اردن سفیر ایران را احضار کرد/ بررسی وضع تحریم های جدید آمریکا علیه روسیه و ایران

خبرگزاری شبستان:واشنگتن باید قرارداد بوئینگ با ایران را لغو کند، اردن سفیر ایران را احضار کرد، بررسی وضع تحریم های جدید آمریکا علیه روسیه و ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: واشنگتن باید قرارداد بوئینگ با ایران را لغو کند، اردن سفیر ایران را احضار کرد، بررسی وضع تحریم های جدید آمریکا علیه روسیه و ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

روبیو: واشنگتن باید قرارداد بوئینگ با ایران را لغو کند

سناتور مارکو روبیو می‌گوید که آمریکا باید کشورهایی که از سوریه حمایت می‌کنند را تحریم کند.

وی در مصاحبه با شبکه ای بی سی افزود: آمریکا باید به طور فزاینده‌ای تحریمها علیه ایران و روسیه که به بشار اسد کمک می‌کنند را افزایش دهد. وی با اشاره به قرارداد 3 میلیارد دلاری هفته گذشته بوئینگ با یک شرکت ایرانی تصریح کرد که به ویژه قرارداد بوئینگ با ایران باید لغو شود.

شرکت هواپیمایی آسمان هفته گذشته از امضای قرارداد خرید 30 فروند هواپیمای بوئینگ با این شرکت آمریکایی خبر داد.

سناتور ارشد آمریکایی همچنین به کاخ سفید تاکید کرده که توان هوایی سوریه باید مهار شود.

وی با انتقاد از اظهارات رکس تیلرسون درباره اینکه گفته بود هدف واشنگتن نابودی داعش است نه بشار اسد تاکید کرد از نظر من بشار اسد و داعش دو روی یک سکه هستند.

ایران به عنوان الگوی نبردهای نامتقارن، محاسبات دشمنانش را برهم زده است

وبگاه آمریکایی «وار ایز بورینگ» در تحلیلی پیرامون نبردهای نامتقارن و الگوگیری کشورهای مختلف،به منازعه تایوان با همسایگانش می‌پردازد.

این وبگاه در تحلیل خود با مثال زدن از «ایران» به عنوان یکی از الگوهای نبردهای نامتقارن نوشت: تایوان باید به خوبی مدل نبرد نامتقارن ایران برابر آمریکا را مطالعه کند.

بر اساس این گزارش، ایران نیز که با چالش دفع نیروهای آمریکا مواجه است ،موفق شده محاسبات ابتدایی ارتش‌های آمریکا و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس را با توسعه و بکارگیری قابلیت‌های نامتقارن و ادغام آن با نیروهای کلاسیکش برهم زند.

ایران با بکارگیری انبوه قایق‌های تندروی مجهز به موشک‌های ضد کشتی و اژدر و ترکیب با پهپادهای ارزان قیمت دسترسی ناوگان دریایی آمریکا به خلیج فارس و دریای عمان  را دشوار ساخته و حتی سامانه دفاع هوایی یک مهاجم را درهم شکند. این کشور همچنین بر توسعه قابلیت‌های مین‌های دریایی و سرعت توسعه  آن تمرکز کرده است.

بر این اساس ،سامانه موشکی سطح به دریای ایران متحرک و دارای بردهای متفاوت بوده و با بهبود قدرت هدف‌گیری، آن‌ها کشنده‌تر و شناسایی و انهدامشان دشوار شده است.

موشک‌های برد کوتاه بالستیک ایران نیز با استتار می‌توانند با دقت به نیروهای آمریکا مستقر در بنادر و پایگاه‌های هوایی شرکایش ضربه بزنند و مانع وقوع سناریوی سال 2002 تا 2003 که منجربه  حمله به عراق شد، شوند.

این وبگاه نوشت: ایران بر سامانه دفاع موشکی نستا ارزان «اس -300 » که راهبرد مکمل نبردهای نامتقارن است نیز سرمایه گذاری کرده است. راهبرد بازدارندگی ایران در پی ایجاد  نوعی وضعیت مبهم است به  طوری‌که برنامه ریزان و سیاستگذاران آمریکا از بکارگیری موفقیت آمیز نیروهای خود علیه این کشور در شک و تردید قرار گیرند. این راهبرد موجب شده تا آمریکا و شرکایش در درگیری محتمل با ایران در منطقه بازنگری کنند.

در انتهای این مطلب آمده است: تاکنون راهبرد ایرانیان به عنوان یک نیروی بازدارنده به ویژه از دریا و یا آسمان به طور قابل توجهی موثر بوده است.الگوی ایران در نبردهای نامتقارن درس‌های خاص برای تایوان دارد.

رویترز: بسیاری از مردم عادی ایران دیگر اعتقادی به روحانی ندارند

اعلام آمادگی حجت‌الاسلام «سید ابراهیم رئیسی» برای ورود به عرصه رقابت‌های انتخاباتی ریاست‌جمهوری، در رسانه‌های بین‌المللی بازتاب داشته و خبرگزاری رویترز هم ضمن پوشش این خبر، به ارزیابی ورود وی به این رقابت پرداخته است.

رویترز در بخشی از این مقاله به زمینه‌های احتمال شکست روحانی در برابر رئیسی یا دیگر رقبای خود پرداخته و با بازخوانی شعارهای 4 سال پیش رئیس‌جمهور فعلی ایران نوشته: «او قول داد که ایران را از انزوای بین‌المللی بیرون آورد و جامعه‌ای بهتر بسازد.»

در ادامه آمده: «ولی خیلی از مردم عادی دیگر اعتقادی به روحانی ندارند چون نتوانسته به رغم برداشته شدن تحریم‌ها، وضعیت اقتصادی را بهبود ببخشد.»

رویترز ضمن نام بردن از اصول‌گرایان تحت عنوان محافظه‌کاران، نوشته است که این جریان همچنان در تلاش برای دست‌یابی به وفاق بر روی یک کاندیدای ریاست جمهوری است اما با این حال، رئیسی از جایگاه خوبی برای تبدیل شدن به انتخاب آول آنان برخوردار است.

مهر:

اردن سفیر ایران را احضار کرد

وزارت امور خارجه اردن روز یکشنبه از احضار سفیر ایران در امان در اعتراض به آنچه اظهارات غیرقابل قبول سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نامید، خبر داد.

وزارت امور خارجه اردن در اظهاراتی واهی مدعی شد که «ایران باید به حسن همجواری با کشورهای عربی و عدم دخالت در امور داخلی آنها و احترام به قوانین بین المللی در رویکرد خود نسبت به این کشورها پایبند باشد».

لازم به ذکر است که بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به اتهامات پادشاه اردن علیه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با یک روزنامه آمریکایی، این اظهارات را نسنجیده و سخیف توصیف کرده بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان افزود: به نظر می رسد پادشاه اردن در تعریف تروریسم دچار یک اشتباه راهبردی و اساسی است و تعابیر به کار رفته در اظهارات ایشان به سادگی نشان دهنده بی مایگی و عمق اندک نگاه وی به تحولات منطقه است. صواب آن است که ایشان در ابتدا به آمارهای رسمی منتشر شده از تروریست های اردنی که به داعش و دیگر گروههای خونریز و جاهل می پیوندند اندک توجه و نگاهی داشته باشد و سپس درباره ایران که در خط مقدم مبارزه با تروریسم‌ و افراطی گری و برای تحکیم امنیت تمام منطقه تلاش و مجاهدت می کند، اظهار نظر کنند.

بررسی وضع تحریم های جدید آمریکا علیه روسیه و ایران

«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا دستور داد تا تحریم های جدید علیه ایران و روسیه به خاطر مسئله سوریه، وضع شود.

«نیکی هیلی» نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل با اعلام این مسئله گفت: وضع این تحریم ها اکنون در حال بررسی است.

باشگاه خبرنگاران جوان:

روزنامه فرانسوی: آمریکا به همراه داعش، ایران را هدف قرار می دهد

لو گران سوار نوشت: پنتاگون و داعش ایران را هدف قرار می دهند. ژنرال ژوزف وُتِل فرمانده سی ای ان تی کام (فرماندهی مرکزی آمریکا - پنتاگون - CENTCOM) چهارشنبه پیش در برابر کمیسیون نیروهای ارتش در پارلمان در نقش دکتر فُلامور شخصیتی جنگ طلب در فیلم دکتر استرنج لاو ظاهر شد.

وی گفت: ما باید از فرصت ها، چه از طریق ابزارهای نظامی و یا از طریق سایر امکانات برای بی ثبات کردن ایران بهره برداری کنیم. اظهارات وی عملا رنگ و بوی اعلان جنگ دارد. نتیجه چنین سخنانی نابودی توافقنامه هسته ای تابستان سال دو هزار و پانزده با ایران زیر نظر سازمان ملل خواهد بود.

ایران یکی از بزرگترین تهدیدهایی است که آمریکا امروز با آن مواجه است. (این دکترین رسمی پنتاگون است که می گوید؛ ایران، پس از روسیه، چین و کره شمالی قرار می گیرد.) ایران نقش خود را به عنوان عامل بی ثباتی تقویت کرده و در دراز مدت بزرگ ترین تهدید برای بی ثباتی خاورمیانه خواهد بود.

ایران بدعهد است؛ من فکر می کنم که ایران در منطقه ای که من اسم آن را منطقه خاکستری می گذارم، فعالیت می کند. این منطقه فضای ایجاد شده ناشی از رقابت عادی کشورها است. ایران در اعطای کمک های مرگبار دخالت دارد؛ استفاده از نیروهای واسطه (اتباع سایر کشورها) و فعالیت های گسترده سایبری.

آمریکا بهبودی در عملکرد ایران مشاهده نکرده است. این پسر یا کشور سرکش با بهره برداری از توان بالقوه هسته ای و با برنامه قدرتمند موشک های بالیستیک خود، همچنان تهدیدهای جدی به وجود می آورد.

پس دیگر کافی است، از این تهدید ها رها می شویم. جهاد بی پایان سی ای ان تی کام دلارهای نفتی خانه سعود پاسخی ساده است برای تشریح بحران خشم کودکانه مردی ( ژنرال ژوزف وُتِل) در دست مافیا. دکتر ژوزف فلامور (وتل) مشخصا به این تهدید ها اشاره می کند.

در حالی که از نظر هفده سازمان اطلاعاتی آمریکا، ایران نه میخواهد و نه قصد دارد سلاح هسته ای در اختیار داشته باشد، اما وی همچنان تهدید هسته ای ایران را سرزنش میکند. اما واقعیت از داستان های خیالی سبقت میگیرد. داعش به زبان فارسی ویدئویی حاوی پیامی برای ایران منتشر کرد و در آن به ایران اعلان جنگ نمود، چون ایرانی ها را مرتدهای شیعه می داندکه یهودیان را تحمل می کنند. اما نه. این یک نمایش طنز نیست. فرماندهی مرکزی آمریکا - پنتاگون، به افغانستان و عراق حمله کرد، این دو کشور را اشغال نمود، بذر مرگ افشاند و بی پروا نابود کرد، بحرانی بنیادین به وجود آورد، زمینه ساز مهاجرت های گسترده شد.

فرماندهی مرکزی آمریکا - پنتاگون دوباره در عراق جنگ به راه انداخت و هم اکنون برای تغییر رژیم سوریه از هیچ کاری رویگردان نیست، پشت پرده ویرانی یمن توسط عربستان سعودی قرار دارد و آشکارا به عنوان متحد داعش علیه ایران وارد عمل شده است. با توجه به این مسایل، در حقیقت ما به سوی وضعیتی مبهم در حرکت هستیم.

اگر بخواهید می توانید این حرکت را جهادِ فرماندهی مرکزی آمریکا - پنتاگون علیه ایران بنامید. کارآیی های دکتر فلامور در حالی به نمایش گذاشته می شوند که محور نومحافظه کاران - لیبرال ها که روسیه ستیزی و ایرانی ستیزی شان را پنهان می کنند، در واشنگتن و یا هرکجای دیگر شاهد یک اقدام ژئوپلیتیکی و ملاقات حسن روحانی با ولادیمیر پوتین در کاخ منحصر بفرد کرملین در مسکو بودند.

برخی رویدادها قابل پیش بینی بودند، جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران تایید کرد که ارتش روسیه اجازه استفاده از پایگاه های ایرانی را دارد. عملیات از این پایگاه ها عمدتا علیه افراط گرایان در سوریه انجام می گیرد.

 برای مثال در ماه اوت بمب افکن های بلند پرواز تی یو - 22 و سوخو 34 با استفاده از پایگاه هوایی همدان ماموریت هایی را (در سوریه) انجام دادند. اما همانطور که روحانی و پوتین می گویند، ملاقات ها از همکاری های نظامی در جنگ علیه وحشت فراتر رفته است.

همکاریهای امروز دو کشور، در تبادلات تجاری و مبادلات علمی افزایش یافته و ساخت دو مرکز هسته ای غیر نظامی در ایران توسط روسیه، ملحق شدن ایران به سازمان همکاری شانگهای و کمک روسیه و چین به بانک های ایران در آینده نزدیک نیز در دستور کار قرار گرفته است.

تیلرسون دو هفته دیگر راهی روسیه می شود و مقامات کاخ سفید در این خصوص که آغوش باز روسیه به روی ایران، یکی از موانع کلیدی در دستیابی به توافق با روس هاست، اتفاق نظر دارند. از نظر پنتاگون همکاری های روسیه - ایران یک اقدام ناپسند است. این تفکر با دیدگاه بیمارگونه استیو بانون همسو است. بانون در زمان بحران گروگان های آمریکایی در ایران، افسر نیروی دریایی بود و ایران را یک تهدید بالقوه قلمداد می کند.

 

کد خبر 621010

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha