خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: در سال ۱۳۳۰ هجری شمسی دو دهنه مغازه در خیابان خیام جنب بازار بزرگ تهران فعالیت خود را در زمینه فروش کفش آغاز کرد. در همان سال شرکتی با نام (شرکت تجاری استاندارد) در محل فوق به ثبت رسید که با قرار دادن یک دستگاه ماشین (گالش زنی) شالوده تولید کفش ماشینی در خاورمیانه ریخته شد و تا سال ۱۳۳۹ دامنه فعالیت تولید کفش در انواع مختلف با الحاق مکانهایی در جوار مغازههای فوقالذکر گسترش یافت و محصولات خود را با نام (کفش ملی) به بازار عرضه کرد. طی سالهای دهه ۱۳۶۰ بر اثر بروز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و تحریم اقتصادی، گروه صنعتی ملی تا حدود بسیاری از رشد و بالندگی باز ایستاد و در گردونه رقابت نتوانست جایگاه همیشگی خود را حفظ کند اما اینک با بکارگیری ابزارهای مدریت نوین و تلاش در راستای احیای توانمندسازی، گروه صنعتی ملی با طرح چشم اندازی جدید و اتخاذ استراتژی دستیابی به مزیتهای رقابتی بازارهای جهانی، روش تولید غیر متمرکز را برگزیده است.
بنابراین گزارش، تولید شرکت کفش ملی با 11 هزار کارمند و بیش از 2 هزار شعبه متوقف شده بود و چندی پیش در خبری اعلام شده بود که این شرکت با استفاده از طراحی متخصصان ایتالیایی و کارشناسان کشور بزودی فعالیت تولیدی خود را آغاز می کند. ایرنا در این زمینه به نقل از احمدرضا نیک کار، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری آتیه صبا نوشته بود: "این شرکت با سرمایه 20 هزار میلیارد ریال در سال های اخیر سوددهی نداشت اما پیش بینی می شود با احیای برند کفش ملی، برای 10 هزار نفر اشتغال آفرینی شود."
این گزارش می افزاید: در آخرین خبرها درباره احیای این کارخانه مدیرعامل هلدینگ صنعتی ملی از آغاز تولید کفش ملی پس از ۱۶ سال وقفه از سال آینده خبر داده و اعلام کرده است ارزش داراییهای کفش ملی حدود دو هزار میلیارد تومان است. تسنیم در این زمینه به نقل ازعلی شالباف نوشته است: "این مجموعه در اوایل دهه 30 با محوریت کارآفرینی و با توجه به پایه گذاری علمی در دهه 30 و 40 به شناسنامه صنعت کفش ایران تبدیل شد. یکی از برنامههای ما برای احیای برند کفش ملی عارضه یابی مجموعه و شناسایی ظرفیتهای بالفعل و بالقوه بود، در این راستا همچنین به مطالبات معوق رسیدگی کردیم و هزینههای غیرضروری متوقف شد از سوی دیگر با همکاری مشاوران خارجی یک نقشه راه و برنامه برای برون رفت کفش ملی از وضعیت کنونی تدوین شد. در گام نخست براساس نقشه راه مطالعه دقیقی درباره بازار انجام شد تا براساس آن برنامهها و چشم اندازها را تدوین کنیم."
یادآور می شود: کفش ملی پروسه تولید سنتی کفش را به صنعتی ارتقا داد، در کمتر از دو دهه 54 کارخانه کفش ملی با 13 هزار پرسنل روزانه 120 هزار کفش تولید میکردند. به دلیل جنگ تحمیلی، تحریم و بی مهری تعدادی از کارکنان باعث شد اوایل دهه 80 تولید کفش به طور کلی متوقف شود به همین دلیل بخش زیادی از کارکنان بازخرید شدند.
نظر شما