خبرگزاری شبستان: شورای عالی انقلاب فرهنگی، سال 1372 به منظور استفاده از ظرفیت تمام نمازگزاران و نیروهای مسجدی، مجوز راهاندازی کانونهای فرهنگی هنری در مساجد را صادر کرد و تاکنون، حدود 23 هزار کانون فرهنگی هنری در کشور راهاندازی شده است.
خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد این خبرگزاری، به منظور معرفی بیشتر فعالیتهای کانونهای فرهنگی هنری در قالب گزارشهایی، بخشی از برنامههای ستادعالی کانونهای فرهنگی هنری در سال 95 را تهیه کرده است که در این نوبت، مهمترین فعالیتهای اداره کل کتابخانههای مساجد کشور میآید، اما پیش از آن، چند نکته مهم درباره اداره کل کتابخانههای مساجد کشور در ادامه میآید:
۱. با تاسیس ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، راه اندازی، ساماندهی و تجهیز کتابخانههای مساجد، به عنوان نهاد مکمل فعالیتهای فرهنگی و در راستای اهداف کانونهای مساجد در سراسر کشور آغاز شد.
ارتقای سطح علمی و فرهنگی اقشار جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان و آشنایی با مفاهیم و اصول اسلامی از جمله اهدافی است که در پیگیری و توجه به امور کتابخانههای مساجد مورد نظر است.
۲. ستادعالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد برای تحقق این اهداف، اداره کل کتابخانههای مساجد کشور را راهاندازی کرد.
۳. تا این لحظه تعداد ۶ هزار و سیصد و بیست و هشت کتابدار از ۴ هزار و چهارصد و شانزده کتابخانه مسجد به ثبت رسیده است و در کل تعداد ۱۷ میلیون و صد و هفتاد و دو هزار و هشتصد و سیزده جلد کتاب در کتابخانههای فوق موجود است.
۴. تعداد صد و هفتاد و هفت کتابخانه «درجه یک» دویست و هشتاد و پنج کتابخانه «درجه دو» هفتصد و هفتاد و دو کتابخانه «درجه سه» هزار و ۷۹۶ کتابخانه «درجه چهار» سه هزار و ۳۸۶ کتابخانه «درجه پنج» از سراسر کشور در این سامانه به ثبت رسیده است، از آمار فوق، تعداد ۴ هزار و ۱۱۲ کتابخانه شهری و ۲ هزار و ۳۰۴ کتابخانه روستایی است و ششصد و هشتاد و سه هزار و ۸۹۴ متر مربع مساحت را شامل میشود.
۵. پایگاه اطلاع رسانی اداره کل کتابخانههای مساجد کشور به نشانی masjedketab.ir ضمن ارایه اطلاعات مناسب درباره روند کتابخانه دارشدن یک مسجد، بخشی از فعالیتهای مرتبط با حوزه کتاب و کتابخوانی در سطح کشور را نیز ارایه میکند.
مهمترین فعالیتهای اداره کل کتابخانههای مساجد کشور در سال 95:
1. اعطای مجوز به ده درصد از کتابخانههای مساجد کشور
2. افزایش ۲۶۵ باب از کتابخانههای مخزندار نسبت به سال قبل و ۵۴۸ کتابخانه باز
3. ارسال کتاب به استانها به ارزش ۴۰ میلیارد ریال
4. ارسال تجهیزات کتابخانهای به استانها به ارزش پنج میلیارد ریال
5. جانمایی کتابخانههای مساجد در نقشه کشور
6. برگزاری دورههای آموزش کتابداران در استانها به تعداد ۲ هزار و ۱۵۰ نفر
7. ارسال نرمافزار «مهر مساجد» به استانها به تعداد ۱۰۰۰ نسخه
8. برگزاری 9 مسابقه کتابخوانی کشوری توسط نه استان کشور
9. برگزاری برنامههای متنوع هفته کتاب به تعداد ۲۲۰ برنامه در کشور
10. تقدیر از کتابداران در استانها به تعداد ۵۱۰ نفر
11. طرح ساماندهی کتابخانههای مساجد در قالب فهرستنویسی
گفتنی است، سید رضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جریان بازدید از بخشهای گوناگون ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد (در 12 دی 95) جانمایی عادلانه کتابخانههای مساجد در کشور را ستودنی دانست.
نظر شما