یادمان‌های دفاع مقدس مکتبی برای تربیت نیروهای انقلابی است

خبرگزاری شبستان: دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، اظهار داشت: یادمان‌های دفاع مقدس بهترین مکان برای تبلیغ انقلابی بودن است؛ و می‌توان یادمان‌های دفاع مقدس را مکتبی برای تربیت نیروهای انقلابی تبدیل کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد مرکزی راهیان نور، سرلشکر دکتر محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، در جمع خبرنگاران گفت: فرهنگ یک امر میراثی است که اگر خواهان حفظ این میراث هستیم باید مرتب در حال بازتولید باشیم؛ چرا که انتقال فرهنگ بدون بازتولید امکان پذیر نیست و خروجی آن یک چیز سوری و ظاهری خواهد بود.

 

وی به معنای بازتولید اشاره کرد و افزود: بازتولید یعنی تولید فرهنگ؛ تولید فرهنگی که در امتداد و مسیر هویت و ارزش ها قرار داشته باشد و به اندازه‌ خود دارای زحمت فراوانی است که در این ارتباط می‌توان به فرهنگ دفاع مقدس اشاره کرد.

 

وی تصریح کرد: چگونه فرهنگ دفاع مقدس در صحنه‌ جهاد شکل گرفت؟ سوالی است که باید بدان پاسخ داده شود، دفاع مقدس عرصه‌ای بود که زمان و هزینه ای خاصی برای آن صرف شد که نتیجه آن تولید فرهنگ دفاع مقدس بود که به آن تولید اولیه فرهنگ می‌گوییم.

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، اضافه کرد: اگر خواهان انتقال تولید فرهنگ دفاع مقدس به نسل های آینده هستیم نباید تنها اکتفا به انتقال ظاهری این فرهنگ داشته باشیم چرا که این فرهنگ باید در هر نسلی بازتولید شود، که لازمه این امر وجود کارگاه‌های آموزشی است.

 

وی به جایگاه باز تولید فرهنگ دفاع مقدس اشاره کرد و یادآور شد: منظور از کارگاه تنها منبر و رسانه نیست بلکه کارگاه واقعی قدم گذاشتن بر روی جای پای شهدا و پیروی از راه حقیقی آنان است که انسان ها را دعوت می‌کنند تا سیر و سلوک حقیقی را عملا نظاره‌گر باشند.

 

وی ادامه داد: در این عرصه یادمان های دفاع مقدس در حقیقت کارگاه بازتولید فرهنگ جهاد و دفاع مقدس محسوب می‌شوند که زائران با قدم گذاشتن بر روی قدمگاه شهدا از مسیرهایی که آنان رفتند با حضور و درک احساس در آن صحنه‌ها شاهد باز تولید فرهنگ خواهند بود که این درک احساس در یادمان‌های دفاع مقدس نسبت به مراکز استان ها و یا در سر کلاس درس امکان پذیرتر خواهد بود.

 

رضایی، ابراز کرد: حرکت راهیان نور نسبت به سایر برنامه‌های فرهنگی از برجستگی بسیار بالایی برخوردار است چراکه برجستگی‌های یادمان های دفاع مقدس در فرآیند تولید فرهنگی و حفظ روحیات دفاع مقدسی نقش مهمی را ایفا می‌کنند و می‌توان گفت این فرهنگ یکی از اقدامات ناب و از جمله ابتکارات و نوآوری‌های مهم در حوزه فرهنگ جمهوری اسلامی محسوب می‌شود.

 

وی به نقش رسانه در ترویج تفکر و فرهنگ دفاع مقدس اشاره کرد و اذعان داشت: با اینکه ما فکر می‌کنیم از جنگ هشت ساله دفاع مقدس همه مردم آگاهی دارند ولی طی بررسی‌های صورت گرفته از جمعیت کشورمان درمی یابیم که از هر۱۰ نفر تنها ۲ نفر اطلاع از تحولات مربوط به جنگ ایران و عراق دارند.

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، عنوان کرد: در این عرصه رسانه نقش مهمی دارد به خصوص رسانه هایی که در حوزه دفاع مقدس فعالیت می‌کنند از جایگاه موثری در تبیین این فرهنگ برخوردار هستند که در ارتباط با فرهنگ دفاع مقدس رسانه‌ها می توانند این نقش تبلیغی را بهتر ایفا کنند.
 

وی بیان کرد: انقلابی بودن دو زادگاه دارد، یکی انقلاب اسلامی و دیگری دفاع مقدس؛ زادگاه انقلابی‌گری این دو حادثه تلقی می‌شود، انقلابی بودن از دل انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بیرون آمده به همین دلیل بسیجیان و پاسداران ما انقلابی بوده و چون لباس نظامی بر تن می‌کردند و مردم این قشر از جامعه را با سایر درجه داران دیگر کشورها یکی می کنند.

 

رضایی، خاطر نشان کرد: این درحالیست که سپاه و بسیج یک نهضت انقلابی بوده و یادمان های دفاع مقدس بهترین مکان برای تبلیغ انقلابی بودن است و می‌توان یادمان‌های دفاع مقدس را مکتبی برای تربیت نیروهای انقلابی تبدیل کرد.

 

کد خبر 618783

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha