همکاری کشتیرانی ایران با ژاپن

خبرگزاری شبستان:کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در راستای توسعه فعالیت هایش با سایر کشورها مراوداتی را آغاز کرده است و در حال حاضر نیز با ۲ شرکت خدمات بندری و لجستیکی ژاپنی در سنگاپور تفاهم نامه همکاری امضا کرده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: در ابتدای دهه ۱۳۴۰، افزایش حجم واردات کالا به ایران و ورود و خروج بی‌رویه کشتی‌های خارجی در بنادر داخلی، از گذشته موجب بروز حساسیت در کشور می‌شد. بدین ترتیب اندیشه تاسیس یک شرکت مستقل کشتیرانی در محافل بانکی و بازرگانی کشور قوت گرفت و برخی از مسئولان را به مطالعه و بررسی طرح تاسیس نخستین شرکت کشتیرانی ایرانی واداشت به ویژه اینکه نیاز به یک حمل و نقل دریایی منظم و ملاحظاتی چون موقعیت جغرافیایی خاص ایران، داشتن مرزهای طولانی آبی، دسترسی به آب‌های گرم و حساسیت حیاتی حمل و نقل کالا از طریق دریا نیز بر اهمیت این موضع می‌افزود. بر این اساس مطالعاتی از سوی سیستم بانکی و سازمان برنامه و بودجه در این زمینه انجام شد.

 

 نتیجه این مطالعات که از سال ۱۳۴۰ آغاز شده بود، در اولین اجلاس مجمع عمومی موسسین در مرداد ۱۳۴۶ تصویب و شرکتی با نام شرکت کشتیرانی ملی آریا فعالیت خود را از همان زمان آغاز کرد. فعالیت کشتیرانی آریا در سال ۱۳۴۷ با دو فروند کشتی کوچک، با ظرفیت‌های هزار و یک هزار و ۵۵۰ تن، در حوزه خلیج فارس و ۴ فروند کشتی اقیانوس پیما با نام‌های آریاسپ، آریافر، آریاناز و آریاگام با ظرفیت ۶۱ هزار و ۲۵۲ تن در مسیر خلیج فارس – اروپا، خلیج فارس – آسیا و خلیج فارس - آمریکا و بالعکس شروع شد. تا پایان سال ۱۳۵۶ تعداد کشتی‌های ناوگان آریا به ۴۲ فروند و به ظرفیت کل ۵۲۵ هزار تن افزایش یافت.

 

بنابراین گزارش، پس از انقلاب اسلامی؛ شرکت کشتیرانی آریا، به شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، تغییر نام یافت و به‌عنوان یکی از شرکت‌های وابسته به وزارت بازرگانی به فعالیت تجاری خود ادامه داد. از آن سالها به بعد با استفاده از ابزار و تکنولوژی روز؛ روز به روز بر قابلیت های کشتیرانی در ایران افزوده شده است به طوری که امروز در محافل عمومی نیز در این باره تاکید و تصریح شده است و در آخرین رده بندی بین المللی منتشر شده از سوی موسسه «آلفالاینر» کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با یک پله صعود در جایگاه 21 جهان قرار گرفت.

 

این گزارش می افزاید: کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در راستای توسعه فعالیت هایش با سایر کشورها مراوداتی را آغاز کرده است و در حال حاضر نیز با 2 شرکت خدمات بندری و لجستیکی ژاپنی در سنگاپور تفاهم نامه همکاری امضا کرده است. روابط عمومی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در این زمینه خبر داده است: "این تفاهم نامه به دنبال مذاکرات اخیر محمد سعیدی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با مدیران شرکت های «سوزوئه(SUZUE CORPORTION)» و «کامیگومی (KAMIGUMI)» به امضا رسید. بر اساس این تفاهم نامه، زمینه های همکاری برای ساخت بنادر خشک و سرمایه گذاری در ترمینال های بندری در ایران با مشارکت این دو شرکت بررسی می شود تا پس از انجام مطالعات مقدماتی در قالب قرارداد عملیاتی به اجرا درآید."

 

یادآور می شود: در حال حاضر گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با حدود نیم قرن فعالیت در صنعت جهانی حمل‌ونقل دریایی و با دارا بودن شبکه بین المللی مطمئن و توانایی ارائه خدمات متنوع حملونقل، سریع و فراتر از انتظارات مشتریان، به عنوان یک شریک جهانی شایسته برای صاحبان کالا و مشتریان خود شناخته می‌شود.

کد خبر 620021

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha