به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، نوراللهزاده، مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در نخستین گردهمایی سراسری بهرهبرداران اقامتگاههای بومگردی اظهار داشت: اگر بخواهیم بومگردی را در محیط داخلی و خارجی توسعه دهیم باید به مولفههایی در این حوزه توجه داشته باشیم که یکی از آنها موضوع اقتصادی است.
نوراللهزاده افزود: باید بتوانیم زنجیره خدمات گردشگری را در روستاها فراهم کنیم که توجیه اقتصادی و مالی داشته باشد.
وی با بیان اینکه اگر در مقوله بومگردی به زنجیره خدمات گردشگری توجه نکنیم نمیتوان در این حوزه موفقیتی کسب کرد، افزود: میتوانیم از ظرفیتهای دیگر گردشگری و صنایع دستی برای جذب گردشگر استفاده کنیم و در کنار آن نیز بومگردی را توسعه دهیم.
نوراللهزاده با بیان اینکه باید بستر لازمه برای زنجیره گردشگری را فراهم کنیم تا اقامتگاه بومگردی معنی یابد، تصریح کرد: جای نظام تامین مالی در توسعه محلی خالی بود.
وی خاطرنشان کرد: باید مکانیزم و نظام مالی برای تخصیص اعتبارات توسعه محلی طراحی کنیم و با استفاده از آموزش بتوانیم شیوههای بومی و سنتی خود را با کلاس پذیرایی از گردشگران مطابق استانداردها از گردشگران پذیرایی کنیم، در واقع شیوههای بومی و سنتی پذیرایی از گردشگران را مطابق استاندارد شبیهسازی کنیم.
نوراللهزاده با بیان اینکه باید رابطه قوی فرهنگی بین تورگردانان و جوامع محلی ایجاد کنیم، افزود: با این رویکرد میتوانیم به فرهنگ محلی و بومی کمک کنیم تا به خوبی برای گردشگران معرفی و تبیین شوند.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با اشاره به ضرورت تعریف رویدادهایی برای مناطق روستایی گفت: باید متناسب با اقلیم و جغرافیا محصولات و ظرفیتهای طبیعی و گردشگری موجود در مناطق روستایی رویدادهایی برای این مناطق تعریف کنیم.
وی ادامه داد: در مناطقی که از ظرفیتهای موسیقی و یا صنایع دستی برخوردار هستند میتوانیم با استفاده از ظرفیتهای محلی به ایجاد رویدادها و جشنوارههایی متناسب با آن توانمندی اقدام کنیم و از آن برای جذب گردشگر و توسعه بومگردی بهره بگیریم.
وی با بیان اینکه باید اقتصاد محلی را به ظرفیت بینالمللی تبدیل کنیم، خاطرنشان کرد: این اقدام میتواند با استفاده از ظرفیت بومگردی و توسعه اقامتهای بومگردی محقق شود.
نوراللهزاده افزود: باید جامعه محلی را سازماندهی کنیم و نقشه منطقهای طراحی کنیم و جایابی کنیم که برای زنجیره گردشگری چه کسب و کارهایی مورد نیاز است و در ادامه اقامتگاههای مورد نیاز برای گردشگران را نیز مشخص کنیم.
وی با اشاره به برپایی کارگاهها و نمایشگاههایی برای تولید و عرضه صنایع دستی در ادامه بومگردی اظهار داشت: در زنجیره گردشگری باید اولویتسنجی کنیم و بر اساس آن صندوق کارآفرینی امید اعلام آمادگی میکند که متناسب با منابع موجود در چند مرحله از طرحهای بومگردی و گردشگری حمایت کند.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید یادآور شد: تسهیلاتی با نرخ 4 درصد و بازپرداخت 5 ساله در حمایت از طرحهای بومگردی و گردشگری تسهیلات پرداخت میکنیم.
نوراللهزاده با اشاره به پرداخت تسهیلات در حوزه گردشگری طی دو سال اخیر گفت: 22 میلیارد تومان تسهیلات به 795 طرح در قالب بومگردی، طبیعتگردی و بازسازی اقامتگاههای محلی پرداخت کردهایم و امیدواریم مجموع این اقدامات به توسعه صنایع روستایی و توسعه محلی منجر شود.
نظر شما