حجتالاسلام والمسلمین قاسمعلی نوچمنی در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، وجود کانونهای فرهنگی هنری مساجد را لازمه فعالیت مفید و موثر این خانههای خدا در سطح محلات و جامعه دانست و گفت: فعالیت این کانونها در راستای احیای کارکردهای اصیل مسجد همچون صدر اسلام است، زیرا با برگزاری برنامههای متنوع فرهنگی و هنری موجب جذب کودکان، نوجوانان و جوانان میشوند.
وی با اشاره به راهاندازی کانون فرهنگی هنری در مسجدالزهرا (ع) در منطقه 10 تهران توسط خودش که نخستین مورد از این کانونها در آن منطقه شهر بوده است، افزود: بنده از نزدیک شاهد اثرگذاری کانونهای فرهنگی هنری در جذب جوانان بودهام، اما باید گفت که این کانونها جایگاه خود را در مساجد پیدا نکردهاند، بنابراین مسئولان امور فرهنگی و مسجدی باید با اطلاعرسانی بیشتر موجب معرفی گستردهتر آنها به مردم به ویژه اهالی مساجد و فرهنگ شوند.
موفقیت درخشان کانون فرهنگی هنری مسجد الزهرا (س)
این مسئول سابق کانون فرهنگی هنری مسجدالزهرا (س) با اشاره فعالیت گسترده این کانون در برگزاری برنامههای جذاب و مفید و جذب گروههای مختلف مردم به ویژه دانشآموزان و دانشجویان به آن و موفقیت 200 عضو این کانون در کنکور سراسری سالهای ۱۳۷۵ تا ۷۷، خاطرنشان کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد این قابلیت را دارند، اما متاسفانه چندان در سطح مساجد کشور شناخته شده نیستند.
نوچمنی گفت: لازمه این معرفی، شکلگیری اتاق فکر در تمام محلات کشور با حضور ائمه جماعات مساجد و روحانیون و استفاده از نظرات تمامی نخبگان محلات از جمله بسیجیان و اعضای فعال کانونهای فرهنگی هنری است.
وی با اشاره به ادعای 17 مرکز در در تهران برای تصدی امور مساجد مانند معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران، سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اضافه کرد: همه این مراکز، تلاشهای مهم و قابل ستایشی برای مساجد کردهاند اما نسبت به کانونهای فرهنگی هنری مساجد بی توجه بودهاند به طوری که این نهاد در جامعه شناخته شده نیست.
ائمه جماعات، مسئول کانونهای فرهنگی هنری نباشند
این استاد حوزه و دانشگاه، گفت: یک امام جماعت باید مدیر مسجد باشد بنابراین نباید مسئول کانونهای فرهنگی هنری باشد، فعالیت ائمه جماعات به عنوان مدیر یک کانون، با شأن مدیریت آنان بر کلیت یک مسجد سازگار نیست، یک روحانی باید باسواد و آشنا با روانشناسی، جامعهشناسی و فناوریهای روز به عنوان مسئول کانون فرهنگی هنری معرفی شود تا زیر نظر امام جماعت و شورای فرهنگی مسجد بتواند در جذب گروههای مختلف مردم به مساجد موفق باشد.
نوچمنی ادامه داد: ائمه جماعات در برنامههای کانونهای فرهنگی هنری مساجد شرکت کنند همچنان که من در زمان مسئولیتم در کانون فرهنگی هنری مسجد الزهرا (س) در برنامههای فرهنگی، ورزشی و مذهبی آن شرکت میکردم و حتی گاهی لباس روحانیت را از تن خارج کرده و با لباس معمولی در میان کودکان و جوانان حاضر میشدم.
وی افزود: من با سابقه 35 ساله تربیتی در مسجد، وزارت آموزش و پرورش و ستاد اقامه نماز کشور از ائمه جماعات تقاضا دارم، زمینه را برای گسترش ارتباط جوانان با خود فراهم کند به طوری که یک جوان به راحتی بتواند درد و دل و پرسش خود را با او در میان بگذارد، این ارتباط، زمینهساز بروز استعدادهای نهفته و شکلگیری هستههای فکری و انگیزشی در مساجد و کانونهای فرهنگی هنری میشود.
نظر شما