300 هزار و یک میلیون و 170 هزار تن نفت سالانه بود و حتی در سال 2008 ، با فروش 416 میلیون یورو به چهارمین تامین کننده تبدیل گشته بود .

در این گزارش همچنین آمده است که صنعت ایران در حال انجام تقاضاهایی‌ از محصولات شیمیائی مخصوصا برای دارو ، قطعات خودرو ، تجهیزات فرایند و بسته بندی مواد غذایی ، ماشین آلات و سنگ مرمر است و در زمینه کالاهای مصرفی ، وارد کنندگان ایرانی به عطر ، لوازم آرایش و تجهیزات ورزشی ایالت مورسیا علاقمند ستند .

موسسه تجارت از سوی دیگر به چندین مورد از مشکلات برای وارد شدن به بازار ایران از جمله وجود تعداد بسیار زیاد واسطه ها، سیاست های سخت گیرانه اعمال شده بر روی واردات کالاهای مصرفی، عدم شفافیت و برنامه ناهمگن قوانین تجاری و تعرفه های بسیار بالای گمرکی اشاره داشت .

 

کد خبر 612862

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha