منظور قرآن از « قَوْمًا غَيْرَكُمْ»/ظهور طبیعی رخ می دهد نه با معجزه

خبرگزاری شبستان: دلیل محبت خداوند به این قوم [بنابر تحلیل من]، این است که آنقدر برای امام حسین(ع) گریه کردند که دل خداوند را به دست آوردند زیرا در روایت داریم؛ «أَحَبَّ اللَّهُ مَنْ أَحَبَّ حُسَيْناً؛ خدا دوست دارد، كسی که حسین(ع) را دوست بدارد.»

به گزارش خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان، استاد حوزه و دانشگاه در ماه محرم سال 93 در حسینیه آیت الله حق شناس، سلسله مطالب و سخنرانی هایی با موضوع «آخرین مراحل انتظار» را ایراد کرده است که بنا داریم، در 13 شماره به آنها بپردازیم که در ادامه شماره ششم آن را مطالعه می کنید:

 

آخرالزمان، تنها زمان بدی ها نیست بلکه در این دوران، خوبی ها نیز اوج می گیرد، بنابراین، اگر در فضای ذهنی خود و جامعه اینگونه تلقی کنیم که در آخرالزمان هر میزان پیش رویم، بدی ها افزایش پیدا می کند، انتظار خوب بودن از خود نخواهیم داشت و خود را در بدی ها، معاف خواهیم کرد و در مسابقه برای خوب تر شدن، شرکت نخواهیم کرد، در حالی که اگر در ذهن داشته باشیم که در آخرالزمان خوبی ها به اوج می رسد و خوبان عالم برای خوب بودن، با یکدیگر رقابت می کنند، انتظار از خودمان بالا می رود همانطور که در زمان دفاع مقدس، در یک محل زمانی که شهیدی می آوردند، صدها نفر به جای این شهید، عازم جبهه ها می شدند، به این دلیل که مشاهده قله ها موجب متبلور شدن فطرت انسانی می شود و در آن زمان، برای سخت ترین مراحل بندگی اقدام خواهد کرد.

سوره محمد(ص)، در زمینه درگیری اسلام و کفر از سوره های بسیار مهم است و از همان اول این سوره، خداوند برای کفار خط و نشان می کشد و بعد جایگاه شهدا را بیان می کند، البته تلاوت قرآن از این سوره به بعد مورد سفارش پیامبر(ص) بوده است و این بخش از قرآن، به جزء پیامبر(ص) مشهور است اما در آیه پایانی این سوره آمده است: «وَإِن تَتَوَلَّوْا يَسْتَبْدِلْ قَوْمًا غَيْرَكُمْ ثُمَّ لَا يَكُونُوا أَمْثَالَكُمْ؛ اگر پشت کنید و پای دین نایستید، خداوند قاعده استبدال را جاری خواهد کرد و قوم دیگری را جای شما خواهد آورد، سپس آنان دیگر مانند شما نخواهند بود» این تعبیر قرآن بسیار بالاست.

 

هم شیعه و هم سنی نقل کردند که بعد از نزول آیه پایانی سوره محمد(ص)، همگان از حضرت(ص) سوال کردند که آن قومی که بعد از ما خواهند آمد و بهتر از ما هستند، چه کسانی هستند و پیامبر(ص) اشاره کردند، به سلمان فارسی و فرمودند: «قوم این مرد خواهند بود» و این مورد تائید شیعیان و اهل تسنن است، بنابراین، آخرالزمان، بازه زمانی بدی ها نیست بلکه زمان بروز خوبی های بی سابقه در تاریخ است و این خوبی ها و سرچشمه آنها، مربوط به ایرانیان است.

 

خداوند در سوره مبارکه مائده، مختصات بیشتری از یاران آخرالزمانی بیان می کنند و می فرمایند: «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنوا مَن يَرتَدَّ مِنكُم عَن دينِهِ فَسَوفَ يَأتِي اللَّهُ بِقَومٍ يُحِبُّهُم وَيُحِبّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى المُؤمِنينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الكافِرينَ يُجاهِدونَ في سَبيلِ اللَّهِ وَلا يَخافونَ لَومَةَ لائِمٍ ذلِكَ فَضلُ اللَّهِ يُؤتيهِ مَن يَشاءُ  وَاللَّهُ واسِعٌ عَليمٌ؛ ای کسانی که ایمان آورده‌اید! هر کس از شما، از آیین خود باز گردد، به خدا زیانی نمی‌رساند؛ خداوند جمعیّتی را می‌آورد که آنها را دوست دارد و آنان (نیز) او را دوست دارند، در برابر مؤمنان متواضع، و در برابر کافران سرسخت و نیرومندند؛ آنها در راه خدا جهاد می‌کنند، و از سرزنش هیچ ملامتگری هراسی ندارند. این، فضل خداست که به هر کس بخواهد (و شایسته ببیند) می‌دهد؛ و (فضل) خدا وسیع، و خداوند داناست.»

 

این آیه از معدود آیاتی است که خداوند از محبت خود در آن سخن به میان آورده و این مربوط به آخرالزمان است و علامه طباطبایی(ره) مفصل ذیل این آیه می فرمایند که «این آیه متعلق به شیعیان اهل بیت(ع) و مربوط به ظهور قومی در آخرالزمان از ایرانیان است.» زیرا بعد از این می فرماید: «إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ؛ ولى شما تنها خدا و پيامبر اوست و كسانى كه ايمان آورده‏ اند همان كسانى كه نماز برپا مى دارند و در حال ركوع زكات مى‏ دهند.» یعنی آیه مربوط به ولایت امیرالمومنین علی(ع) بیان شده است.

 

بعد از نزول این آیه نیز از پیامبر(ص) سوال شد که این قوم چه کسانی هستند و حضرت(ع) به سلمان اشاره کردند و پاسخ دادند، «از قوم سلمان خواهند بود» بنابراین، حجت تمام است و ما در این قوم قرار گرفته ایم که خداوند آنان را دوست دارد و آنان نیز خداوند را دوست دارد. خداوند اول از محبت خود نسبت به آنان سخن می گوید.

 

دلیل محبت خداوند به این قوم [بنابر تحلیل من]، این است که این قوم آنقدر برای امام حسین(ع) گریه کردند که دل خداوند را ب هدست آورده اند زیرا در روایت داریم؛ «أَحَبَّ اللَّهُ مَنْ أَحَبَّ حُسَيْناً؛ خدا دوست دارد، كسی را که امام حسین(ع) را دوست داشته باشد».

 

جمعیت 20 میلیونی این سال های اربعین حسینی یک اتفاق بزرگ است اما باید گفت اگر کربلا در ایران بود، ما در طول تاریخ به عالم نشان می دادیم که امام حسین(ع) کیست و کربلا کجاست زیرا ما بدون داشتن کربلا، در خیابان ها برای عزاداری امام حسین(ع) حاضر می شدیم و البته اینها نیز ثمرات تلاش های امام سجاد(ع) است که نقل شده است، 50 هزار غلام از ایران در طول عمر خود خریداری کردند و در منزل، آنان را با روضه امام حسین(ع) تربیت کردند، این افراد آب می آوردند، حضرت(ع) اشک می ریختند، غذا می آوردند، ایشان گریه می کرد یا گوسفند ذبح می کردند، از حال می رفت و بعد از مدتی غلام را رها می کردند، ما از نسل های آنها به وجود آمده ایم که برخی از عزاداران فعلی امام حسین(ع)، بدون این که کربلا را ببینند، محب امام حسین(ع) هستند.

 

در این آیه ذکر شده است که این قوم در آخرالزمان نسبت به یکدیگر متواضع هستند و ویژگی دیگر آنها این است که در برابر دشمنان سخت هستند یعنی ابتدا با یکدیگر فروتن هستند و پس از آن در برابر دشمن، سخت هستند. در روایتی از امام صادق(ع) داریم که «از خطاهای برادر دینی ات بگذر تا سرمایه ای برای تقابل با دشمن باشد».

 

ظهور امام زمان (عج) و قیام حکومت ایشان به صورت طبیعی رخ می دهد و امام صادق(ع ) می فرمایند: «فکر نکنید با معجزه این اتفاق ها رخ خواهد داد»، آیت الله بهجت (ره) و امام خمینی(ره)  نیز می فرمودند: «با معجزه امور جهان اصلاح نخواهد شد». امام صادق(ع) دست به پیشانی می کشیدند و می فرمودند؛ «کار امام زمان(عج) درست نخواهد شد، مگر شما عرق پیشانی خود در اثر کار برای خدا را با خونی که برپیشانی تان جاری شده است، با هم پاک کنید» یعنی با نشستن و دعا کردن، امور درست نمی شود و برای طبیعی بودن، امام زمان(عج) نیازمند مدیر، فرمانده و ... است که باید این امور را آموخته باشند.

 

بنابراین، جمهوری اسلامی، فلسفه اش تربیت چنین افرادی است که دست پاک و نورانی باشند تا جایی که فرماندهان سپاه حضرت(عج) در هر شهری که حاضر می شوند، مردم خاک قدم های آنان را توتیا چشمان می کنند و در روایت داریم اکثر این افراد ایرانی هستند.

کد خبر 619455

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha