همکاری مالزی برای توسعه میادین گازی گلشن و فردوسی

خبرگزاری شبستان:روابط ایران و مالزی از نزدیکترین مناسبات سیاسی ایران در شرق آسیا به شمار می‌رود و در حال حاضر دو کشور به دنبال توسعه روابط خود هستند و برای مطالعه میدان های گازی تفاهمنامه امضا کردند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: شبه جزیره مالایی و آسیای جنوب شرقی، همواره مرکزی برای تجارت بوده است. اقلام گوناگونی همچون چینی‌آلات و چاشنی‌ها، حتی پیش از آنکه سلطان‌نشین مالاکا و سنگاپور به این شهرت برسند، فعالانه تجارت می‌شده است. در سده هفدهم، ذخایر فراوانی از قلع در چند ایالات مالایایی کشف شد. سپس، همان‌طور که امپراتوری بریتانیا بر مالایا چیره شدند، درختان کائوچو و خرمای روغنی برای مقاصد بازرگانی عرضه شدند. در طول این دوران، مالایا به بزرگترین تولیدکننده عمده قلع، کائوچو و خرمای روغنی تبدیل شد.

 

بنابراین گزارش، روابط ایران و مالزی از نزدیکترین مناسبات سیاسی ایران در شرق آسیا به شمار می‌رود و در حال حاضر دو کشور به دنبال توسعه روابط خود هستند و برای مطالعه میدان های گازی تفاهمنامه امضا کردند. تفاهم نامه همکاری مطالعه میدان‌های گلشن و فردوسی به امضای غلامرضا منوچهری، معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران و شمسول الزهرعباس، رییس هیات مدیره شرکت (BIV) مالزی رسیده است.

 

این گزارش می افزاید: وزارت نفت در این زمینه به نقل از غلامرضا منوچهری، معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران نوشته است: "دو طرف در دولت گذشته ( دهم ) با مجموعه البخاری ( مالزی ) توافقی امضا کرده بود، و تفاهمنامه کنونی در ادامه آن است که قرار شد مطالعه در مدت هفت ماه صورت گیرد. میدانهای گلشن و فردوسی مشخصه نفتی و گازی دارد و توسعه بخش گاز و انتقال آن به بخش خشکی برای تبدیل آن به ال.ان.جی مورد توجه این شرکت (BIV) قرار دارد. میدان های یاد شده دارای نفت خام بسیار سنگینی هستند که هنوز در ایران چنین نفتی استخراج نشده است. میدانهای گلشن و فردوسی از میادین پرچالش و سختی است که انتظار می رود پس از این مطالعات، نتایج روشنی تری داشته باشد . تصمیم درباره نحوه توسعه این میدانهای پس از انجام مطالعات اتخاذ می شود."

 

یادآور می شود: میدان گلشن یکی از میدان‌های گازی ایران است که در ۱۸۰ کیلومتری جنوب شرقی بوشهر و ۶۵ کیلومتری ساحل خلیج فارس قرار دارد. حجم گاز موجود در مخزن این میدان بین ۴۲ تا ۵۶ هزار میلیارد فوت مکعب است. در ۵ دی ۱۳۸۶ (۲۶ دسامبر ۲۰۰۷) قراردادی بین شرکت ملی گاز ایران و گروه صنعتی SKS مالزی جهت توسعه برداشت گاز از این میدان و میدان گازی فردوسی به ارزش ۱۶ میلیارد دلار منعقد شد. همچنین در سال ۱۳۸۸ قراردادی با شرکت BGP چین جهت پروژه لرزه‌نگاری سه بعدی این میدان و میدان فردوس انجام شد. از اهداف برنامه‌ریزی شده برای این قرارداد می‌توان به حفاری ۲۲ حلقه چاه، نصب دو سکوی تولید گاز در دریا، نصب دو خط لوله ۳۲ اینچه زیر دریایی انتقال گاز به خشکی، احداث یک پالایشگاه در ساحل به همراه تاسیسات مربوط به جداسازی مایعات هیدروکربنی، تثبیت میعانات گازی، صادرات ال‌پی‌جی، ساخت گوی شناور و اسکله صادرات ال‌ان‌جی و ... اشاره کرد.

 

میدان گازی فردوسی یکی از میدان‌های گازی ایران است که اخیر کشف شده‌است. این میدان گازی در حدود ۱۹۰ کیلومتری جنوب شرقی بوشهر و ۸۵ کیلومتری سواحل خلیج فارس قرار دارد. در ۲۶ دسامبر ۲۰۰۷ (۵ دی ۱۳۸۶) قراردادی مابین شرکت ملی نفت ایران و شرکت اس‌کی‌اس ونچرز (به انگلیسی: SKS Ventures) مالزی برای توسعه و بهره‌برداری از آن به ارزش تقریبی ۲۰ میلیارد دلار به امضاء رسیده‌است. مدت این قرارداد ۶۶ ماه عنوان شده بود و از اهداف آن حفارس ۱۳ چاه استخراج، نصب یک سکوی تولید گاز در دریا، احداث یک خط لوله ۲۶ اینچ از زیر دریا جهت انتقال گازی به خشکی، احداث یک پالایشگاه در خشکی به همراه تأسیسات مورد نیاز برای جداسازی مایعات هیدروکربنی، شیرین‌سازی، فرایند کنترل و ... بود.

کد خبر 613519

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha