به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، علی اصغر احمدی، رییس ستاد انتخابات کشور در حاشیه نشست معاونان سیاسی استانداری های سراسر کشور که بعدازظهر امروز شنبه 19 فروردین در وزارت کشور برگزار شد، گفت: ثبت نام از داوطلبان دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری در 5 روز کاری و از 22 فروردین آغاز می شود.
وی با اشاره به روند شکل گیری هیئت نظارت مرکزی انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: رییس این هیئت وزیر کشور است و بنده نیز به عنوان نایب رییس وی و آقای پورعلی مطلق نیز به عنوان دبیر هیئت اجرایی مرکزی هستند.
احمدی در رابطه با ارسال تعرفه ها به حوزه های رای گیری گفت: ما برای هر سه انتخابات میان دوره ای مجلس، شوراهای اسلامی و همچنین ریاست جمهوری بالغ بر 200 میلیون برگه رای طراحی و چاپ و آماده کردیم و مهرهای انتخاباتی طی دستورالعمل مشخص و با حضور نمایندگان هیئت نظارت طی تشریفاتی به همه استان ها ارسال شده است.
وی در رابطه با تمهیدات وزارت کشور برای برخورد با کسانی که به تبلیغات زودهنگام و یا احیانا تخریب کاندیداها می پردازند، گفت: انتخابات ریاست جمهوری از 22 فروردین آغاز می شود و وقتی بحث ایجاد فضای شور و نشاط انتخاباتی باشد از نظر ما مشکلی ندارد اما در برخی موارد که مصداق تخلفات انتخاباتی و تبلیغات زودرس باشد قطعا برخورد خواهد شد.
وی ادامه داد: تشکیل جبهه در ایام انتخابات متشکل از احزاب دارای پروانه و آن هم احزاب معتبر و با اطلاع کمیسیون ماده 10 احزاب باید باشد.
رییس ستاد انتخابات کشور یادآور شد: بعضی وقت ها می بینیم که برخی از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند که در همین جا از این افراد می خواهیم که قانون را رعایت کنند و در زمان تبلیغات می توانند از هرگونه وسایل شنیداری، دیداری و گفتاری و ... برای تبلیغات استفاده کنند.
وی تصریح کرد: ممکن است برخی افراد مطالبی را بیان کنند که این موضوع باعث تخریب دیگران شود و اگر با کسی چنین برخوردی شود وی باید به مراجع قضایی مراجعه کند و ما در ستاد انتخابات به همه استانداران، فرمانداران و بخشداران اعلام کردیم چنانچه با این گونه موارد مواجه شوند به مراجع ذیربط اطلاع دهند.
این مقام مسئول در ستاد انتخابات کشور در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا جلسه آقای شریعتمداری معاون رییس جمهور با مدیران کانال های تلگرامی مصداق تبلیغات زودهنگام نیست و آیا نباید به عنوان یک تخلف با این موضوع برخورد شود، گفت: من از مطالبی که شما اشاره کردید اطلاعی نداریم و نمی دانم در این جلسه چه چیزی مطرح شده است ولی اگر در جلسه مقدماتی برای کاری انجام شود ایرانی ندارد ولی اگر مفاد جلسه تبلیغ برای فرد خاص باشد می تواند مصداق تخلف باشد.
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اقدام ضرغامی برای خریداری برخی کانال های تلگرامی و سایت ها گفت: اینکه کسی بخواهد سایت و یا کانالی را بخرد بحث تخصصی در حوزه تجارت محسوب می شود یا نه و اینکه وی یا هر کسی این سایت را برای تخریب دیگران می خرد بحثی جدا است که البته بعید می دانم برخی عزیزانی که ما می شناسیم از این سایت ها برای تخریب دیگران استفاده کنند چرا که آنها این قدر فهم و شعور دارند که چنین کاری نکنند.
احمدی در رابطه با آخرین آمار از واجدین شرایط برای رأی دادن گفت: در حال حاضر اختلاف تخصصی بین مرکز آمار و ثبت احوال در بحث عدد واجدین شرایط وجود دارد که این عدد نیز سنگین نیست و امیدواریم هرچه زودتر این عدد مشخص شود گرچه تعداد واجدین شرایط برای انتخابات مجلس در سال 95، 55 میلیون نفر بوده است.
وی همچنین در رابطه با تایید صلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها گفت: برای انتخابات شوراها مراجع چهارگانه الزامی بود که باید استعلام از این مراکز چهارگانه به تشخیص هیئت اجرایی انجام می شد و مدت زمان این استعلام 10 روز بود و مراجع چهارگانه باید به مصداق قانون مستندات خود را به هیئت های اجرایی ارایه می دادند و به معاونان سیاسی اعلام می کردند.
وی اضافه کرد: ما به معاونان سیاسی اعلام کردیم که بررسی صلاحیت ها باید محرمانه باشد و افشای اسرار مردم جرم است و هیئت اجرایی تنها مرجع تشخیص صلاحیت داوطلبان است البته هیئت های اجرایی موظف اند آنچه که مراکز چهارگانه ارایه کرده اند را در جلسات خود مطرح کنند.
رییس ستاد انتخابات کشور همچنین در ادامه نشست خبری خود در رابطه با تمهیدات وزارت کشور برای حفظ و امنیت انتخابات خاطرنشان کرد: وزیر کشور در دیدار با مقام معظم رهبری اعلام کردند امنیت، سلامت و شور و نشاط انتخابات را برای اینکه زمینه حضور حداکثری مردم را فراهم آورند را انجام می دهند و شورای امنیت وزارت کشور به ریاست وزیر کشور تشکیل می شود و قانون نیز می گوید در هر شعبه اخذ رای دو نیروی محافظ شعبه باید باشد و این موضوع به عهده نیروی انتظامی است.
وی با بیان اینکه وزارت کشور از ظرفیت همه دستگاه ها اعم از سپاه پاسداران، نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات و دیگر مقامات و نهادها برای حفظ امنیت انتخابات استفاده می کند، گفت: البته حفظ بخشی از تامین امنیت انتخابات به خود کاندیداها و طرفداران آنها برمی گردد.
وی همچنین زمان تبلیغات برای انتخابات ریاست جمهوری را 20 روز عنوان کرد و ادامه داد: زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری از 7 تا 28 اردیبهشت و انتخابات شوراها از 21 تا 27 اردیبهشت خواهد بود.
رییس ستاد انتخابات کشور همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما به عنوان رییس ستاد انتخابات کشور در سفرهای استانی رییس جمهور حضور دارید و آیا این شائبه تبلیغات زودهنگام با توجه به اینکه رییس جمهور خود یکی از کاندیداهای احتمالی انتخابات است را در کشور دامن نمی زند، گفت: بنده به عنوان کارمند اداری نظام جمهوری اسلامی باید از 22 فروردین انتخابات را دنبال کنم و اگر شما مشاهده کردید این سفرها صفر تا صدش منشا تبلیغات است حق با شماست اما باید بگویم چرا این سفرهای رییس جمهور برای افتتاح و پیگیری پروژه هاست و اینکه برخی این سفرها را تبلیغاتی قلمداد می کنند به زعم بنده اشتباه است.
نظر شما