موفقیت یک مسجد، به ظاهر مجلل و عظمت بنای آن نیست

خبرگزاری شبستان: امام جمعه پردیسان، با بیان اینکه موفقیت یک مسجد به ظاهر مجلل و عظمت بنا، گنبد و گلدسته‌های آن نیست، گفت: متاسفانه در کشورمان با کمبود مسجد روبرو هستیم.

حجت‌الاسلام سید صمصام‌الدین قوامی در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، با اشاره به کمبود سرانه مسجد در ایران، گفت: در کشورهای اهل سنت، سرانه مسجد برای هر 500 نفر یک مسجد است در حالی که در کشور ما برای هر 10 هزار نفر یک مسجد وجود دارد و این کمبود عاملی برای کم رنگ شدن حضور مردم در مساجد است.

 

وی با بیان عوامل موفقیت یک مسجد، اظهار کرد: موفقیت یک مسجد به ظاهر مجلل و عظمت بنا، گنبد و گلدسته‌های آن نیست، بلکه مسجدی فعال است که در‌ آن حلقه‌های دینی تشکیل شود، فرهنگ ایثارگری و جهاد ترویج یابد و بی تفاوتی نسبت به آرمان‌های نظام اسلامی دیده نشود.

 

مدیر بنیاد فقهی مدیریت اسلامی، با بیان اینکه مساجد باید معنویت تولید کنند، ادامه داد: مسجدی که امام جماعتش تنها در هنگام اقامه نماز در مسجد حضور می‌یابد و در جریان مسایل محله پیرامون مسجد نیست، نمی‌تواند مسجدی پر جاذبه داشته باشد.

 

قوامی خاطر نشان کرد: اگر به دنبال این هستیم که مساجد ما مراکزی وحدت‌بخش باشند، باید آن‌ها را همانند آنچه که در زمان رسول خدا (ص) بودند، مرکز مدیریت یک محله و منطقه کنیم و برای دست‌یابی به چنین مرکزی باید سطح آموزه‌های دینی ائمه جماعات و مسئولین مساجد را ارتقاء دهیم.

 

https://media.shabestan.news/old/fa/Original/1395/11/21/IMG15320542.jpg

 

وی داشتن مدیریت زمان در برنامه‌های فرهنگی و دینی مساجد را یکی دیگر از زمینه‌های جذب مردم به مسجد دانست و اظهار کرد: لازم است، برنامه‌های اجرایی مساجد مانند سخنرانی‌ها، کلاس‌های آموزشی، همایش‌ها، مراسم دعا و ... با مدت زمانی کوتاه و متناسب با ظرفیت‌های جسمی، روحی، روانی و ویژگی های سنی و ذهنی مخاطبین آن‌ها طراحی و اجرا شوند تا از خستگی، دلزدگی و در نتیجه گریز جوانان از برنامه‌های فرهنگی مساجد جلوگیری شود.

 

امام جمعه پردیسان قم، تسهیل حضور بانوان در مساجد را عاملی برای رونق آن‌ها برشمرد و اظهار کرد: حضور هر چه بیشتر بانوان در مساجد موجب می‌شود، فرزندان هم با مادران‌شان در مساجد حضور یابند و استفاده از روش‌های نوین صوتی و تصویری می‌تواند شرایط این حضور را تسهیل بخشد.

 

قوامی گفت: با نگاه به دوران دفاع مقدس متوجه می‌شویم که مساجد برنامه‌هایی برای پشتیبانی از رزمندگان جبهه‌های حق علیه باطل داشتند، بر این اساس امروز هم می‌توان برنامه‌ای برای پشتیبانی از مدافعان حرم در مساجد فراهم کرد تا اینگونه احساس نشود که فقط برای نماز خواندن باید در مساجد حضور یافت.

 

وی بر لزوم فراهم آوری امکانات بیشتر برای حضور پررنگ‌تر بانوان در مساجد تاکید کرد و گفت: متأسفانه برخی مساجد به دلیل نداشتن فضای مناسب، تهویه، نور کافی و بهداشت مناسب موجب کمرنگ شدن حضور بانوان در مساجد شده‌اند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 621925

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha