نبود خانه عالم از مشکلات اساسی استقرار روحانی دائم در امامزاده ابوالقاسم قلعه گنج است

خبرگزاری شبستان: امامزاده سید ابوالقاسم قلعه گنج که به عنوان قطب فرهنگی جنوب کرمان شناخته شده است و در طول سال زائران زیادی را در خود می بیند اما از داشتن یک خانه عالم محروم است که نتیجه آن عدم استقرار روحانی دائم در این امامزاده است.

خبرگزاری شبستان-جنوب کرمان: حمایت از برگزاری برنامه های فرهنگی با رویکرد تقویت روحیه انقلابی گری در فضای معنوی بقاء متبرکه بسیار اهمیت دارد.

 

آیت الله العظمی صافی گلپایگانی می فرماید: باید از وجود امام ‌زاده‌ها در ترویج اسلام و ارتباط پیدا کردن مردم با اهل بیت علیه السلام و احیا تشیع استفاده کنیم همچنین آیت الله العظمی مکارم شیرازی تاکید دارند که بقاع و بارگاه امامزادگان هم از نظر ظاهری باید مناسب باشد و هم از نظر توجیهات معنوی برای مردم موثر واقع شوند و در کنار برگزاری همایش بزرگداشت برای امامزادگان، باید اجرای برنامه های فرهنگی مورد توجه مسئولان قرار بگیرد و امامزادگان به کانون نشر فرهنگ اسلامی تبدیل شوند و در ادامه آیت الله العظمی جوادی آملی نیز می فرمایند: مکتب تشیع به برکت ورود فرزندان اهل بیت علیه السلام نصیب مردم ایران شد.

 

اهمیت توجه به مقام و منزلت این بقاء شریف بر کسی پوشیده نیست چرا که اکثر این امامزاده ها جهت همراهی با امام رضا علیه السلام و رویارویی با ظلم قیام کرده اند و بزرگداشت مقام آنان در واقع گرامی داشتن فرهنگ مبارزه با ظلم و بیداد است.

 

این لزوم توجه از زمان رهبری امام خمینی رضوان الله علیه مدنظر بوده است چنانکه فرمودند: ما می خواهیم که در پناه این امامزادگان مردم در آرامش زندگی کنند، موقوفات باید به حال وقفیت باقی و عمل به وقـف شود؛ همچنین رهبر معظم انقلاب بر لزوم اهمیت این موضوع دستور دادند که امامزادگان و بقاع متبرکه باید به قطب فرهنگی تبدیل شوند.

 

از آن زمان تا کنون توجه به منزلت این بزرگان بیش از پیش شده است هرچند که علاقه مردم ایران به امامزاده ها درونی است اما توجه به راه های افزایش این علاقه جزو اولویت های فرهنگی کشور محسوب می شود اما همچنان از این ظرفیت بالای این بقاع به خوبی استفاده نشده است.

 

استفاده از حضور زائرانی که به طور ثابت و همیشگی به این مکان های شریف می آیند، سرمایه بزرگی است که با مدیریت مناسب می تواند وسیله ای برای حل مشکلات مردم و فضای اجتماعی اطراف بقاء متبرکه باشد.

 

تقویت فعالیت های اعتقادی پایگاه های بسیج و کانون فرهنگی به طور همزمان و منسجم و گسترش فعالیت ها از طریق همکاری با افراد سرشناس محلی می تواند راهکار خوبی در این زمینه باشد.

 

 یکی از این بقاء متبرکه که مورد توجه مردم جنوب کرمان و استان های همجوار است، امامزاده سید ابوالقاسم قلعه گنج است.

 

 

حجت الاسلام کاظم سالاری مبلّغ بومی که در ایام تعطیلات عید نوروز در امامزاده سید ابوالقاسم  مستقر است، به خبرنگار شبستان گفت: امامزاده سید ابوالقاسم از نوادگان امام موسی بن جعفر علیه السلام است که همراه با ورود حضرت معصومه سلام الله علیه در سال 201 قمری  وارد ایران می شوند اما با دشمنان دین برخورد می کنند و به همراه تعدادی از نوادگان امام موسی بن جعفر از جمله شاهچراغ و امامزاده سید مظفر متواری می شوند که سر انجام سید ابوالقاسم در منطقه قلعه گنج مستقر شده و در نهایت از دنیا می رود.

 

 وی در ادامه با بیان ارادت مردم به این امامزاده گفت: از سالیان بسیار دور مردم و اقشار مختلف جامعه با پای پیاده به این مرقد شریف، مشرّف می شدند و شاهد کرامت های زیادی از سید ابوالقاسم بوده اند.

 

 

وی پس از ذکر جایگاه این امامزاده با اشاره به مشکلات موجود در امامزاده سید ابوالقاسم به خبرنگار شبستان گفت: بزرگ ترین کمبود و مشکل در این بارگاه، نبود خانه عالم است که باعث به وجود آمدن مشکلات بعدی می شود.

 

حجت الاسلام صادقی اظهار داشت: نبود امام جماعت مستقر و افزایش آسیب های اجتماعی در منطقه از جمله مشکلات مهمی است که با استقرار امام جماعت و کارشناس مذهبی موجب کاهش این آسیب های اجماعی می شود.

 

این کارشناس مذهبی با اشاره به عملکرد ضعیف صدا و سیما نسبت به معرفی امامزاده سید ابوالقاسم، بیان داشت: انتظار داریم صدا و سیمای استان نسبت به این امر توجه بیشتری داشته باشد.

 

در ادامه پس از ورود به محیط امامزاده شاهد برپایی چند غرفه بودیم که چند تن از مبلغین روحانی بومی در آن مستقر بودند و به زائرین خدمات فرهنگی ارائه می دادند از جمله غرفه های آن می توان به غرفه مشاوره، کودک و نوجوان و فضای مجازی اشاره کرد.

 

حجت الاسلام محمد رئیسی یکی از مبلغینی است که توسط حوزه علمیه قم به این منطقه اعزام شده است که در ادامه از حال و هوای عید نوروز و حضور زائران در حرم امامزاده سید ابوالقاسم به خبرنگار شبستان گفت: وجود این امامزاده به عنوان قطب فرهنگی در جنوب کرمان موجب جذب بسیاری از عاشقان اهل بیت به این منطقه شده است لذا این مکان می تواند یک محل فرهنگی برای مردم منطقه و استان های هم جوار باشد.

 

 

وی افزود: علی رغم تلاش ها و زحمت های فراوانی که اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان جهت پویا کردن این قطب فرهنگی متقبّل شده است اما همچنان مسائل و مشکلات عدیده ای وجود دارد که می توان به عدم وجود اسکان مناسب و کافی در جوار امامزاده اشاره کرد تا جایی که زائرین مجبور هستند که در مکان های غیر بهداشتی سکونت داشته باشند.

 

وی از دیگر مشکلات موجود در امامزاده سید ابوالقاسم را ضعیف بودن فشار آب و نبود خانه عالم عنوان کرد و افزود: پیشرفت های فرهنگی خوبی نیز داشته ایم که نباید نادیده بگیریم و همچنین در زمینه پیشرفت فیزیکی امامزاده نیز حرکت های رو به جلوی خوبی داشته است.

 

 

در ادامه یکی از زائرین امامزاده سید ابوالقاسم در خصوص کیفیت محل اسکان به خبرنگار شبستان گفت: متاسفانه مکان خوب و مناسبی برای اسکان زائرین تعریف نشده است و خانواده ها مجبور هستند در مکان های نامناسب و غیر بهداشتی استقرار پیدا کنند که این امر موجب نارضایتی آنان شده است.

 

 

 

 

کد خبر 618588

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha