اعتقاد به خانه نشینی بانوان نگاهی متحجرانه و بر خلاف فرهنگ اسلام است

خبرگزاری شبستان: رئیس کمیته تشکیلات و ارتباطات شورای راهبردی زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی گفت: آنهایی که با نگاه متحجرانه معتقدند زن ها باید خانه نشین باشند از نقش آفرینی سیاسی، اجتماعی و اقتصادی حضرت زهرا(س) در عصر خود غافل هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ دکتر فروغ احراری، رئیس کمیته تشکیلات و ارتباطات شورای راهبردی زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی امروز (11 اسفند) در همایش منطقه ای «زن، آموزش و توسعه اجتماعی» در جمع بانوان فعال خراسان شمالی بر خودباوری بانوان و افتخار به زن بودن خود تأکید کرد.

 

وی با اشاره به ویژگی های حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها از ایشان به عنوان بهترین الگو و سرلوحه نام برد و گفت: آنهایی که با نگاه متحجرانه معتقدند زن ها باید خانه نشین باشند پاسخ دهند پس چگونه است که حضرت زهرا در مسجد و حضرت زینب در بارگاه اموی و مسجد کوفه حضور می یافتند و سخنرانی می کردند؟!

 

دکتر احراری با بیان اینکه خطبه فدکیه حضرت زهرا سلام الله علیها در حقیقت یک جریان اقتصادی برای احیاء منافع اسلام است، اظهارداشت: این بانوی بزرگوار همچنین با گرفتن دست امام حسن و امام حسین و حضور در منزل تک تک مهاجرین و انصار بحث حق ولایت همسر خود را مطرح می کند و اینگونه وارد ابعاد سیاسی اسلام می شود.

 

  عضو شوراي راهبردي زنان فرهيخته دانشگاه آزاد اسلامي با اشاره به اهمیت نقش اجتماعی بانوان، اظهارداشت: حتی با مراجعه به قرآن و مرور آیاتی در مورد خواهر حضرت موسی و آسیه همسر فرعون به اهمیت جایگاه اجتماعی بانوان واقف می شویم.

 

وی با بیان اینکه ما به عنوان یک بانو و زن باید جایگاه خود در لحظه لحظه زندگی را درک و متناسب با آن برنامه ریزی کنیم، گفت: حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها زمانی به عنوان اُم ابیها برای پدرشان نقش آفرینی می کردند و زمانی هم برای حضرت علی به عنوان همسر محل آرامش و آسایش بودند و زمانی هم به عنوان مربی دلسوز و فداکار برای فرزندان خود مادری کردند.

 

رئیس کمیته تشکیلات شورای راهبردی زنان فرهیخته دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه نگاه ما به زن نگاه فمینیستی نیست بلکه اعتقاد به عدالت جنسیت داریم، توضیح داد: برای اینکه معتقدیم زن و مرد دو رکن انسانیت هستند که هر رکنی بایگانی شود، جامعه ضرر می کند.

 

وی هرچند تجمیع مسئولیت خانواده و مسئولیت اجتماعی را برای بانوان سنگین دانست ولی در عین حال بر استفاده از شرایط و امکانات و همچنین جایگاه خود برای کمک به توسعه اجتماعی جامعه تأکید کرد.

 

دکتر احراری البته یادآور شد که در کشورهای توسعه یافته، تسهیلات و امکانات ویژه و خاصی برای بانوان شاغل در نظر می گیرند که متاسفانه در ایران خبری از اینگونه تسهیلات نیست.

 

ملیحه یغمایی، مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان شمالی هم در این همایش با بیان اینکه برنامه ریزی ما در این حوزه بهره مندی از ظرفیت بانوان در توسعه همه جانبه است، اظهار داشت: امید داریم با اتکا به ظرفیت های داخلی و توانمندی های بانوان استانی، بتوانیم قدمی در حل نیازمندی های جامعه بانوان برداریم.

 

وی محورهای این همایش را «حضور زنان در عرصه های آموزشی و پژوهشی»، «زنان و فرآیند رشد جمعیت و تأثیر آن بر توسعه اجتماعی»، «نقش زنان در سلامت محیط زیست و توسعه پایدار»، «زنان، اخلاق و حقوق شهروندی، «زنان و آسیب های اجتماعی» و «زن، خانواده و رفاه اجتماعی» ذکر کرد.

 

گفتنی است؛ 120 مقاله از استان و خارج از استان به دبیرخانه این همایش ارسال شده است که پس از داوری نهایی یک مقاله و یک پوستر برتر تقدیر می شود.

 

این همایش که با همکاری استانداری، ادارات کل فرهنگ و ارشاد، تعاون و کار، بهزیستی، کمیته امداد، دانشگاه آزاد و شورای راهبردی زنان فرهیخته دانشگاه آزاد در تالار فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد بجنورد برگزار شد، با ارائه مقالات برتر و تقدیر از فعالان این حوزه همراه بود.

 

 

کد خبر 614000

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha