به گزارش خبرنگار فرهنگی شبستان، مراسم تکریم و معارفه روسای پیشین و جدید انجمن آثار و مفاخر فرهنگی صبح امروز یکشنبه 27 فروردین در این انجمن با حضور سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد و دکتر حسن بلخاری رییس جدید انجمن، دکتر مهدی محقق رییس سابق این انجمن و جمعی از مسئولان حوزه فرهنگ، اساتید و شخصیت های علمی و فرهنگی برگزار شد.
دکتر سیدرضا صالحی، وزیر ارشاد در سخنانی گفت: به سرمایه های بزرگ این کشور افتخار می کنم، به وجود اساتید بزرگ، بافضیلت و بامعرفت و همچنین دانشمند عزیز دکتر مهدی محقق که همیشه در این سرزمین چون خورشیدی می درخشد و همه بهره مند از نور او بوده و هستیم. حضورمان در این مراسم با دو هدف تقدیر، تجلیل از این بزرگمرد و معرفی شخصیت و شخصیت هایی که سرمایه های بزرگ این مملکت هستند، صورت گرفته است. دکتر محقق کماکان در انجمن می مانند ما از وجود او بهره مند خواهیم بود. گردش مدیریت در این آب و خاک امری بدیهی است و روزی ما بر مسند هستیم و روز دیگری عوض می شویم و شخص دیگری بر مسند می نشیند.
وی افزود: تاکید ما به مسئولان انجمن آثار و مفاخر فرهنگی از ابتدا بر این بود که فعالیت بیشتری در این حوزه شکل بگیرد و بر سرعت فعالیت ها افزوده شود و در این راه ما نیازمند نیروهای جوان برای ادامه راه استاد محقق هستیم و می دانیم او سرمایه بزرگی برای ایران و ایرانی است و همه در همه جغرافیای این کشور به او افتخار می کنیم.
وی بیان کرد: ما سرمایه های زیادی داریم در زمینه های اقتصادی، سیاسی و انسانی. این سرزمین اگر امروز در عرصه فرهنگی در دنیا می درخشد دلیلش وجود این سرمایه هاست و ما افتخار می کنیم به سرمایه های انسانی که اسطوره های جغرافیای ما را شکل می دهند و باعث مانایی این سرزمین می شوند.
وی تصریح کرد: ما همه مدیون فردوسی، سعدی و ابن سیناها هستیم که سرمایه های ملی و نمادین ما هستند. نسل جوان به خاطر ریشه های ما و امثال دکتر محقق هویت دارد. نسل جوان شاخ و برگ های این درخت تنومند است و ماندگاری این درخت به ریشه ها بستگی دارد.
وی با بیان اینکه دعا کنیم این مملکت همیشه ریشه های خود را حفظ کند، افزود: ما باید در حوزه مفاخر قدم های موثری برداریم و آنطور که شایسته این قشر است این اتفاق بیفتد. مفاخر ما مثل خورشیدی هستند که نوردهی به کل جامعه دارند و تداوم حیات جامعه را تضمین می کنند.
وی توضیح داد: وقتی از تاریخ و سرمایه ها صحبت می کنیم باید از سرمایه های نمادین این کشور نیز یاد کنیم. اگر در جامعه شکاف نسل ها و آسیب های اجتماعی داریم یک دلیلش شکاف بین نسل جدید با الگوها و اسطوره های این کشور است. ایجاد صلح و اتصال بین سرمایه های دیروز و امروز یک ضرورت تاریخی به حساب می آید و برای بقا و تداوم فرهنگی نیازمند توجه به مفاخر هستیم.
صالحی امیری در آخر افزود: ما در دوره چهارساله دولت دکتر روحانی به این مسایل بسیار توجه کردیم، من هم زمانی که در کتابخانه ملی بودم توجه به مفاخر را در دستور کار خود قرار داده بودم. به خاطر دارم یکی از سخنران های ثابت مراسم هایی که برای تقدیر از مفاخر برگزار می کردیم دکتر مهدی محقق بود و تقاضا دارم عزیزانی که امروز این مسئولیت را در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی قبول می کنند مسیر و جهت گیری دکتر محقق را با سرعت و شتاب بیشتری ادامه دهند تا روزی برای از دست دادن سرمایه های خود حسرت نخوریم.
نظر شما