به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام و المسلمین روستاآزاد، مدیر کل حوزه ریاست دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم گفت: دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم سال هاست که در نمایشگاه های سالانه قرآن شرکت دارد و امسال در بخش های مختلف حوزوی، پژوهشی و نمایشگاهی حضور فعالی را آغاز کرده است.
مدیر کل حوزه ریاست دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم درباره بخش حوزوی گفت: فرهنگ قرآن، تفسیر راهنما و دائره المعارف قرآن از دستاوردهای دفتر تبلیغات هستند که در بخش حوزوی نوزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم عرضه شده اند.
وی درباره فعالیت در بخش پژوهش توضیح داد: این بخش با راهنمایی پایان نامه های قرآنی، پاسخ به سوالات، ارائه جلسات مشاوره، بیان احکام شرعی و اصول اعتقادی در زمینه آموزه های دینی و قرآنی فعالیت می کند.
روستاآزاد از فعالیت 15 محقق حوزوی در بخش پژوهش غرفه دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم خبر داد و اضافه کرد: حضور دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم در نمایشگاه های قرآن سال های گذشته عمدتا در بخش های پژوهشی نمایشگاه بوده است، اما امسال با راه اندازی مرکز تربیت مربی کودک و ارائه آثار نمایشگاهی حضوری چند جانبه در نمایشگاه داشته است.
وی با اشاره به کتاب نفیس "فرهنگ قرآن" توضیح داد: این کتاب یکی از محصولات فرهنگی دفتر تبلیغات است که جمع آوری و نگارش آن حدود سی سال پیش آغاز شد و اینک در 33 جلد به علاقمندان قرآن پژوه ارائه شده است.
این مدیر قرآنی از افزایش سطح کیفی و کمی نمایشگاه نوزدهم نسبت به نمایشگاه های سالهای گذشته سخن گفت و اذعان داشت: رشد کمی و کیفی نمایشگاه کاملا مشهود است و همین موضوع سبب استقبال پرشور قرآن پژوهان از این نمایشگاه شده است.
وی با بیان اینکه تبلیغات رسانه ای در نمایشگاه نوزدهم کمتر از سالهای گذشته بوده است اظهارکرد: مهم ترین نکته مثبت نمایشگاه امسال تنوع محصولات قرآنی بوده که تا حدی زیادی به سلایق گوناگون پاسخ داده است.
روستا آزاد تصریح کرد: وظیفه ما در قبال قرآن تدبر در آیات این کتاب مقدس است و آیه های زیادی از این کتاب الهی بر این موضوع تاکید کرده اند.
وی شیوه ارزیابی نمایشگاه قرآن را در مقدار جذب مردم به سمت تدبر و تامل در قرآن دانست و گفت: مسئولین نمایشگاه باید ببینند که تا چه اندازه توانسته اند نیازهای فکری مردم را پاسخ گویند و انگیزه آنان را برای تدبر در قرآن افزایش دهند.
مدیر کل حوزه ریاست دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم مهم ترین معضل عرصه فرهنگی را عدم تعامل و ارتباط میان ارگان ها عنوان کرد و افزود: شاید فرهنگ تعامل در بخش های اجتماعی سیاسی، اقتصادی و فرهنگی هنوز در کشور ساری و جاری نگشته و قدرت هم اندیشی با سلایق مختلف در فضای جامعه ایجاد نشده است.
وی گفت: خاستگاه فعالیت های قرآنی، حوزه های علمیه هستند که در سالهای اخیر با فعالیت های چشم گیر خود رشد قابل قبولی را در فرهنگ قرآنی کشور پدید آورده اند.
روستا آزاد به تلاش های آیت الله جوادی آملی برای گرد آوری مجموعه نفیس تسنیم اشاره کرد و گفت: موسسه آیت الله مصباح یزدی و دانشگاه مفید قم نیز گام های بلندی در عرصه فعالیت های قرآنی برداشته اند که امیدواریم که همچنان ادامه داشته باشد.
شایان ذکر است، حجت الاسلام والمسلیمن روستا آزاد پس از حضور در خبرگزاری شبستان به بازدید از بخش های مختلف نوزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم پرداخت.
پایان پیام/
نظر شما