خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: شرکت های نفتی بزرگ از معامله با ایران امتناع می کنند، جاسک ایران، مجهز به موشکهای کروز و بالستیک، لوفیگارو: شگفتیهای ایران را از دست ندهید، صادرات ارمنستان به ایران بامحصولات حلال از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
جاسک، پایگاه دریایی پیشقراول نیروهای ایران، مجهز به موشکهای کروز و بالستیک
«اندیشکده واشنگتن» در تازهترین گزارش خود درباره ایران تحت عنوان «آیا ایران در تلاش برای خنثی کردن تلاشهای آمریکا در رصد فعالیتهای موشکی خود برآمده است» نوشت: به نظر میرسد تهران مشتاق افزایش برد و قابلیتهای موشکهای ضد کشتی و نیز مایل به بازداشتن غرب در رصد پیشرفتهایش در این مسیر حتی با به جان خریدن خطر رویارویی دریایی است.
بر اساس این گزارش، در آخرین مرحله از مواجه ناامن نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران با نیروی دریایی آمریکا، قایقهای سپاه در چهارم مارس مسیر حرکت کشتی غیرمسلح آمریکایی با همراهی نیروی دریایی انگلیس را سد کردند و آن کشتی را مجبور به تغییر جهت نمودند. البته ایران مدعی رهگیری این کشتی بعد از انحراف از آبهای بین المللی در تنگه هرمز شد. اما اینکه کشتی یا شده وارد آبهای ایران شده باشد یا خیر مشخص نیست. در هر حال، این قضیه آشکارا در هدف قطع جاسوسی آمریکاییها از آخرین آزمایشهای موشکی ایران در آن منطقه صورت گرفت.
این اندیشکده با اشاره صریح به جاسوسی بودن کشتی متخلف آمریکایی به نام «یواساناس اینویسیبل» ( USNS Invincible) نوشت که کشتی یاد شده مجهز به ابزارآلات دقیق تعیین برد موشک و عملیات جمع آوری اطلاعات از اهداف سطحی و زیر سطحی و حتی هوایی (MASINT) و ماموریت در نزدیکی تنگه هرمز بوده است.
در حقیقت این کشتی در لحظه بروز حادثه به احتمال زیاد در حال رصد فعالیتهای موشکی ایران بود. بنابر گزارشها ایران 2 موشک بالستیک دریایی مجهز به فرستنده و گیرنده راداری « active radar homing» را آزمایش کرده بود.
«سردار علی حاجی زاده» فرمانده نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز تایید نمود که موشک ضدکشتی بالستیک «هرمز-2 » در هفته گذشته (سواحل مکران در دریای عمان ) با موفقیت شلیک و به هدف موردنظر در مسافت 250 کیلومتری اصابت کرد.
به نوشته این اندیشکده، این کشتی آمریکایی از سال 2012 به این سو به کار رصد آزمایشهای موشکی ایران مبادرت دارد.
کشتی اینوینسیبل در تاریخ 23 ژانویه بحرین را ترک کرد و 6 مه به آنجا بازگشت و بنابر گزارشها در آن برهه ایران موشک بالستیک میان بردی را از پایگاه موشکی خود در سمنان که در فاصله کمتر از 1000 کیلومتری شمال تنگه هرمز است، شلیک کرد و این آزمایش در برد رهگیری کشتی اینوینسیبل قرار داشت .
بر اساس این گزارش، کشتی اینویسیبل مجهز به رادار دو باند «کبرا جیمینی» میتواند مسیر دقیق حرکت موشکهای بالستیک از زمان پرتاب تا رسیدن به هدف را رصد کند.
تجهیزات شنود این کشتی نیز میتوانند ارتباطات رمزگذاری شده بین موشک و مقر پرتاب آن را کشف و ضبط کنند. این اطلاعات جمع آوری شده بعدا میتواند برای پشتیبانی سامانههای دفاع موشکی منطقهای چون «ایجیس»، «ثاد» و «پترویت» استفاده گردد.
در حالیکه این کشتی میتواند یک موشک بالستیک از مسافت 1000 کیلومتری فراتر از افق 20 درجه را رصد کند، با این وجود رصد کامل و تصاویر راداری نیاز به سامانهای دارند که بتواند نزدیکتر به اهداف باشد و شاید این امر توضیح دلیل نزدیکی نسبی کشتی آمریکا به آزمایش موشکی هفته گذشته ایران باشد
در ادامه این گزارش با اشاره به انجام آزمایش موشکی ایران در نزدیکی بندر جاسک در دریای عمان آمده است: در سالهای اخیر نیروی دریایی ایران، جاسک در 50 کیلومتری جنوب شرقی تنگه هرمز را به پایگاه پیش قراول نظارت بر تردد کشتیها در ورودی تنگه شلوغ هرمز قرار داده است.
نیروی دریایی سپاه نیز در نزدیکی جاسک با در اختیار داشتن پایگاههای عملیاتی قادر است به سرعت با موشکهای متحرک ضد کشتی کروز و بالستیک در منطقه حاضر و مستقر شود.
بر این اساس، اگر ادعای سردار حاجی زاده درست باشد، ایران با آزمایش موشک ضدکشتی هدایت شونده راداری هرمز -2 میتواند تمامی تنگه هرمز و دریای عمان را در برد موشکی خود داشته باشد و در صورت مجهز بودن این موشک به سامانه راداری فعال و غیر فعال و الکترو اپتیکال،ایران قابلیت انعطاف پذیری علیه ناو گروه وابسته به ناوگان پنجم دریایی آمریکا و دور زدن آنها در منطقه هنگامی که در حال عبور از تنگه هرمز هستند را خواهد داشت.
در بخش دیگر این گزارش آمده است: با توجه به زمان وقوع این حادثه، اخلال در فعالیت کشتی اینوینسیبل به نظر اقدامی تصادفی از سوی خدمه قایقهای سپاه ایران نبوده بلکه شاید بخشی از تلاش هماهنگ این کشور برای مانع گذاری بر مسیر نظارت غرب بر فن آوریهای تسلیحاتی حساستر خود است. این کشور در ماههای اخیر نسبت به پروازهای جاسوسی هواپیماهای آمریکا در قلمروی هوایی بین المللی بر فراز خلیج فارس و جمع آوری اطلاعات هشدار داد.
بر این اساس، چنین هشدارهایی از سوی ایران این احتمال را میرساند که فعالیتهای اخیر موشکی این کشور بخشی از آزمایش شتاب گرفته و برنامه آموزشی در ایجاد قابلیت عملی بازدارندگی و حملات سریع علیه جنگ افزارهای راهبردی نیروی دریایی آمریکا در محدودههایی است که توسط بسیاری از موشکهای موجود ضد کشتیاش دست نیافتنی است.
در خاتمه این گزارش آمده است: آخرین نمونه موشک های خانواده فاتح مرکب از «فاتح-313» و «ذوالفقار» بردی برابر با 500 تا 750 کیلومتر دارند و به یقین و در آینده در طراحی نسخههای دیگر موشکهای خلیج فارس و هرمز ترکیبی از ویژگیهایی چون بدنه سبک تر و برد بیشتر به آنها افزوده میشود.
مهر:
شرکت های نفتی بزرگ از معامله با ایران امتناع می کنند
رویترز با انتشار مطلبی در خصوص موضوع مشتریان و خریداران نفت ایران مدعی شد که بزرگترین مساله بازدارنده از معامله شرکت های بزرگ نفتی جهان با ایران بر سر خرید نفت این کشور، گران بودن نفت ایران و موانع حقوقی موجود بر سر راه انجام معامله با این کشور است که در پی تحریم های ضد ایرانی و ناشی از بدعهدی آمریکا به وجود آمده است.
در گزارش رویترز، اما همچنین اعلام شده که شرکت توتال طی سال گذشته تاکنون اندکی خرید نفت خود از ایران را افزایش داده ولی شرکت نفت «شل» از سال ۲۰۱۶ تاکنون تنها سه محموله نفتی از ایران خریداری کرده است.
بر اساس این گزارش، با وجود افزایش تقاضای بازارهای آسیایی برای خرید نفت از ایران، بسیاری از شرکت های بزرگ نفتی که دارای روابط مالی با آمریکا هستند، همچنان تحت فشارهای آمریکا برای خرید نفت از این کشور مردد بوده و جانب احتیاط را رعایت می کنند.
بد عهدی های آمریکا در حالی صورت می گیرد که دولت آمریکا در جریان مذاکرات مربوط به توافق هسته ای صراحتا متعهد شده بود که هرگونه تحریم مربوط به فروش نفت و محصولات نفتی این کشور را برداشته و ملغی کند.
باشگاه خبرنگاران جوان:
لوفیگارو: شگفتیهای ایران را از دست ندهید
روزنامه لوفیگارو چاپ پاریس، در مطلبی با عنوان «شگفتی های ایران را از دست ندهید»، تصاویر زیبایی از اماکن باستانی ایران در پایگاه اینترنتی خود منتشر کرد و نوشت: سفر به ایران یک تجربه فراموش نشدنی است.
در این مطلب به قلم گیوم دو دیولوو Guillaume de Dieuleveult آمده است: سفر به ایران، همانا کشف مناظر خیره کننده و میراث فوق العاده شگفت انگیزی است که نفس انسان را بند می آورد. ایران کشوری بسیار جذاب است. در عین حال گردشگری جمعی آسیبی به این کشور نرسانده است. به همین خاطر است که سفر به این کشور عطر و طعمی منحصر به فرد دارد.
لوفیگارو در ادامه خوانندگان این مطلب را به دیدن تصاویر منتشر شده دعوت کرد و با طرح این سوال که به کجای ایران سفر خواهید کرد، افزود: شیراز، یزد، پرسپولیس یا تهران؟ ما برای شما تصاویری از برخی از زیباترین شهرهای ایران انتخاب کردیم که با دیدن آنها سفری واقعی از تصاویر خواهید داشت.
جروزالم پست: چرا دوستی کره شمالی با ایران برای اسرائیل خطرناک است؟
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در گزارشی نوشت: ممکن است کمتر کسی حتی حدس بزند که کره شمالی میتواند برای اسرائیل یک تهدید به شمار آید؛ اما دوستی و ارتباط نزدیک این کشور هستهای با ایران چنین موضوعی را ممکن میسازد.
جروزالم پست در ادامه این گزارش نوشت: شواهد امر نشان میدهد سران کره شمالی تمرکز خود را بر روی کره جنوبی، ژاپن و آمریکا قرار دادهاند و به نظر میرسد توجهی به اسرائیل ندارند. اما نباید فراموش کرد این کشور دوست ایران است و در زمینه هستهای با یکدیگر تبادلات علمی دارند. هرچند کره شمالی در نقطهای دیگر در جهان واقع شده و تاکنون چالشی با اسرائیل نداشته است؛ اما میتواند به طور غیرمستقیم به سود ایران کار کند و یک تهدید جدی برای تلآویو باشد.
این روزنامه صهیونیستی در ادامه ادعایش آورده است: کره شمالی میتواند یک منبع بیرونی برای توسعه برنامههای هستهای ایران باشد. پیونگیانگ در زمینههای هستهای بسیاری با ایران همکاری دارد. علاوه بر این رفتارهای کره شمالی موجب شده تا کمتر کسی رفتار هستهای ایران را جنونآمیز بداند. کره شمالی حتی کاری کرد که قدرت آمریکا زیر سوال برود و تمام موارد ذکر شده دلایل خوبی هستند تا تهدید این کشور علیه اسرائیل جدی گرفته شود.
کره شمالی دوشنبه گذشته ۵ موشک بالستیک را مورد آزمایش قرار داد که ۴ مورد از آنها دارای بُرد هزار کیلومتری هستند. دولت "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا، نسبت به این آزمایشها موضع سختی اتخاذ کرد؛ اما همانند آزمایشات موشکی ایران، در نهایت نتوانست مانع از انجام آنها شود و یا تضمین کند پیونگیانگ در آینده دست به چنین آزمایشهایی نخواهد زد.
جروزالم پست در ادامه نوشت: مدارک بسیار کم و محدودی درباره ارتباط پنهانی ایران و کرهشمالی وجود دارد؛ اما نهادهای اطلاعاتی چند سالی است که به این موضوع پی بردهاند. اخیرا نیز اداره اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل گزارشهایی درمورد ارتباط پنهان ایران و کره شمالی ارائه داد. به موجب گزارش مذکور، موشک بالستیک ایران که در ژانویه مورد آزمایش قرار گرفته بود دارای فناوری موشکهای کره شمالی بود و تصور میشود قطعات اصلی آن از پیونگیانگ تامین شده است.
این روزنامه صهیونیستی در بخش دیگری از گزارش خود مدعی شد: ایران پول کافی در اختیار دارد تا با استفاده از دانش موشکی کره شمالی، در جایی غیر از خاک خود که تحت بازرسی سازمان بینالمللی انرژی اتمی است، به توسعه توان موشکی خود بپردازد. یکی دیگر از مسائلی که موجب نگرانی سران اسرائیل است، ماجراجوییهای هستهای کره شمالی و دور کردن ذهن مقامات آمریکایی از ایران میباشد. تلآویو معتقد است کره شمالی به عمد تمرکز آمریکا را از روی ایران منحرف کرده و به این ترتیب فرصت خوبی در اختیار ایران قرار گرفته است تا در خفا به توسعه برنامه هستهای خود بپردازد. کره شمالی به طور مداوم اقدام به انجام آزمایشهای هستهای میکند، حاضر به نشستن پای میز مذاکره نیست و دائما غرب را مورد تهدید قرار میدهد. طبیعی است در چنین شرایطی رفتارهای ایران بسیار معقول و حتی موجه به نظر میرسد.
جروزالم پست در پایان نوشت: هنوز کسی نمیداند دولت ترامپ چه برنامهای برای متوقف کردن تهدید هستهای کره شمالی درنظر گرفته است. اما حتی اگر کره شمالی مانند ایران خواستار محو کردن اسرائیل از نقشه جهان نباشد؛ با دیوانگیهای هستهای خود کاری میکند تا راههای ساده و جدیدتری برای رسیدن به این هدف پیش پای ایران قرار بگیرد.
ایرنا:
اوکراین همکاری ایران در اجرای طرح های راه سازی را خواستار شد
وزیر زیرساخت های اوکراین در دیدار با وزیر جهادکشاورزی با مطلوب خواندن راههای ایران، همکاری شرکت های ایرانی را برای اجرای طرح های این حوزه در اوکراین خواستار شد.
در دیدار محمود حجتی و اوملیان که با حضور محمدبهشتی منفرد سفیر ایران برگزار شد، دوطرف زمینه های مختلف همکاری بویژه در بخش های حمل و نقل ریلی، دریایی و هوایی را مورد بررسی قرار دادند.
وزیر زیرساخت های اوکراین در این ملاقات که امروز (شنبه) در اقامتگاه سفیر ایران برگزار شد، با تاکید بر اهمیت دستاوردهای ششمین نشست کمیسیون مشترک همکاری های دو کشور در کی یف، اعلام کرد: طی یکسال اخیر شاهد رشد و توسعه همکاری ها در زمینه های مختلف بودیم که مقام های اوکراینی این روند را بسیار پرثمر می دانند.
اوملیان در بخش دیگری از سخنان خود نیز گفت: در سفر به ایران دیدم، جاده ها از استانداردهای لازم برخوردارند و با توجه به موفقیت ایران، اوکراین آماده است از شرکت های ایرانی فعال برای همکاری در این عرصه دعوت کند.
حجتی رئیس ایرانی کمیسیون مشترک همکاری ها نیز در این دیدار، طرح ها و برنامه های جمهوری اسلامی در بخش حمل و نقل از جمله خط آهن در دست احداث از رشت به آستارا- آستارا و در ادامه اتصال آن به بندر باتومی گرجستان را تشریح کرد.
وی گفت: با اجرایی شدن این پروژه، مسیر تبادلات تجاری بویژه صادرات محصولات استراتژیک کشاوری مانند ذرت، گندم ، جو و دیگر محصولات از اوکراین هموار خواهد شد.
وزیر جهادکشاورزی همچنین از پیشنهاد طرف اوکراینی برای مشارکت ایران در طرح های جاده سازی استقبال و تاکید کرد که پیگیری لازم در این زمینه انجام خواهد شد.
دیروز نیز در پایان ششمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و اوکراین باحضور محمود حجتی وزیر جهادکشاورزی و ایگور ناسالیک وزیر انرژی و ذغال سنگ این کشور، سند یادداشت تفاهم گسترش همکاری ها امضا شد.
این سند در برگیرنده توسعه همکاری ها در زمینه های کشاورزی، سرمایه گذاری و مالی، تجاری، اتاق های بازرگانی، صنعتی و معدنی، فولاسازی، ماشین آلات، زمین شناسی، بانکی، نفت و گاز، پتروشیمی، حمل و نقل، گردشگری، بهداشت، ورزش و جوانان، ارتباطات و خدمات مشاوره مهندسی است.
نشست مشترک بازرگانان و فعالان اقتصادی ایران و اوکراین نیز در چارچوب برنامه های کاری سفر چهار روزه هیات ایرانی برگزار شد که در آن شماری از مقام های کشاورزی، اقتصادی و صنعتی اوکراین، سرگئی بوردیلیاک سفیر این کشور در ایران و سفیر جمهوری اسلامی حضور داشتند.
هیات ایران متشکل از نمایندگان نهادها و وزارتخانه های مختلف، بخش خصوصی و نیز گروهی از اتاق بازرگانی برای افزایش همکاری های اقتصادی و صنعتی با همتایان اوکراینی خود نیز مذاکره کردند و برنامه های کاری این هیات امروز پایان یافت.
اوکراین در شرق اروپا که کناره دریای سیاه و آزوف قرار دارد با روسیه، بلاروس، لهستان، اسلوواکی، مجارستان، رومانی و مولداوی هممرز است.
این کشور با مساحت 603 هزار و 268 کیلومتر مربع که اکنون حدود 46 میلیون و 500 هزار نفر جمعیت دارد، سال 1991 با فروپاشی شوروی استقلال یافت،
اوکراین به دلیل توجه ویژه حکومت شوروی و موقعیت برتر اروپایی نسبت به دیگر جمهوری های وقت، مرکز صنایع پیشرفته ای مانند ساخت جنگ افزار، تجهیزات دقیق و هواپیما شد که هنوز هم در این بخش فعالیت های گسترده ای انجام می شود.
صادرات ارمنستان به ایران بامحصولات حلال
کارن کاراپتیان نخست وزیر ارمنستان از تاسیس دفتر حلال در این کشور برای صادرات انواع مختلف مواد خوراکی به ایران خبر داد.
سایت خبری لراگیر ارمنستان روز شنبه به نقل از سخنان کاراپتیان نوشت: دولت ارمنستان یک برنامه سرمایه گذاری دارد و سهم استان سیونیک هم در سال جاری میلادی 55 میلیون دلار است.
وی افزود: فعالیت ها در استان سیونیک بیشتر زمینه استخراج معادن، دامداری، کشاورزی و گسترش بازرگانی به سمت ایران مد نظر است.
وی افزود : در زمان حاضر با ایران در زمینه ایجاد منطقه آزاد اقتصادی مغری نیز در حال مذاکره هستیم که با کمک بخش های دولتی و خصوصی انجام خواهد شد.
شهر مِغری در استان سیونیک ارمنستان در منطقه مرزی با ایران قرار دارد.
به گفته کاراپتیان قرار است با همکاری طرف های ایرانی یک شرکت صادراتی تاسیس شود و اجناس ارمنستانی را به بازار ایران صادر کند و به همین منظور و برای حل مشکل کیفی اجناس ارمنستان، در ایروان دفتر حلال تاسیس شد.
اِمیل تاراسیان معاون وزارت توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری های ارمنستان نیز 27 دی ماه گفته بود: هدف از افتتاح دفتر غذای حلال ایران در ایروان و دیگر مناطق ارمنستان استفاده از این بازار برای افزایش مبادلات بازرگانی بین دو کشوراست.
تاراسیان افزود: امکانات بیشتری برای توسعه مناسبات دو کشور وجود دارد که گشایش دفاتر غذای حلال در ارمنستان به افزایش مبادلات نیز منجر خواهد شد.
وی همچنین به وجود فرصت های فراوان همکاری های دو جانبه برای تولید محصولات حلال در ارمنستان و صادرات آن به کشورهای مختلف از جمله ایران با دستاوردهای اقتصادی برای طرفین اشاره کرد.
مقام ارمنستانی افزود: از سوی دیگر، وجود فرآورده های غذایی حلال و توزیع آن سبب افزایش جذابیت گردشگری ارمنستان می شود، زیرا نیازهای گردشگران کشورهای اسلامی هم در این زمینه تامین خواهد شد.
تاراسیان همچنین بر ضرورت ایجاد نهادهای صدور گواهی کیفیت در ارمنستان و ایران، ارتباط بین مجموعه های مسئول در این بخش ها و پیگیری جدی برنامه های توسعه مناسبات اقتصادی دو کشور در عرصه های مختلف تاکید کرد.
ارمنستان با حدود 30 هزار کیلومتر مربع مساحت و سه میلیون نفر جمعیت در منطقه قفقاز که پس از فروپاشی شوروی در سال 1991 استقلال یافت، با ترکیه، گرجستان، جمهوری آذربایجان و ایران هم مرز است.
نظر شما