سد روانی حوزه و توجه بیش از اندازه به دروس شکسته شود

خبرگزاری شبستان: رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان گفت: طلبه موسسه آموزش عالی حوزوی مجتهده امین باید متفاوت از حوزه باشد، چون ماموریت ما تبلیغ، تشریح و توسعه فرهنگ دینمداری است که می‎تواند قالب مکتوب یا قالب هنری یا رسانه‎ای داشته باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان٬ حجت الاسلام محمد قطبی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در آیین تکریم و معارفه مدیر موسسه آموزش عالی حوزوی مجتهده امین از انتظارات دفتر تبلیغات به عنوان هیئت موسس از یک مدرسه علمیه اشاره نمود و خاطرنشان کرد: در دنیا نسل اول نهادهای آموزشی و دانشگاه‎ها بر پایه آموزش و خواندن و نمره گرفتن بود که در این روش به بن بست رسیدند و اینجا بود که نسل دوم دانشگاه‎ها به وجود آمد و گفتند که راه‎های دریافت انسان فقط گوش نیست بلکه چشم انسان هم هست و در اینجا بحث پژوهش و کاوش در هستی هم مطرح شد و دانشگاه‎های پژوهش محور یا پژوهش مدار ایجاد شد.

 

وی ادامه داد: در این  روش هم تا مسیری پیش رفتند و بعد به این نتیجه رسیدند که همه وجود انسان که گوش و چشم نیست. در این مرحله به سایر توانمندی‎های بشر از قبیل دست و پا و مهارت هم توجه شد و نسل سوم دانشگاه‎ها با عنوان دانشگاههای مهارتی و کارآفرینی و فنی و حرفه‎ای به وجود آمد که این مورد یک جهش علمی در دنیا بود.

 

حجت الاسلام قطبی با بیان اینکه دنیا امروز به این نتیجه رسیده است که همه دانش در دیده‎ها یا شنیده‎ها یا توانمندی‎ها نیست بلکه هسته مرکزی این موارد که می‎تواند انسان را به رشد و تعالی برساند و او را به حرکت وا دارد و این که در چه فضایی زندگی می‎کند؛ قدرت تفکر و عقلی اوست یادآور شد:  پیش از این که دنیا به این نتیجه برسد حضرات معصومین اینها را گفته‎اند و ما در این مورد کوتاهی می‎کنیم و به سراغ منابع دینی نمی‎رویم بلکه از غربی‎ها پیروی می کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه قرآن برای شنیده هاف دیده‎ها و مهارت‎ها ارزش قائل است  گفت: قرآن وقتی که به فکر و قوه عاقله می‎رسد چنان رتبه را بالا می برد که گویا وجه تمایز انسانیت انسان با همه مخلوقات در عقل و تفکر و اندیشه اوست.

 

حجت الاسلام قطبی اظهار داشت: اگر بتوانیم به عقب برگردیم می بینیم که در حوزه‎ها با قوه عاقله و فکر انسان را به درس خواندن، وادار می‎کردند نه به شنیده و دیده و مهارت، بلکه فکر و اندیشه او بود که ارزش داشت.

 

وی با بیان اینکه دفتر تبلیغات به عنوان یک نهاد فرهنگی وابسته به نظام است که بدون واسطه از ولی فقیه حکم دریافت می‎کند  تاکید کرد:  وظیفه‎ای که مقام معظم رهبری برای دفتر تعیین کردند این است که به عنوان پیشانی تفکر شیعه و پیشانی حرکت لوکوموتیو جریان تبلیغی جلو برود و مسیر را آماده کند و قطار تبلیغات دینی را دنبال خودش به سمت مورد نظر بکشاند، یعنی نیازها و ضرورت‎ها و افق‎ها را شناسایی کند و برای آینده پیش بینی کند که چه چیزهای مورد نیاز این جامعه است

 

حجت الاسلام قطبی اظهار داشت: دفتر تبلیغات برای  تامین این ضرورت به چند ظرفیت پژوهشی و انجام کارهای مطالعاتی،  ظرفیت دانشگاه(دانشگاه باقر العلم)،  ظرفیت فرهنگی و تبلیغی از قبیل اعزام و فعالیت هنری فضای مجازی و  مرکز آموزش عالی حوزوی رسیده است که این ظرفیت اگر در راستای ماموریت قرار گیرد نقطه قوت است و اگر در مسیر قرار نگیرد نقطه ضعف می‎شود.

 

وی گفت: خواست ما این است که طلبه مجتهده امین به یک خروجی متفاوت برسد، چون ماموریت ما تبلیغی است و وظیفه ما تشریح، تبیین و توسعه فرهنگ دینمداری است که می‎تواند قالب مکتوب یا قالب هنری یا رسانه‎ای داشته باشد.

 

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان افزود: روش‎ها و قالب‎ها برای ما محدودیت ندارد و بسته به توانایی فرد، نیاز، اقتضا و شرایط تعریف می شود، برای ما افتخار است که طلبه ما که در سطح دو یا سه و چهار که فارغ التحصیل شده توانمندی‎های دیگر هم دارد که به عنوان یک نخبه تبلیغی بتوان در اصفهان یاد کرد.

 

وی با تاکید بر اینکه باید سد روانی که فقط و فقط به درس توجه دارد شکسته شود گفت: برای ایجاد فضایی تبلیغی و فرهنگی هیچ محدودیتی وجود ندارد فقط باید شرایط مهیا شود و زمینه حضور اجتماعی طلبه توسط مدیران مهیا شود و آنها مشکلات نسل جدید را بدانند و با اوضاع جامعه آشنایی داشته باشند.

 

کد خبر 620898

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha