لیبرمن در واشنگتن ایران را عضو «محور شرارت» خواند/ روسیه رابطه با ایران را فدای روابط با آمریکا نمی کند

خبرگزاری شبستان:لیبرمن در واشنگتن ایران را عضو «محور شرارت» خواند، المانیتور: سنا در حال تدوین بسته تحریمی تازه علیه ایران است، روسیه رابطه با ایران را فدای روابط با آمریکا نمی کند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: لیبرمن در واشنگتن ایران را عضو «محور شرارت» خواند، المانیتور: سنا در حال تدوین بسته تحریمی تازه علیه ایران است، روسیه رابطه با ایران را فدای روابط با آمریکا نمی کند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

لیبرمن در واشنگتن ایران را عضو «محور شرارت» خواند

«آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی که به واشنگتن سفر کرده، روز سه‌شنبه بار دیگر علیه ایران موضع گرفت.

وی در دیدار با «جیمز متیس» وزیر دفاع آمریکا، گفت امروز «محور شرارت» از ایران تا کره شمالی امتداد یافته است.

محور شرارت عبارتی بود که «جورج بوش» رئیس‌جمهور اسبق آمریکا در سال 2002 به کار برد و گفت ایران، عراق و کره شمالی این محور را تشکیل داده‌اند.

بنا بر اعلام پنتاگون، در دیدار روز سه‌شنبه، متیس بر «تعهد ایالات متحده بر امنیت و برتری نظامی اسرائیل» تأکید کرده است.

لیبرمن پس از این دیدار، با «مایک پنس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا هم دیدار کرد. در این دیدار هم طرف آمریکایی بر «تعهد تزلزل‌ناپذیر» واشنگتن بر امنیت تل‌آویو تأکید کرده است.

روز سه‌شنبه «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هم که قرار است برای دیدار با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه راهی مسکو شود، گفت ایران منشا 80% نگرانی‌های امنیتی اسرائیل است.

وی گفته در دیدار با پوتین در مورد حضور ایران در سوریه و به خصوص منطقه جولان، صحبت می‌کند.

المانیتور: سنا در حال تدوین بسته تحریمی تازه علیه ایران است

پایگاه «المانیتور» روز سه‌شنبه از تلاش نمایندگانی از هر دو حزب آمریکا برای تدوین یک بسته تحریمی تازه علیه ایران خبر داده و نوشته است که سناتورهای ارشد می‌گویند به نهایی کردن این بسته نزدیک شده‌اند.

«باب کورکر» رئیس کمیته روابط خارجی سنا روز دوشنبه گفت جمهوری‌خواهان بعد از ماه‌ها مذاکره داخلی با دموکرات‌های سنا، از جمله «بن کاردین» و «باب منندز» احتمال توافق بر سر بسته تحریمی افزایش یافته است. این دو سناتور دموکرات هرچند که به توافق هسته‌ای رأی منفی داده‌اند، اما حمایت خود از تحریم‌های تازه را به ادامه اجرای برجام منوط کرده‌اند.

کاردین در این رابطه به المانیتور گفته است که نتیجه رایزنی‌ها در کمیته روابط خارجی نباید ناقض توافق هسته‌ای باشد.

وی گفت: «می‌خواهیم اطمینان یابیم که این [تحریم‌ها] توافق هسته‌ای ایران را نقض نمی‌کند. می‌خواهیم این تحریم‌ها با اقدامات شرارت‌آمیز ایران همخوان باشد. فعلا داریم روی این مسئله کار می‌کنیم، اما هنوز نهایی نشده است.»

کورکر روز دوشنبه در بیانیه‌ای که در واکنش به گزارش‌های منتشر شده در مورد تست دو موشک بالستیک توسط ایران منتشر شد، به توافق دو حزبی بر سر اعمال تحریم‌های تازه علیه جمهوری اسلامی اشاره کرد.

«جیم ریش» رئیس هیئت خاورمیانه کمیته روابط خارجی به المانیتور گفته است که تحریم‌های جدید به بهانه‌هایی چون «بی‌ثبات کردن منطقه، تروریسم، تداوم استقرار "موشک‌های بالستیک قاره‌پیما"» مرتبط خواهد شد.

کورکر پیش از این هم طرحی برای اعمال تحریم‌های تازه علیه ایران را آماده کرده بود، اما از آنجا که دموکرات‌های ارشد با وی همراه نشدند، آن طرح ناکام ماند.

گزارشگر تازه سازمان ملل هم اتهامات حقوق بشری علیه ایران را تکرار کرد

«عاصمه جهانگیر» گزارشگر جدید سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران در اولین گزارش خود، به تکرار اتهاماتی پرداخت که پیشتر از سوی «احمد شهید» گزارشگر سابق علیه ایران مطرح شده بود.

وی در این گزارش از «آمار نگران‌کننده اعدام‌ها» در ایران ابراز نگرانی عمیق کرده و از ایران خواسته است که اجرای مجازات اعدام را متوقف کند. او همچنین به ایران توصیه کرده روند اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر و جایگزینی مجازات اعدام با احکام دیگر را تسریع کند.

جهانگیر مجازات‌هایی مانند شلاق و قصاص را «نقض ممنوعیت شکنجه» توصیف کرده و توقف اجرای این احکام را خواستار شده است.

او در بخش‌هایی دیگر از این گزارش، استقلال دستگاه قضایی ایران را زیر سوال برده و ضمنا جمهوری اسلامی را به نقض آزادی بیان و نقض آزادی‌های فردی متهم کرده است.

جهانگیر روند «پیشرفت به سمت حذف تبعیض علیه زنان و دختران» را هم محدود و کند توصیف و از این مسئله ابراز نگرانی کرده است.

وی در عین حال از انتشار «منشور حقوق شهروندی» توسط دولت ایران استقبال و آن را «گامی مثبت» توصیف کرده است.

ایران بارها از نحوه تهیه گزارش‌های حقوق بشری سازمان ملل علیه ایران انتقاد کرده است. تهران تأکید دارد که گزارشگران این نهاد از روش‌های استاندارد تهیه گزارش عدول می‌کنند و ضمنا تنها به اظهارات منابع وابسته به ضدانقلاب و سازمان‌هایی چون گروهک تروریستی منافقین استناد می‌کنند.

هیل: نشانه‌هایی از احتمال بهبود روابط ایران و عربستان ظاهر شده است

پایگاه «هیل» روز سه‌شنبه در یادداشتی به قلم «یوئل گوزانسکی» نوشته است که تحولات منطقه و جهان موجب شده تا ایران و عربستان گام‌هایی به سمت بهبود روابط بردارند.

این عضو موسسه «هوور» دانشگاه «استنفورد» از جمله به سفر منطقه‌ای اخیر «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران، توافق طرفین بر سر میزان تولید نفت در «اوپک» و همچنین مذاکرات اخیر بر سر از سر گیری اعزام زوار ایرانی به مراسم حج اشاره کرده است.

گوزانسکی نوشته است که این نشانه‌ها حاکی از آن است که «ایران و عربستان سعودی برای رسیدن به یک وضعیت منطقه‌ای ماناتر، تلاش می‌کنند.»

وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد این روند از چندی قبل آغاز شده، نوشته است: «مجموعه‌ای از تحولات منطقه‌ای و جهانی عربستان سعودی و ایران را به بررسی آغاز گفت‌وگو متمایل کرده‌اند.»

تحلیلگر پایگاه هیل قدرت گرفتن «نیروهای وفادار به ایران در عراق، سوریه» و همچنین لبنان را مایه نگرانی عربستان خوانده و می‌نویسد: «علاوه بر این، ناکامی عربستان سعودی در دستیابی به اهدافش در یمن، آن هم بعد از حدود دو سال جنگ، بر تصمیم‌گیری این کشور اثر گذاشته است.»

به نوشته گوزانسکی، از همه مهمتر به نظر می‌رسد عربستان سعودی به این نتیجه رسیده که توافق پیش رو در سوریه حضور ایران را دائمی خواهد کرد. ضمنا دستاوردهای ارتش سوریه در ماه‌های اخیر موجب شده تا متحدان عربستان از جمله مصر، ترکیه و اردن لحن خود را نسبت به سوریه تغییر دهند.

او در مورد ایران هم مدعی شده است: «ایرانی‌ها هم از تغییر سیاست ایالات متحده در پی انتخاب رئیس‌جمهور [دونالد] ترامپ نگران هستند. جهت‌گیری ضدایرانی رئیس‌جمهور ترامپ با دیدگاه عربستان سعودی منطبق است. علاوه بر این، ممکن است ایالات متحده و روسیه بر سر سوریه به تفاهمی دست یابند که در آن منافع ایران در نظر گرفته نشده باشد.»

تحلیلگر پایگاه هیل در پایان با بیان اینکه بهبود روابط طرفین مسئله‌ای زمان‌بر است و نباید انتظارات را در این زمینه بالا برد، می‌نویسد که به نظر می‌رسد مجموعه تحولات موجب شود که دستکم فعلا صحبت از اتحاد و منافع مشترک، خصومت‌های دوجانبه را به پشت صحنه منتقل کند.

مهر:

خزانه داری آمریکا به صدور مجوز فروش هواپیما به ایران ادامه می دهد

دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به دلیل تداوم خط مشی و سیاستهای دولت اوباما در خصوص فروش هواپیما به ایران با انتقادات فزاینده ای از جانب قانونگذاران جمهوریخواه کنگره روبرو شد.

وزارت خزانه داری آمریکا روز دوشنبه به «وبگاه خبری فری بیکن» اطلاع داد که این وزارتخانه به صدور مجوز برای شرکتهایی همچون بوئینگ ادامه خواهد داد تا این شرکتها بتوانند قراردادهای چند میلیارد دلاری خود با ایران را ادامه دهند.

این رویه و خط مشی که از دوران ریاست جمهوری اوباما آغاز شده است، بخشی از توافق هسته ای با ایران است که با مخالفت بسیاری از قانونگذاران کنگره روبرو شد؛ قانونگذارانی که از وعده های انتخاباتی ترامپ در خصوص پایان بخشیدن به اینگونه توافقها حمایت کردند.

دولت ایران در ماه فوریه اعلام کرد که برای تأمین مالی قرارداد خرید دست کم ۷۷ فروند هواپیمای جدید از شرکت بوئینگ و ایرباس، یک «شرکت خارجی» یافته است.

وزارت خزانه داری آمریکا با خودداری از ذکر نام این «شخصیت حقوقی/حقیقی خارجی» به وبگاه فری بیکن اعلام کرد که مجوزهای لازم برای فروش قانونی [این هواپیماها] «مانند هر مجوز خاص دیگر صادر خواهد شد». ­

افشای اینگونه اطلاعات با خشم قانونگذاران در کنگره روبرو شد؛ جایی که قانونگذاران مدتهاست در تلاشند که روند فروش هواپیماهای تجاری به ایران را متوقف نمایند.

چندین منبع آگاه در گفتگو با این وبگاه خبری از افزایش انتقادات نسبت به دولت ترامپ سخن گفتند که به رغم وعده های فراوان خود، تاکنون از اتخاذ یک موضع سرسختانه نسبت به ایران عاجز مانده است.

روسیه رابطه با ایران را فدای روابط با آمریکا نمی کند

روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا بیش از هر زمان دیگری در تاریخ این کشور با حواشی مختص خود روبرو بود.

اکثر مقامات دولت وقت آمریکا به همراه اعضای ارشد حزب دمکرات تقریبا متفق القول معتقد بودند که مسکو بر جریان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و حمایت از ترامپ در این انتخابات دخالت کرده است. این اظهارات تا جایی ادامه پیدا کرد که «جیمز کلاپر»، رئیس امنیت ملی آمریکا در دوره ریاست جمهوری اوباما در مصاحبه اخیر خود با شبکه ان بی سی، با اعتراف به اینکه دستگاه اطلاعاتی تحت امر وی هیچ گونه مدرکی دال بر دخالت و یا نفوذ مسکو در انتخابات ریاست جمهور آمریکا و پیروزی ترامپ نداشته، اما با اینحال تاکید کرد که اطمینان دارد چنین دخالتی توسط مسکو صورت گرفته است.

اما یکی دیگر از حواشی روی کار آمدن ترامپ مربوط به مساله برجام و تاکید وی بر لزوم از سرگیری مذاکرات مربوط به توافق میان ایران قدرت های بزرگ است. موضوعی که ایران بارها اعلام کرده که حاضر به مذاکره بر سر آن نیست.

مساله اینجاست که بدعهدی های طرف آمریکایی در عمل به تعهدات خود در قبال برجام منجر به ایجاد وقفه ای بزرگ و معنادار در آن دسته از فعالیت های اقتصادی – سیاسی شد که تهران حساب ویژه ای بر روی توسعه آنها در دوران پسابرجام باز کرده بود. ازجمله این موارد می توان به مساله اجرای پروژه کریدور اقتصادی استراتژیک  شمال به جنوب اشاره کرد که در حقیقت می توان گفت ایران نقش محوری و مرکزی در این کریدور ایفا می کند.

با اینکه ایران و کشورهای همسایه این کشور به ظاهر هیچ مشکلی برای اجرای این پروژه ندارند، اما در عمل مشکلات منظقه ای میان همسایگان سهیم در این کریدور ظاهرا تا حدی بزرگ بوده که در عمل منجر به توقف پروژه مذکور شده است.

در همین راستا، خبرنگار مهر گفتگویی با «هامیاک هوانسیان»، نماینده سابق پارلمان ارمنستان و رئیس انجمن دانشمندان علوم سیاسی این کشور داشته که متن کامل آن در ادامه آمده است:

*طی روزهای پس از برگزاری انتخابات آمریکا، شایعه دخالت روسیه و حمله سایبری این کشور به ساز و کار انتخاباتی دیگر کشورها قوت گرفته است. بسیاری از کشورهای غربی اکنون معتقدند که روسیه قصد دخالت در انتخابات این کشورها و حمایت از نامزد طرفدار مسکو را به شکلی سازمان یافته در دستور کار خود دارد. آیا چنین ادعاهایی اساسا صحت دارند؟

این که مسکو دوست نداشت «هیلاری کلینتون» در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شود امری مسلم است. این مسئله که روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نقش داشته است قطعا نادرست است و این مسئله را مخالفان ترامپ برای بی اعتبار کردن وی مطرح کرده اند.

در کنار بی اعتبار ساختن و اذیت کردن ترامپ، هدف دیگری نیز وجود دارد که آن جلوگیری از بهبود روابط روسیه و آمریکا است. آن بحث هایی که در مورد دخالت روسیه در انتخابات آمریکا و صحبت هایی از این قبیل که از سوی دولت های اروپایی مطرح می شود، نشان می دهد که سیاست کشورهای اروپایی مستقل از آمریکا نیست و آن ها فقط تظاهر به استقلال می کنند.

به عنوان مثال روسیه خواستار انتخاب «فیون» به عنوان رئیس جمهور فرانسه است چرا که معتقد است ریاست جمهوری وی می تواند به استقلال سیاسی فرانسه و همچنین همگرایی آن با روسیه کمک کند. یکی از اقداماتی که روسیه انجام می دهد کمک و آرزوی موفقیت برای آن دولت است و سیاست دیگری که پیش می گیرد این است که با دخالت  در انتخابات به پیروزی وی کمک کند. اما روس ها چنین ابزار و تجربه ای ندارند و چنین کاری نمی کنند.

لابی گری و لابی گری سیاسی، نتیجه یک پروسه سیاسی است و این مسئله جزو فرهنگ سیاسی غرب است و روسیه هنوز کلاس سیاسی خود را در این سطح وارد نکرده است. به همین دلیل حتی در فضای پس از شوروی سابق تاثیر زبان روس ها هنوز همه چیز را حفظ می کند. در زمان انتخابات آمریکا، میزان نفوذ غربی ها و سفارت خانه های آمریکا در نتیجه انتخابات قابل مقایسه نیست.

قدرت روسیه پس از فروپاشی شوروی کمتر شده به عنوان مثال «ساکاوشیلی» در گرجستان رئیس جمهور شد در صورتی که این اتفاق مخالف سیاست های روسیه است. به طور کلی روسیه پس از فروپاشی شوروی این دیدگاه را ندارد که بخواهد در انتخابات سایر کشورها نفوذ کند. آن ها ممکن است از کسی حمایت کنند اما نفوذ و دخالت نمی کنند.

* ارزیابی شما از آینده روابط سیاسی مسکو و تهران در دوران ریاست جمهوری ترامپ چیست؟ آیا نزدیکی واشنگتن به مسکو تاثیری بر حمایت روسیه از برجام و تهران خواهد داشت؟

خب اول اینکه، تاکنون فقط مذاکراتی در خصوص امکان ارتباط مسکو و واشنگتن به خصوص در موضوع مبارزه با تروریسم بین المللی انجام شده است. مسکو به اقدامات دولت جدید آمریکا که ایران را به تروریسم متهم کرده است، اعتراض کرده است. دوم، مسکو هیچ گاه روابط دوستانه خود با ایران و یا چین را فدای رابطه با آمریکا نمی کند. روسیه معتقد است که برای عادی سازی روابط مسکو- واشنگتن نیازی ندارد که رابطه اش با کشوری دیگر را تخریب کند. بنابراین انتظار می رود که مسکو از موضع خود در قبال برجام، کوتاه نیاید و آن را حفظ کند.

* ترامپ بارها اعلام کرده که قصد کنار زدن برجام و برگزاری دور جدیدی از مذاکرات هسته ای با ایران را دارد. این درحالیست که شرکای اروپایی آمریکا معتقدند که برجام باید در هر صورت پابرجا مانده و به تداوم اجرای آن پایبند ماند. آینده برجام را چگونه ارزیابی می کنید؟

 بله. البته که شروع دوباره مذاکراتی که موفقیت آمیز بوده است، کاری غیر عقلانی است. اما از آنجایی که ترامپ به طور کلی می خواهد مخالفت کند، و همچنین بر حمایت از اسرائیل تاکید دارد لذا اصرار دارد که در مورد برجام بازنگری شود. آیا این که ترامپ بتواند شرکای اروپایی خود را متقاعد کند که روابط تجاری با ایران نداشته باشند نیازمند لغو نظام تحریم هاست؟

ایران ظرف یک سال گذشته حتی با وجود تحریم ها هم سعی کرده است که ظرفیت های توسعه اقتصادی خود را حفظ کند. از طرف دیگر ایران کشوری نیست که بشود با زبان فشار و هشدار با آن صحبت کرد. این ممکن است تاثیر معکوس داشته باشد چرا که تهران می تواند دندان تیز کند و آزادانه فعالیت های هسته ای خود را بدون در نظر گرفتن دیدگاه تقویت امنیت بین المللی ادامه دهد.

*همانطور که می دانید یکی از زمینه های همکاری های استراتژیک میان ایران و ارمنستان در چارچوب کریدور تجاری شمال به جنوب است که بخشی از مسیر ریلی آن از طریق ایران به ارمنستان منتهی می شود. آینده این کریدور را چگونه ارزیابی می کنید؟ چه مشکلات و موانعی بر سر راه اجرای این پروژه وجود دارد؟

کریدور شمال به جنوب یک مسیر مهم است و هنوز یک منبع بکر اقتصادی است که می توان آن را احیا کرد. من فورا بعد از استقلال یافتن ارمنستان رئیس انجمن علوم سیاسی ارمنستان شدم. در اوایل کار در دهه ۹۰ در مکان های مختلفی در ارمنستان راجع به این موضوع سخنرانی کردم و مقاله هایی ارائه دادم.

ارمنستان استفاده مناسبی از ظرفیت رابطه با ایران نکرده است و این در حالی است که با ایران هم مرز است. در این مدت مخالفان ما مکررا بدخواهی کرده اند و خواسته اند که ما را از این فرصت محروم کنند و نخواسته اند که به مسئله قره باغ خاتمه بدهند. اما رغبت اندکی از سوی پارلمان ارمنستان برای ارتباط با کشور برادر جمهوری اسلامی ایران، انجام گرفته است. این مرزها یک سرمایه گرانبها است که ما باید آن را حفظ کنیم.

* دیدگاه ارمنستان به برجام چیست؟ توافق هسته ای چه کمکی می تواند به گسترش روابط تهران و ایروان کند؟

ارمنستان هم علاقمند است که برجام اجرا شود و نظام تحریم ها علیه ایران لغو شود. ایران و ارمنستان روابط تاریخی و محکمی داشته اند و نژاد هر دو ملت از نژاد آریایی است. آنچه که ما امروزه از آن محروم شده ایم ظرفیت خوب همکاری های دو طرفه است. این اتفاق فقط به خاطر تحریم های ایران نیست و دلایل دیگری نیز دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان:

سنا در حال تدوین بسته تحریمی تازه علیه ایران است

پایگاه «المانیتور» از تلاش نمایندگانی از هر دو حزب آمریکا برای تدوین یک بسته تحریمی تازه علیه ایران خبر داده و نوشته است که سناتورهای ارشد می‌گویند به نهایی کردن این بسته نزدیک شده‌اند.

«باب کورکر» رئیس کمیته روابط خارجی سنا روز دوشنبه گفت جمهوری‌خواهان بعد از ماه‌ها مذاکره داخلی با دموکرات‌های سنا، از جمله «بن کاردین» و «باب منندز» احتمال توافق بر سر بسته تحریمی افزایش یافته است. این دو سناتور دموکرات هرچند که به توافق هسته‌ای رأی منفی داده‌اند، اما حمایت خود از تحریم‌های تازه را به ادامه اجرای برجام منوط کرده‌اند.

کاردین در این رابطه به المانیتور گفته است که نتیجه رایزنی‌ها در کمیته روابط خارجی نباید ناقض توافق هسته‌ای باشد.

وی گفت: «می‌خواهیم اطمینان یابیم که این [تحریم‌ها] توافق هسته‌ای ایران را نقض نمی‌کند. می‌خواهیم این تحریم‌ها با اقدامات شرارت‌آمیز ایران همخوان باشد. فعلا داریم روی این مسئله کار می‌کنیم، اما هنوز نهایی نشده است.»

 کورکر روز دوشنبه در بیانیه‌ای که در واکنش به گزارش‌های منتشر شده در مورد تست دو موشک بالستیک توسط ایران منتشر شد، به توافق دو حزبی بر سر اعمال تحریم‌های تازه علیه جمهوری اسلامی اشاره کرد.

«جیم ریش» رئیس هیئت خاورمیانه کمیته روابط خارجی به المانیتور گفته است که تحریم‌های جدید به بهانه‌هایی چون «بی‌ثبات کردن منطقه، تروریسم، تداوم استقرار "موشک‌های بالستیک قاره‌پیما"» مرتبط خواهد شد.

هیل: نشانه‌هایی از بهبود روابط ایران و عربستان ظاهر شده است

پایگاه «هیل» در یادداشتی به قلم «یوئل گوزانسکی» نوشت که تحولات منطقه و جهان موجب شده تا ایران و عربستان گام‌هایی به سمت بهبود روابط بردارند.

این عضو موسسه «هوور» دانشگاه «استنفورد» از جمله به سفر منطقه‌ای اخیر «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران، توافق طرفین بر سر میزان تولید نفت در «اوپک» و همچنین مذاکرات اخیر بر سر از سر گیری اعزام زوار ایرانی به مراسم حج اشاره کرده است.

گوزانسکی نوشته است که این نشانه‌ها حاکی از آن است که «ایران و عربستان سعودی برای رسیدن به یک وضعیت منطقه‌ای ماناتر، تلاش می‌کنند.»

وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد این روند از چندی قبل آغاز شده، نوشته است: «مجموعه‌ای از تحولات منطقه‌ای و جهانی عربستان سعودی و ایران را به بررسی آغاز گفت‌وگو متمایل کرده‌اند.»

تحلیلگر پایگاه هیل قدرت گرفتن «نیروهای وفادار به ایران در عراق، سوریه» و همچنین لبنان را مایه نگرانی عربستان خوانده و می‌نویسد: «علاوه بر این، ناکامی عربستان سعودی در دستیابی به اهدافش در یمن، آن هم بعد از حدود دو سال جنگ، بر تصمیم‌گیری این کشور اثر گذاشته است.»

به نوشته گوزانسکی، از همه مهمتر به نظر می‌رسد عربستان سعودی به این نتیجه رسیده که توافق پیش رو در سوریه حضور ایران را دائمی خواهد کرد. ضمنا دستاوردهای ارتش سوریه در ماه‌های اخیر موجب شده تا متحدان عربستان از جمله مصر، ترکیه و اردن لحن خود را نسبت به سوریه تغییر دهند.

او در مورد ایران هم مدعی شده است: «ایرانی‌ها هم از تغییر سیاست ایالات متحده در پی انتخاب رئیس‌جمهور [دونالد] ترامپ نگران هستند. جهت‌گیری ضدایرانی رئیس‌جمهور ترامپ با دیدگاه عربستان سعودی منطبق است. علاوه بر این، ممکن است ایالات متحده و روسیه بر سر سوریه به تفاهمی دست یابند که در آن منافع ایران در نظر گرفته نشده باشد.»

روسیه خرید سالانه 5 میلیون تن نفت از ایران را بررسی می کند

الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه، امروز در جمع خبرنگاران گفت: حجم خرید از ایران در چارچوب معامله نفت با کالا ممکن است روزانه 11 هزار بشکه باشد که سالانه حدود پنج میلیون تن می شود.

وزیر انرژی روسیه افزود: تلاش ها برای توافق در این زمینه جریان دارد.

نوواک گفت: برای اجرای این برنامه باید در مورد شرایط معامله توافق شود که در زمان حاضر اقدام ها در این زمینه انجام می گیرد. امیدواریم در آینده نزدیک این اقدام ها به نتیجه برسد.

وزیر انرژی روسیه در همین حال از ذکر تاریخ دستیابی با طرف ایرانی خودداری و اظهار کرد سازمان «پروم سیریو ایمپورت» نماینده دولت روسیه در این معامله است.

وزیر انرژی روسیه که به تازگی به تهران سفر کرده است، همچنین ارزش همکاری های ممکن نفتی-گازی با ایران در عرصه های مختلف را 20 میلیارد دلار برآورد کرد.

وی در مصاحبه با شبکه خبری روسیه 24 اظهار کرد: برخی شرکت های روسی توجه و علاقه ویژه ای نسبت به تعدادی از معادن در ایران دارند.

وزیر انرژی روسیه همچنین گفت: ایران قراردادهای طرح های نفتی و گازی خود را برای همکاری با شرکت های روسی در مسکو رونمایی می کند.

وی افزود: هیاتی از ایران برای رونمایی از قراردادهای طرح های نفتی و گازی 27 مارس (هفتم فروردین 96) به مسکو سفر می کند.

 

کد خبر 615540

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha