به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، محمدحسن کردستانی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان ظهر امروز ( 24 فروردین ) در جلسه هماهنگی و برنامهریزی تسریع روند اجرای پروژههای مصوب اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: این جلسه در راستای تفاهم نامه برنامه اجرایی مشترک اقدامات آبخیزداری، آبخوانداری، بیابانزدایی و کنترل کانونهای گرد و غبار برگزار شده است.
وی بیان داشت: با توجه به نام گذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری با عنوان « اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال » امیدواریم، بتوانیم با همکاری و حمایت سپاه پاسداران گام های مؤثری در منطقه جنوب کرمان به ویژه مبارزه با ریزگردها برداریم.
کردستانی تصریح کرد: در سال گذشته اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان در راستای ایجاد بستر و زیرساختهای اقتصاد مقاومتی اقدامات اساسی انجام داده است که یکی از آنها بحث ممیزی اراضی و تثبیت مالکیت دولت است.
وی با اشاره به اینکه در جنوب کرمان مالکیت مبهم اراضی ملی وجود ندارد، افزود: در بحث اقصاد مقاومتی نیز سازمان جنگلها دو پروژه ملی برای استانها تعریف کرده که از جمله آنها پروژههای آبخیزداری ، آبخوانداری ، بیابانزدایی و مقابله با کانونهای گرد و غبار است.
کردستانی با بیان اینکه جمعاً 10 پروژه در این منطقه در دست اجرا است، عنوان کرد: این اداره کل علاوه بر این دو پروژه ملی، هشت پروژه استانی نیز برای این منطقه تعریف کرده است که دارای پیشرفت فیزیکی بسیار خوبی هستند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان با اشاره به اینکه با توجه به ورود سپاه به عرصههای مختلف منابع طبیعی، اشتغال، تولید و ... گفت: سپاه پاسداران به عنوان یک مجموعه مردمی و همیار دستگاه های اجرایی با استفاده از ظرفیتهای اقشار مختلف جامعه در راستای تحقق فرمانهای مقام معظم رهبری و توسعه و عمران کشور گام بر میدارد.
وی با اشاره به بیان مقام معظم رهبری نسبت به ایجاد کانون ریزگردها در استان کرمان که فرمودند « امروز خوزستان و فردا استان کرمان » ابراز داشت: تالاب بزرگ جازموریان در جنوب کرمان به عنوان بزرگ ترین منبع تولید ریزگردها داخل کشورشناخته شده است که بر اساس اعلام رسمی سازمان جنگلها این تالاب به تنهایی منشاء 25 درصد ریزگرد داخلی کشور است.
کردستانی خاطرنشان کرد: بر همین اساس با توجه به انعقاد تفاهم نامه بین وزارت جهادکشاورزی و به تبع آن سازمان جنگل ها، سازمان بسیج مستضعفین و سازمان برنامه بودجه کشور، باید همه دست به دست هم داده و در راستای اجرای پروژه های اقتصاد مقاومتی و کاهش ریزگردها در منطقه جنوب کرمان اقدام کرده تا دغدغه مقام معظم رهبری در این زمینه برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه برای نخستین بار سپاه در منطقه جنوب کرمان به بخش نهالکاری ورود پیدا میکند، اذعان داشت: باید در اجرای کلیه این پروژهها مطالعه و کار کارشناسی دقیق انجام گیرد تا اقدامات به نحوه شایسته به ثمر بنشیند.
مسئول بسیج سازندگی سپاه ثارالله استان کرمان نیز در این جلسه اظهار داشت: این مجموعه در بخشهای مختلف از جمله اعزام گروههای جهادی به مناطق محروم، برگزاری بیمارستانهای صحرایی، احداث خانههای عالم و مسجد و کمک به حوزههای علمیه و ... فعالیت میکند.
حجتالله پاداش اضافه کرد: اگر دستگاه های اجرایی در بحث طرحهایی مانند ترسیب کربن ورود پیدا کنند، بسیاری از محرومیتهای موجود در منطقه جنوب کرمان برطرف میشود.
وی یادآور شد: در راستای ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری، به طور متوسط سالانه حدود 200 میلیارد ریال تسهیلات توسط سپاه ثارالله استان کرمان برای مشاغل خرد و خانگی اعطا شده است.
پاداش با اشاره به اینکه در سطح کرمان حدود 5 هزار کارگاه اقتصاد مقاومتی راهاندازی شده است، تصریح کرد: در سطح کشور حدود 60 هزار هکتار کانون ریزگرد ها اعلام شده که در پی تفاهم نامه سپاه با منابع طبیعی 40 هزار هکتار آن را در بلندمدت پوشش میدهند.
وی بیان داشت: هماکنون در سطح 70 هکتار نقشهبرداری کار آغاز شده و 30 هکتار آن درختکاری انجام شده است و آبیاری آن در حال اجرا است که در مجموع حدود 4 هزار هکتار کار انجام میشود.
گفتنی است در این جلسه حمیدرضا محمدی فرماندهی ناحیه مقاومت بسیج سپاه جیرفت به همراه همکاران خود از نیروی مقاومت بسیج سپاه شهرستان های جیرفت، عنبرآباد ، رودبار جنوب و قلعه گنج و همچنین مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه و اعضاء شورای معاونین اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان حضور داشتند.
نظر شما