کندن  علف های هرز از جامعه آموزه فاطمی برای بشریت است

خبرگزاری شبستان: اوج سعادت بشر این است که انسان بیاید و علف های هرز را از این باغ پر گل بردارد، حضرت فاطمه زهرا(س) در اوج زندگی اجتماعی یاد داد که اگر می خواهی کاری انجام دهی بیا و با علف های هرز در جامعه مبارزه کن.

حجت الاسلام علی محمد باقی، کارشناس مرکز تخصصی نماز در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، با اشاره به اینکه حضرت زهرا(س) الگویی برای بشریت است، گفت: این الگو بودن باید از دو بُعد بررسی شود، بُعد اول فردی و بُعد دوم اجتماعی است.

 

وی در ادامه به ارایه مقدمه ای پیرامون بحث خود پرداخت و اظهار کرد: هویت فردی انسان در ارتباط با خدا شکل می گیرد، انسان از لحاظ فردی به میزانی که متصل به خدا و مبداء خود باشد، هویت می یابد، قرآن می فرماید: «يَا أَيُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَى اللَّهِ وَاللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ؛ اى مردم شما به خدا نيازمنديد و خداست كه بى ‏نياز ستوده است». با توجه به این آیه انسان در فقر مطلق است مگر آنکه ارتباط محکمی  با خداوند داشته باشد، چراکه با خدا به هویت می رسد. و حضرت زهرا(س) در حوزه فردی الگوی بشریت است چراکه در اوج ارتباط با خداوند بود.

 

باقی تصریح کرد: وقتی امام باقر(ع) به امام سجاد(ع) گفت: «شما بسیار عبادت می کنید و اهل سجده و نماز هستید، آن را کمتر کنید»، حضرت(ع) در پاسخ می فرمایند: «آن کتاب را بیاور (در آن کتاب عبادت های حضرت علی(ع) بود)»، سپس حضرت سجاد(ع) فرمودند: «این کتاب عبادت های جدم علی(ع) است. او بسیار بیشتر عبادت می کرد»؛ همچنین، زمانی که از حضرت امیرالمومنین علی(ع) که عبادت اش برای امام سجاد(ع) الگو بود، در مورد کثرت عبادت ایشان سوال می کنند، حضرت(ع) پاسخ می دهد: «چه می گویید، یک نگاه به فاطمه(س) بیندازید، عبادت من کجا عبادت فاطمه(س) کجا؟!»، این نشان می دهد که حضرت زهرا(س) در ارتباط شان با خدا در اوج هستند و چون این ارتباط بسیار قوی و عالی است ثمره اش این می شود که حضرت زهرای مرضیه(س) در اوج رضایت از خدا قرار می گیرد.

 

این پژوهشگر در ادامه ابراز کرد: این ثمره عبادت عظیم فاطمه زهرا(س) است که در اوج رضایت از خداوند قرار می گیرند و اینجاست که حضرت فاطمه زهرا(س) در زندگی با تمام مصائبی که می بینند در اوج رضایت هستند و این چیزی است که بشر امروز بشدت به آن محتاج است چون دائما در افسردگی و حزن و خوف قرار دارد، اصل بیماری بشر این است که انسان نسبت به آینده نگران و نسبت به گذشته اش پشیمان است در حالی که حضرت زهرا(س) در زندگی خود این موارد را حل کرده بود، اما با این حدیث می فهمیم که چه طور حضرت زهرا(س)به این جایگاه رسیدند. حضرت زهرا(س) فرمودند: « مَنْ أصعَدَ الي اللهِ خالِصَ عبادَتهِ اهبطَ اللهُ لَهُ افضَلَ مصلَحَةِ؛ هر کس عبادات و کارهای خود را خالصانه برای پروردگار خویش انجام دهد، خداوند بهترین مصلحت ها و برکات خویش را برای او تقدیر نموده و نازل می کند.»

 

باقی با بیان اینکه این حدیث حضرت زهرا(س) که ناظر بر عبادت خالص  است بر یک اصل نظر دارد، اظهار کرد: آن اصل این است که نظام خلقت، نظام احسن است، یعنی خداوند این نظام خلقت را به بهترین شکل خلق کرده است. در نظام خلقت همه چیز بهترین جایگاه را دارد. گاهی امور تکوینی هستند یعنی اموری که انسان در آن اختیاری ندارد مثل گردش کرات و زمین به دور خورشید، وجود ملائکه اما یک سری امور تشریعی هستند که انسان در آنها دخالت دارد.

 

وی ادامه داد: گاهی برخی گله می کنند که من در خانواده ای هستم که والدینم بی سواد اند، دیگری می گوید کاش فلان ویژگی خوب را در زندگی داشتم، پاسخ به آنها این است که اتفاقا با این شرایط در جایگاه خوبی قرار داری چرا که در نظام خلقت در جایگاه احسن خود قرار گرفتی و چه بسا اگر در شرایطی که به نگرش خودت بهتر بود قرار می گرفتی ظرفیت پذیرش آن را نداشتی یا اصلا وضعیت خوبی در انتظارت نبود.

 

کارشناس مرکز تخصصی نماز تاکید کرد: این اختیار ما نبوده است که در چه خانواده ای به دنیا بیاییم. ممکن است ظاهرا چیزی بد باشد ولی در نظام خلقت جایگاه خوب خود را دارد. رضایت الهی در مسیر زندگی همواره بهترین را برای انسان رقم می زند، چیزی که حضرت زهرا(س) به آن اشاره کرده اند. به همین جهت است که قرآن زن فرعون را مثال می زند که جزو چهار زن بهشت است، او در بهترین شرایط مادی قرار داشت ولی انتخاب کرد تا زندگی خود را بر مسیر خداوند  قرار دهد.

 

 وی ادامه داد: بنابراین، نگاه حضرت زهرا(س) این است که اگر انسان در نظام خلقت به نحو احسن عمل کند، به هر چه که برسد برای او بهترین حالت در این نظام است. فرقی ندارد که در ظاهر این دستاورد برای شخص تلخ باشد یا شیرین، مهم این است که در مسیر رضای حضرت حق قرار بگیرد.

 

باقی با بیان اینکه قرآن اشاره کرده است که نسبت به گذشته و آینده خوف نداشته باشید، ابراز کرد: حضرت زهرا(س) و فرزندان شان نیز چنین بودند. از جمله حضرت زینب(س) در اوج سختی ها و ظلمی که به ایشان وارد شد، فرمودند: «ما رأیتُ إلاّ جَمیلاً»

 

وی ادامه داد: اما در حوزه اجتماعی نیز حضرت زهرا(س) به ما یاد دادند که اوج زندگی اجتماعی بشر آن است که بیاید و دغدغه زندگی مردم را داشته باشد و اوج دغدغه زندگی مردم دغدغه برای سعادت بشریت است و اوج سعادت بشر این است که انسان بیاید و علف های هرز را از این باغ پر گل بردارد، فاطمه زهرا(س) در اوج زندگی اجتماعی یاد داد که اگر می خواهی کاری انجام دهی بیا و با علف های هرز در جامعه مبارزه کن.

 

باقی در پایان خاطرنشان کرد: پس ما باید حق را در جامعه نشان دهیم، این بسیار اهمیت دارد. حضرت زهرا(س) در اوج حرکت اجتماعی شان معیار حق و باطل را در آن زمان مشخص کردند و چنان حرکت کردند که امام عصر(عج) ایشان را الگوی خود معرفی کرده اند.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 617862

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha