به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از سایت موسسه مطالعات و تحقیقات دفاعی هند، طی سال های اخیر تروریسم مهم ترین مانع در برابر صلح، امنیت و توسعه در آفریقا بوده است. اقدامات تروریستی به شکل فزاینده ای در این قاره افزایش یافته اما نه از لحاظ تعداد، بلکه از لحاظ شمار کشورهایی که با گسترش گروه های تروریستی مواجه اند.
بر اساس آمار مرکز « آی اچ اس جین» حملات تروریستی در آفریقا طی سال های 2009 تا 2015 با رشد 200 درصدی مواجه شده و آمار مرگ و میر بیش از 750 درصد افزایش داشته است. در حالی که گروه های جهانی مانند داعش و القاعده در این قاره هم حضور دارند، گروه های رادیکال داخلی هم با پیشروی هایی مواجه شده اند. مرگبارترین این گروه ها، بوکوحرام، الشباب، و القاعده مغرب هستند. در نتیجه، آفریقا با بی ثباتی هایی در سراسر این قاره از نیجریه در غرب گرفته تا مالی در ساحل و لیبی در شمال گرفته تا سومالی در شرق مواجه است.
در ساحل آفریقا اخیرا گروه های افراطی داخلی تصمیم گرفته اند با القاعده اعلام وفاداری کنند. چنین ادغامی برای کشورهایی نظیر مالی، بورکینافاسو، ساحل عاج و و نیجر بسیار هشدار دهنده است.
در سومالی نیز گروه الشباب در ماه های اخیر کنترل برخی از شهرها را به دست گرفته است. این گروه در ماه های اخیر حملات خود را به پایگاه های اتحادیه آفریقا، ساختمان های دولت آفریقا، و اهدافی در کنیا در مجاورت سومالی تشدید کرده است.
داعش که رویای تاسیس خلافت در شمال آفریقا را در سر می پروراند، با شکست در شهر «سرت» لیبی در دسامبر 2016، از موضع خود عقب نشست اما گروه های طرفدار داعش همچنان در شمال آفریقا به ویژه در تونس و لیبی فعال هستند.
شکی نیست که تروریسم یک چالش جهانی است و کشورهای سراسر جهان دهه هاست از این معضل رنج می برند.
نظر شما