مقابله جدی با تهاجم فرهنگی نشده است/ برخورد با خرده فروشان دردی دوا نمی کند

خبرگزاری شبستان: رئیس کل زندان ها و اقدامات تامینی کشور با اشاره به لزوم نگاه راهبردی به موادمخدر گفت: تا زمانی که تلاش برای دستگیری قاچاقچیان سازمان یافته نباشد برخورد با خرده فروشان دردی را دوا نمی کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، اصغر جهانگیر امروز ( 14 اسفند) در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل زندان های خراسان جنوبی اظهار کرد: وقتی سازمان زندان را تحویل گرفتیم با مجموعه مدیران لایق مواجه شدیم که سنوات خدمت آنان از سه دهه گذشته بود بنابراین با مشورت تصمیم گرفته شده افرادی که سنوات بالا دارند بازنشسته شوند.

 

وی افزود: امسال بیش از ده مدیر زندان ها که سنوات کاری بالای 35 سال داشتند بازنشسته شدند.

 

رئیس سازمان زندان های کشور با بیان اینکه تلاش شد مدیرکل جدید زندان های خراسان جنوبی بومی باشد، گفت: اکنون در عصری پیچیده و پرتلاطمی به سر می بریم که محیطی ناآرام و مملو از جریانات مخرب در مقابل ما قرار داده است.

 

جهانگیر ادامه داد: امروز قاچاق مواد مخدر و کالا و ارز، کلاهبرداری شبکه ای، تحریم های اقتصادی، واردات کالاهای بی کیفیت و ...منجر شده اقتصاد کشورها مورد هجوم قرار یگیرد و مشکلات زیادی به وجود آورد.

 

وی با بیان اینکه یک هزار نفر به دلیل قاچاق کالا و ارز در کشور زندانی هستند، گفت: همچنین یکصد هزار نفر در ارتباط با قاچاق مواد مخدر زندانی هستند.

 

رئیس سازمان زندان های کشور با اشاره به اینکه میانگین جمعیت زندانیان موادمخدر در کشور 43 درصد جمعیت کیفری است، افزود: اما در خراسان جنوبی این آمار به 73 درصد می رسد که 30 درصد میانگین جمعیت زندانیان موادمخدر در این استان نسبت به کشور بیشتر است.

 

جهانگیر تصریح کرد: متاسفانه خراسان جنوبی اولین رتبه به نسبت جمعیت زندانی در کشور از لحاظ مواد مخدر را دارد.

 

به گفته وی در پنج سال گذشته با تلاش نیروی انتظامی و قوه قضائیه و سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری با کاهش موجودی زندانیان مواد مخدر مواجه هستیم و در خراسان جنوبی در مدت یاد شده جمعیت زندانیان موادمخدر 24 درصد کاهش یافته است.

 

رئیس سازمان زندان ها با اشاره به اینکه عدم توسعه متوازن در نقاط مختلف کشور یکی از مسائلی است که از نظام طاغوت به ارث رسیده، عنوان کرد: این امر باعث شده استان های مختلف از نظر توسعه یافتگی در یک ردیف نباشند.

 

جهانگیر با بیان اینکه در سال 65 رتبه میزان توسعه خراسان جنوبی در بین 31 استان کشور در سال هفدهم بوده، افزود: در سال 75 این رتبه به نوزدهم رسیده و در سال 90 متاسفانه شاهد نزول توسعه خراسان جنوبی هستیم که به رتبه 22 در کشور رسیده است.

 

وی تاکید کرد: عدم توسعه متوازن در کشور زمینه عقب ماندگی و جرم و مشکلات را برای جامعه فراهم می کند و این مشکلات در خراسان جنوبی و استان های کم برخوردار تشدید می شود.

 

رئیس سازمان زندان ها با اشاره به اینکه بسیاری از منابع و نقاط کشور دست نخورده باقی مانده و به بهره برداری نرسیده، گفت: با وجود معادن بسیار در کشور اما بیشتر از 300 متر در عمق به بهره برداری نرسیده اما در کشورهای دیگر تا عمق 5 هزار متر بهره برداری می شود.

 

جهانگیر ادامه داد: باید برای توسعه نقاط مختلف در کشور تلاش و برنامه ریزی شود تا زمینه و دامنه جرم کاهش یابد.

 

وی با بیان اینکه نتیجه بیکاری و عدم اشتغال در خراسان جنوبی فقر است، افزود: این استان نسبت به میانگین کشور 2 برابر از مددجویان کمیته امداد برخوردار است که بخاطر فقر مردم است و مسئولان باید توجه بیشتری به این استان داشته باشند.

 

رئیس سازمان زندان ها با تاکید بر اینکه امروز همچنان یک چهارم جمعیت زندانی کشور را متهم تشکیل می دهد که به تعبیری تکلیف آنان مشخص نیست، تصریح کرد: به عنوان بخشی از دستگاه قضایی موظف هستیم به سرعت به زندانیان متهم رسیدگی و وضعیت آنان را ساماندهی و زمینه آزادی آنان فراهم شود.

 

جهانگیر با اشاره به لزوم نگاه راهبردی به موادمخدر، اظهار کرد: تا زمانی که تلاش برای دستگیری قاچاقچیان سازمان یافته نباشد برخورد با خرده فروشان دردی را دوا نمی کند.

 

وی عنوان کرد: امروز از جمعیت یکصدهزارنفری زندانیان موادمخدر تعداد 7 هزار با داشتن کمتر از یک گرم موادمخدر دستگیر شده و در زندان به سر می برند.

 

رئیس سازمان زندان های کشور با بیان اینکه افرادی که کمتر از یک گرم موادمخدر دارند مصرف کننده هستند نه قاچاقچی، افزود: باید وقت و امکانات را به مسائل مختصر اختصاص ندهیم و به دنبال شناسایی و دستگیری باندهای مواد مخدر باشیم.

 

جهانگیر با اشاره به اینکه پدیده هایی مانند فقر و بیکاری زمینه طلاق و فروپاشی خانواده ها، زندگی مجردی و حاشیه نشینی را فراهم کرده، گفت: متاسفانه آسیب های اجتماعی رو به افزایش است و این برای جامعه خطرناک و برای تصمیم سازان زنگ خطر جدی است چون پدیده های اجتماعی اثر متقابل دارد و اگر به حاشیه نشینی توجه نشود زمینه بزهکاری و توسعه آن را فراهم می کند.

 

وی با تاکید بر اینکه در کنار مبارزه با مظاهر مختلف آسیب های اجتماعی باید علاوه بر شناسایی ریشه های آن باید به عواقب کارهایی که انجام می شود نیز توجه کرد، بیان داشت: امروز 150 هزار نفر از زندانیان متاهل و از این تعداد 110 هزار نفر دارای فرزند هستند.

 

رئیس سازمان زندان ها ادامه داد: لذا یکی از وظایف سازمان زندان و دستگاه های مربوطه حمایت از خانواده زندانیان است که مشمول آسیبهای اجتماعی نشوند.

 

جهانگیر به جریان های فرهنگی اشاره کرد و افزود: امروز بسیاری از محیط ها دستخوش تغییرات فرهنگی شده است و اگر مراقبت و مقابله نشود فردا دیر است.

 

وی تاکید کرد: متاسفانه با تهاجم فرهنگی در کشور مقابله جدی نشده است و روز به روز در فضاهای مختلف با آسیب های بیشتری مواجه هستیم این درست نیست در جامعه اسلامی حدود 87 درصد کسانی که وارد زندان می شوند اهل انجام فرائض دینی نبودند.

 

رئیس سازمان زندان ها با اشاره به اینکه حوزه های فرهنگی باید مسئولیت بیشتری بپذیرند، گفت: دشمن با اقدامات برنامه ریزی شده برای ساقط کردن نظام اسلامی تلاش می کند و ما باید با هوشیاری و بصیرت برنامه های دشمن را خنثی کنیم.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 614432

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha