به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج به نقل از روابط عمومی استانداری استان کردستان، امیر قادری معاون عمرانی استاندار کردستان در همایش شهرداران مراکز شهرستان های استان در استانداری کردستان گفت: این کمک ها شامل 340 میلیارد ریال از محل تبصره 2 ماده 39، 450 میلیارد ریال از محل اعتبارات ارزش افزوده استان، 240 میلیارد ریال از محل اعتبارات هفتگانه تخصیصی بند و تبصره 6 قانون بودجه است.
وی افزود: کمک های دولت در اعتبارهای بند و تبصره 2 ماده 39 با افزایش 30 درصدی همراه بوده و اعتبارات ارزش افزوده استان به حساب شهرداری های استان نیز 28 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است.
معاون عمرانی استاندار کردستان اظهار داشت: این کمک ها شامل واریزی به حساب شهرداری ها تا پایان بهمن بوده و تا پایان سال نیز کمک های دیگری نیز به این نهادها تزریق می شود.
وی با بیان اینکه دولت پیگیر کمک های بیشتر به سه شهرداری شهرهای بالای 100 هزار نفر استان از جمله سنندج، سقز و مریوان است، بیان کرد: شهرداری های استان با وجود رکود ساخت و ساز و پرسنل مازاد در حوزه درآمدزایی نیز عملکرد خوبی داشته اند.
قادری افزود: واگذاری اختیارات دولت به نهادهای عمومی - غیردولتی مانند شهرداری ها از اهداف دولت است که می توان با موفقیت در این هدف مشارکت مردم در اداره امور شهر تقویت می شود.
وی در ادامه با بیان اینکه نگاه محله محور از سوی شهرداری ها نیاز ساماندهی بافت های فرسوده است افزود: بافت های فرسوده شامل سه نوع بافت تاریخی، حاشیه ای و میانی است و باید شهرداران در مورد بافت های فرسوده تفکر سیستمی و نگاه محله محور داشته باشند.
معاون عمرانی استانداری افزود: لازم است به حاشیه شهر و روستاهای واقع در حریم که نرخ رشد آنها با نرخ رشد شهر و روستا متفاوت است نگاه ویژه ای داشته باشیم.
وی تصریح کرد: شهرداری ها برای حریم و اسکان های غیر رسمی و بافت های فرسوده و حاشیه ای می توانند راهکار ارائه دهند تا به نقش اصلی خود برای برنامه ریزی در این نقاط را عملی کنند.
معاون عمرانی استاندار کردستان با اشاره به اینکه این اقدام ها در راستای بازآفرینی محلات هدف در شهرهای استان انجام می شود افزود: فرمانداران، اعتبارات کمیته برنامه ریزی شهرستانی را همسو و همراه با سیاست ها و استراتژی ستاد بازآفرینی شهری در استان توزیع می کنند.
قادری افزود: شهرداری ها از ظرفیت تسهیلات بانک مسکن برای بافت های فرسوده نی می توانند تلاش های گسترده ای داشته باشند که می توان در کمیسیون ماده 5 با لحاظ ابزارهای تشویقی انگیزه اقتصادی برای مالکان در این بافت ها ایجاد کرد.
وی در ادامه افزود: شهرداری ها برای ارتقای کیفیت زندگی شهروندان باید برنامه های میان مدمت تدوین کنند.
معاون عمرانی استانداری کردستان با بیان اینکه طرح های جامع شهری به عنوان برنامه بلندمدت تدوین می شود، افزود: در کنار این طرح، همه شهرداری های استان باید برنامه پنج ساله نیز تدوین کنند تا به عنوان نقشه راه آنها در میان مدت باشد.
قادری تدوین برنامه پنج ساله شهرداری ها را تکلیف قانونی و دارای توجیه علمی عنوان کرد و افزود: در این برنامه ها هم نیازهای آینده شهر و هم منابع تامین اعتبار برنامه ها در نظر گرفته می شود تا در نهایت ارتقای کیفیت زندگی شهروندان را به دنبال داشته باشد.
وی افزود: شهرداری ها نقش آفرین ترین دستگاه در ایام عید نوروز هستند و در آماده سازی شهر و معرفی و نشان دادن فرهنگ آن نقشی طلایی برعهده دارند.
معاون عمرانی استاندار کردستان، آماده سازی شهرهای استان همراه با ابتکار و خلاقیت، ساماندهی تابلوهای ورودی به شهر، رنگ آمیزی معابر و توجه به منظر شهری و مساله پسماند به ویژه در ایام تعطیلات نوروز از سوی شهرداران را خواستار شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شهرداران باید رویکرد فرهنگی و اجتماعی در کنار کارهای عمرانی خود داشته باشند و لازم است در ایام تعطیلات زمینه برگزاری برنامه های مختلف برای شادابی شهروندان و مسافران اجرا کنند.
نظر شما