حجتالاسلام و المسلمین سید ریاض حکیم در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، با تاکید بر جایگاه برجسته و ارزشمند حوزههای علمیه در ترویج اندیشه دینی، گفت: علما با راهاندازی این حوزهها و مردم با مدیریت این مراکز دینی، موجب حفظ و نشر آموزه های قرآن و عترت (ع) در طول تاریخ شدهاند.
وی با اشاه به نفوذ انگیزههای مخرب سیاسی در جهان اسلام، افزود: تحرکات تروریستها به دلیل بیداری مراجع تقلید و علما نتوانسته است برخی از دیگر جوامع اسلامی را تحت تاثیر قرار دهد و همچنان اسلام اصیل در میان آنان، حکمفرما است.
نماینده آیتالله العظمی حکیم در ایران، مسجد را از صدر اسلام تاکنون پایگاه مسلمانان دانست و خاطرنشان کرد: مساجد علاوه بر ابعاد عبادی و معنوی، دارای ابعاد فرهنگی و اجتماعی نیز هستند، بنابراین باید مردم نیز با درک اهمیت این خانههای خدا، برای حفظ و تقویت آنها بکوشند.
حکیم، دوری حکومتها از تصدیگری امور مساجد را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: این خانههای خدا باید به متن جامعه مننقل شوند، به طوری که مردم احساس کنند، مساجد، جایی برای عبادت و انجام فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی هستند، در واقع مساجد با مدیریت مردمی میتوانند، محور جوامع اسلامی و منشا خیرات و برکات باشند.
وی با اشاره به سختگیریهای حکومتهای مختلف عراق از جمله رژیم بعث به ویژه صدام برای ساخت مساجد، گفت: پس از سقوط وی، فرصت خوبی برای مردم این کشور به ویژه شیعیان در زمینه تاسیس مساجد و حوزههای علمیه فراهم شد و در این زمینه تحولاتی مثبت به وجود آمد.
این استاد حوزه علمیه، ادامه داد: بیشتر مساجد در عراق را مراجع، روحانیون و مردم، اداره میکنند حتی مساجد ساخته شده توسط دولت نیز توسط آنان مدیریت میشوند.
نظر شما