جدل قضایی و سیاسی پس از امضای فرمان مهاجرتی جدید «دونالد ترامپ»

خبرگزاری شبستان: «دونالد ترامپ» با امضای فرمان ضدمهاجرتی جدید خود مبنی بر ممنوعیت ورود اتباع شش کشور اسلامی دوباره بحث و جدل های قضایی و سیاسی را در آمریکا به راه انداخته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از الجزیره، امضای فرمان ضدمهاجرتی جدید ترامپ و ممنوعیت ورود اتباع شش کشور اسلامی به آمریکا، واکنش های مختلفی در داخل و خارج از آمریکا در پی داشت؛ قضات گزینه های قانونی را برای اتخاذ تدابیر و پیامدهای آن بررسی می کنند.

ترامپ با امضای فرمان ضدمهاجرتی جدید اتباع شش کشور مسلمان، از جمله ایران، را به مدت ۹۰ روز از ورود به خاک آمریکا منع کرد و بر اساس این فرمان برای اتباع کشورهای ایران، سوریه، یمن، سومالی، سودان و لیبی ویزا صادر نخواهد شد. همچنین پناهجویان تا 120 روز نمی‌توانند وارد امریکا شوند. در این فرمان جدید نام عراق از فهرست کشورهایی که اتباعش نمی‌ توانند به امریکا بروند، حذف شده است.

صدور این فرمان جدید سیاستمداران را به مخالف و هوادار تقسیم کرده است؛ «باب فرگسون» دادستان ایالت واشنگتن گفت: قصد داریم که بازنگری دقیق نسبت به این فرمان و پیامدهای آن انجام دهیم تا برنامه های قانونی آتی را پس از مشاوره با دانشگاه ها و شرکت های این ایالت درباره خسارت های احتمالی آن مشخص کنند.

دادستان ایالت ماساچوست گفت: همچنان مخالف سیاست ترامپ درخصوص ممنوعیت سفر هستم و باید همه گزینه های قانونی را درنظر گرفت.

«برنی سندرز» دموکرات در واکنش به این فرمان تاکید کرد: این ممنوعیت نژادپرستانه و تلاشی ضداسلامی برای ایجاد تفرقه میان ما است.

اما« «مارک هیرین» دادستان ایالت ویرجینیا دراین باره گفت: این تصمیم امتیاز بزرگی به شمار می آید، اما هنوز پیام وحشتناکی برای جهان و مسلمانان آمریکایی و اقلیت های در  آمریکا دارد.

درهمین راستا، «لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه ایالت کارولینای جنوبی در سنای ایالات متحده آمریکا، حمایت خود را از این تصمیم اعلام کرد و گفت: این امر تامین امنیت کشور را محقق می کند.

در مقابل، «چاک شومر» سناتور دمکرت ایالت نیویورک در سنای ایالات متحده آمریکا ، این تصمیم را خطرناک توصیف و اعلام کرد: انتظار می رود که سرنوشت این فرمان دربرابر دادگاه های آمریکا مشخص شود و این تصمیم ارتباطی به حفظ امنیت ملی ندارد.

«تام پیریز» رئیس جدید حزب دموکرات در بیانیه ای این فرمان را شرم آور و خطرناک توصیف کرد و گفت: این اقدام نشان دهنده وسواس دونالد ترامپ برای تبعیض براساس مذهب است و امروز دوباره دادگاه ها ضد رئیس جمهوری حکم می کنند.

«موریس الیسون» عضو دموکرات کنگره آمریکا در توئیتر خود گفت: این فرمان مسدود کردن همه مرزها دربرابر مسلمانان است.

«آندره کارسون»، نماینده مسلمان ایالت «ایندیانا» نیز گفت: ما دوباره برمی گردیم، ممنوعیت مسلمانان نسخه 2.0.

اما «رکس تیلرسون» وزیرامور خارجه آمریکا از این تصمیم دفاع کرد و گفت: ترامپ این تصمیم را برای حمایت از آمریکا و امنیت آن اتخاذ کرده است. امیدوارم که هم پیمانمان در جهان این امر را بفهمند که اجرای آن بخشی از تلاش کنونی ما برای رهایی از نقاط ضعف است که می توانند تروریستها از آن بهره برداری کنند.

وزیر دادگستری آمریکا نیز از این تصمیم دفاع کرد و گفت: این اقدام در چارچوب اقدامات قانونی برای اختیارات رئیس جمهوری براساس قانون اساسی است و همه سازمان های امنیتی گزارش های خود را به رئیس جمهوری برای اجرای اقدامات به منضور حمایت از کشور ارایه می دهند.

 

 

کد خبر 615282

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha